Kineski zid

15. studeni 2015 ob 10:18 | 125
slika 1990797

Priznajem, apsolutno sam globalno neosviještena.
Nisam prestrašena, naprotiv, suosjećajna za sve i svakoga, a ujedno sebična kučka koja, rekli bi, totalno egoistično živi život. Lokalno sam podigla sve, po mom mišljenju, moguće barijere kako bih obranila svoje gnijezdo od ptica zloslutnica. Povukla sam poteze koji nikome ne štete, ali meni daju osjećaj bar neke sigurnosti kad je u pitanju ono istinsko, jedino vrijedno. Svjesna sam da mi to nije garancija ni za što, ali mi moji mali lokalni postupci daju bar neki osjećaj sigurnosti.

U trenucima kad svjetske sile ne uspijevaju kontrolirati globalna ovozemaljska događanja, kad više ništa ne odaje ikakav osjećaj sigurnosti za ikoga, svjesna sam da je moj mali egoistični plan za lokalno djelovanje jedino što mi preostaje.
I ništa manje od kvalitetne svemirske globale ne može me sputati u mom naumu.

Komentari 8

moraš se , ako želiš komentirati
NATURAL
NATURALprije 1 godinu

nemojte se ustručavati i dizati zidove oko sebe. ... a opet može i ovo...prepustite se... srušite sve barijere i uživajte.... jer jedina razlika između veze i prijateljstva je..zid:-)

-AntEa-
-AntEa-prije 1 godinu

nema ustručavanja, naprotiv :) ... svi se poslagujemo tako da bi se dobro osjećali u svojoj koži i da bismo u životu zaštitili bar donekle ono što nam je životno bitno :)

roketa
roketaprije 1 godinu

dobro da si Kinu spomenula
dobro ti jutro ,,, i kenizima
naravno ,,,
i tebi jutro i cmok od svog komada srca

-AntEa-
-AntEa-prije 1 godinu

@roketa ti si faca što pobjeđuje vremenske zone, a ja mali od kužine što se jedva bori s ovom jednom zonom :)) ... cmok tebi i lijep ti dan želim :))

nikolinavv
nikolinavvprije 1 godinu

..ne, kučka nisi, djeluješ lokalno, jer i u tom lokalnom djelovanju prioritet je zaštiti svoje gnijezdo...

-AntEa-
-AntEa-prije 1 godinu

reci mi kako da djelujem globalno, a da se osjeti učinak? ... svatko od nas lokalnim djelovanjem može učiniti da se makar sigurnije osjeća, a to je već, makar i mala, promjena onog globalnog

nikolinavv
nikolinavvprije 1 godinu

..pa napisah, razmišljaj globalno djeluj lokalno..a i sam pojam lokalnog za svakog ima drugačiji oblik..ovisno o prioritetima..nekom lokalno može biti malo širi pojam, a netko mora baš usko lokalno djelovati:))
razmemo se mi, zar ne?

-AntEa-
-AntEa-prije 1 godinu

uvijek se razumijemo :))

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se