Gdje si kada oči nemogu da sklopim? Gdje si kada me bol razdire? Kada te jezikom tišine dozivam? Gdje si? Nema te. Nestala si. Nestvorljiva si. Nepostoječa. Lepršava. Prozirna. Svilena. Čudna. Ne i moja. Ne sada. Kada si najpotrebnija. Prava u pogrešno vrijeme i sa drugima. prije 4 mjeseca

Video0

_Putnik_ još nije dodao niti jedan video

Komentari 35

moraš se , ako želiš komentirati
_Putnik_
_Putnik_prije 12 dana

Jutro se teško k’o slutnja diže i traži u magli gdje će se skriti s nebom i sunce u obzorje stiže i razlomi oblak u tisuću niti...
Tišinom izgovaram utjehe svoje maštom se branim,sjećanjem borim.... Gomila misli k’o zidovi stoje polako i tiho k’o svijeća gorim.
Sakriti gnjev, pohraniti tugu besane noći i jutra bez nade, taj nemir što uze i vrti u krugu donosi meni, a nekome krade...
I onda me slome....Šutim i klonem ne mogu u sebi samoga naći.
Svakim svitanjem polako tonem svakim suncem što treba izaći.
Kada bih bar mogao sve da izbrišem i pokoju bol da suzama dam
što ne mogu reci,agonijom pišem i dočekam jutro budan …I SAM.

_Putnik_
_Putnik_prije 2 mjeseca

Zamišljah te takvu
kakvu te nikad ljubio nisam...
A ljubio sam vjerovanja...
uz sva ta sjetna otkrića
u kojima se ljubav klanja
moru suza neistinitih priča...
Zamišljah ljubav
kakvu još nikad ne ljubih...
A ljubio sam htjenja...
I život za kojim tako žuđah
preko tako oštrih misli
preko tako krutog stjenja...
Zamišljah život
kakvog želim živjeti i čuti...
Bjehu sve to samo želje
koje nitko i ne sluti...
u ljubavi koja srce čupa
i sreću sa mislima melje...
Al ne vidiš pritom
kako lupa
stvarni oblik jedne žel

_Putnik_
_Putnik_prije 2 mjeseca

Noćas te tugujem, najdraže moje,
s nekim osjećajem daljine
Jer nema nikoga ovdje kraj mene,
i nitko da mi skine
tu suzu sa obraza.

_Putnik_
_Putnik_prije 2 mjeseca

Ove noći mogu napisati najtužnije stihove.
Volio sam je a katkad je I ona mene voljela.
U noćima kao ova, držao bih je u svom naručju.
Ljubio sam je, koliko puta, pod beskrajnim nebom.

_Putnik_
_Putnik_prije 3 mjeseca

Bilo je to tako davno a još je tako svježe u meni. Od tratinčica bi znala napraviti vjenac i staviti ga oko glave, i danas kad vidim tratičice sjetim se toga i osmjeh mi pređe preko usana.

_Putnik_
_Putnik_prije 2 mjeseca

Pod zvijezdama sam je ljubio do umora i do ponoći sam ležao na travi s glavom u njenom krilu. To je bila žena stvorena za ljubav i predavala se nijema od strasti i suznih očiju, šapćući isprekidane riječi o vjernosti. Koga li sada ljubi ona mlada žena?

_Putnik_
_Putnik_prije 3 mjeseca

Nikada ne bih znao za istinsku sreću, da mi se ona nije nasmejala. Ne bih upoznao pravu ljubav, da mi ona nije rekla svoje ime. Umro bih bez iskustva prave strasti, da moje usne nisu dodirnule njene.
U tim našim danima, bila je svetlost mog života. Sada to više nije, moji su dani odavno crni, jer ih je ona napustila. Ne mogu da kažem tačno, jer ne znam šta se desilo.. možda su živci napustili nas, možda smo bitnu za svoju ljubav predali.
Ne bih da govorim o danima posle nje i o mučnom životu koji je nastupio. Želim da govorim o tome da se zaista prava ljubav, prava osoba, da se to desi samo jednom u životu. Posle toga, sve je samo prašina, i nikada neće biti dijamant koji ti se jednom pružio u životu.
Moje ruke nisu umele da je zadrže. Moj dijamant mi je otet iz ruku, i počeo sam da ga cenim tek kada sam primetio prah koji je ostao.
Da je bar tu, ovog trena, znao bih da je zadržim. Nikada ne bih prećutao ono "Ostani", nikada ne bih pustio njenu ruku, nikada joj se ne bih sklonio da puta. Vredne stvari treba zadržati, jer popravnog nema.
U tim našim danima, bila je svetlost mog života. Znao sam da stajem na put našem suncu, da izgovaram grube reči, da je dignem u nebo i bacim je na dno. Možda su živci napustili nju, možda je predala bitku za našu ljubav.. jer ja se i nisam istinski borio, onoliko koliko sam trebao. Glupavo muško

_Putnik_
_Putnik_prije 3 mjeseca

Cujem sapat vjetra, cujem tvoj glas, ali kada se okrenem nema nicega, samo vjetar u mojoj kosi. Razmisljam si gdje si li sada, zasto te nema, gledam oko sebe. Ali nigdje nikoga, bas nikoga. Kao da sam sam na svijetu, usamljen, bez ljubavi, bez ikoga. Ali tada, produ me trnci, zadrhtim, cujem ti glas, samo zatvorim oci, i osjetim vjetar kako mi kroz kosu prolazi, kako se cuje lisce kako ga vjetar nosi polako, cujem ti glas, i ne razmisljam kako je to nemoguce jer si tako daleko, ali nije me briga, slusam te, i samo odjednom osjetim ti dodire, tvoje ruke oko mene, ne otvaram oci, bojim se da ako ih otvorim da ce sve nestati, da ces ti nestati, da ce sve ovo biti samo san, samo bajka. Ne zelim se probuditi. Zelim ostati s tobom zauvijek, zelim da ti budes moja vjecnost. I nikada te ne zelim pustiti da odes. Grlis me, ljubis, ali ja ne otvaram oci. Osjetim ti ljubav u dodirima, tako njezno, tako osjetljivo. Osjecam se kao u raju, jer sam napokon s tobom. Govoris mi da otvorim oci, da ovo nije san, da ovo nije bajka, obecajes mi da ce sve biti u redu ako otvorim oci. Dodirujes mi lice, njezan si svila na mojoj kozi. Kao plisani medo koji spava samnom nocima kada tebe nema. Dodirujes mi oci, ljubis me, pricas mi, sapces, vjetar sapce. Sve je savrseno, a ja zelim da tako i ostane. Govoris mi da ti vjerujem da ce sve biti oke ako otvorim oci. i da vjerujem ti, otvaram oci, a ti si tu. Sjedis preda mnom, gledas me kao nikada u zivotu, smijesis se. I ljubis me. Ja ti govorim: ljubavi nikada me nemoj ostaviti vise. Nemoj otici, jer necu moci bez tebe, ovo srce, ova duse nece moci bez tvojih pogleda i poljubaca. Ne odlazi. Ostani samnom, budi moja vjecnost.

_Putnik_
_Putnik_prije 3 mjeseca

Na svijetu uvijek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo da je nasred neke pustinje ili usred velikog grada. A kad se te osobe sretnu i njihovi se pogledi ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj. Samo postoji taj trenutak i ta nevjerojatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista ruka, ruka koja je stvorila po jednu dušu blizanku za svaku osobu i koja je u njima probudila ljubav bez koje ni jedan san ljudske rase ne bi imao smisla."

_Putnik_
_Putnik_prije 3 mjeseca

"Ljubav je jedini lijep teret. Zamislite da na vas legne netko dok spavate. Ne bi mogli disati. Ali, ako bi legla voljena osoba, ne bi vam bilo bitno da uopće dišete."

_Putnik_
_Putnik_prije 3 mjeseca

U noćima bez sna…
Kad tuga sedne za sto i dokusuri srce

pitao sam se …
Hoće li sutra
u očima onog,
koga će nakon mene voljeti,
tražiti nešto moje?...
Volio bih da me pamti…
Bar upola, koliko ja nju…

Zauvjek je samo riječ

Ostatak mog života,je nešto drugo…
To je obećanje…

Sebi..
Bogu...
I njoj..

_Putnik_
_Putnik_prije 3 mjeseca

I tako… Promatrao sam je iz daljine, onako najljepšu, onakvu kakva samo ona može biti. Nekako posebnu, neobičnu, drugačiju od ostalih. Gledao sam tako nju, najljepšu, ali opet najtužniju. Sa najljepšim tamnim očima koje su često plakale

_Putnik_
_Putnik_prije 3 mjeseca

Sa okusom mora, sa okusom soli
na usnama žarkim, u kosi i koži,
ti si došla iz vode da se pružiš kraj mene,
došla si tu, praćena suncem.

U okusu mora, u okusu soli,
ti nosiš gorčinu svih onih stvari
što sam volio davno i izgubio negdje,
svega onog što traje daleko od nas.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Patio sam
više nego iko
dok se nisam na nevolje sviko
patio sam
nije bilo lako
onda sam se sredio nekako.
Možete li zamisliti mene
kako patim zbog obične žene
kako trčim i nosim joj cveće
kako molim
a ona me neće
Uzeo sam
koliko je dala
poljubio
i rekao hvala
Opet vidim crno mi se piše
jer sad patim što ne patim više.

Duško Trifunović

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Strasti nisu drugo nego ideje u prvom svom razvitku; one su svojina mladog srca i glup je onaj tko misli da će one cijeloga života njime vladati. Mnoge mirne rijeke počinju bučnim slapovima, a nijedna ne skače i ne pjeni se samog mora.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Pred vratima moga sna, zvuk tvojih koraka. U mom sjećanju boja tvoga osmjeha. U srcu mome oči tvoje snene, tako si blizu, a ipak tako daleko od mene..

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Ti si moj otrov, venama mi tečeš, često mi srce ranjivo opečeš. Uništavaš mi život lažima svojim, koliko sam puta povrjeđen bio više ne mogu ni da prebrojim.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Nije vrijeme prekrilo tragove tvoje, nije točno da smo prošlost nas dvoje, nije riječ ljubav što se lako briše, nije istina da te ne volim, volim te još više. Tako mi je teško, bol je tako jaka, kad umjesto tebe sa mnom spava mrak, a još veća je bol što te zovem u snu, očekujem blag dodir, a ti nisi tu.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Uvijek sam se plašio da ti tepam
Plašio se uvijek da ti kosu držim u ruci
Prestrašen bio da naglo možeš da se okreneš
i da mi uhvatiš nježno oko na svom vratu
Jer sam glupavo vjerovao
da ću ako ti ruku na rame stavim
da ću ako ti prstima čelo dodirnem
da ću ako ti u tople oči grudi slijem
da ću izgubiti sebe
sadkad si otišla imam sebe ....... i previše

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Nismo se čak ni upoznali
a ja uzimam kopiju tvoga osmjeha
bez pitanja
potajno
u prolazu
čim si se udaljila stavio sam ga na lice
izgleda da je to stvarno izvrstan osmjeh
ljudi kraj kojih prolazim
kradu od mene kopije
bez pitanja
potajno
znam to jer sam neke ponovo sreo
prvi put ozbiljni a sada s osmjehom
ukradenim
s mojeg
a zapravo s tvojeg lica

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Ludost je pisati riječi
po vodi koja protječe,
ali nema ništa luđe,
nego svoje snove darovati ženi
koja nema srca za tebe.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Moja ljubav ima dva života da bi te voljela.
Zato te volim kada te ne volim
i zato te volim kada te volim.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Naime, nisam ti rekao, pozelio sam te. I ne plasi mene to sto sam te pozelio, ma nimalo. Vec me strah kako necu docekati taj dan da ti priznam.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Da nisam upoznao tebe, bio bih ljut na zivot, pa ne bih imao nista, kao ni sada, ali ne bih znao sta je sreca. Zbog tebe se ne osjecam porazen, niti mislim na osvetu. Mislim samo na tebe. Nikada te vise necu ostaviti samu, sve sto nam se desi, desit ce nam se zajedno.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

"Kada čovjek dublje zagleda u dušu svijeta lako shvati da na svijetu postoji uvijek jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo to nasred neke velike pustinje ili nasred velikog grada. I kada se te osobe sretnu i njihovi pogledi pronađu, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj i samo postoji taj trenutak."

Paulo Coelho

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

…Dva snatrena lika,
jer to bijaše samo zraka sunca i neka moja tuga,
namisao nečeg drugog,
ili ishod postojanja

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Ljubavi moje krvi, smrti živa, nijema,
zalud očekujem riječ pisanu tvoju
i mislim s cvijetom koji gubi boju,
kad živim bez sebe, bolje da te nemam.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Ujutru se budim razapet između želje da poboljšam svijet i želje da uživam u životu. Ovo čini planiranje dana teškim.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

U ovim mracnim sobama
gdje provodim teske dane,
vrtim se tamo-amo
da pronadjem prozore.
- Kad bi se jedan prozor otvorio -
bila bi to utjeha.
Ali prozora nema,
ili ja ne mogu da ih nadjem.
Mozda je i bolje da ih ne nadjem.
Mozda bi svjetlost bila novo nasilje.
Ko zna kakve bi sve nove stvari objelodanila.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Dobro je što nisam niknuo
u nekom poljupcu prije,
ili poslije tvoga daha.
Dobro je što sam se zadesio
u istom svijetu sa tobom.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

I kada ti budem rekao da bjesnim
Što vidim tvoju vodu uvijek netaknutu
Kada se još jednom ogledam u tebi
Prije nego što odeš da žuboriš ne znam gdje,
Da ti ne opraštam
Što nisi slomljena, rasuta
Pomiješana s pjenom moje krvi,
Što si netko ko odlazi, ko pozdravlja i ko govori,
Ko gleda drveće i ko misli na smrt,
Neko, shvaćaš li, neko, napolju...

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Kada mi nedostajes
Mislim tuđe misli
Kradem svoje vrijeme
Provlačim ga
Izmedju oblaka, snova,
Daljine i snijega...
Kada poželim
Da ti nedostajem
Odsanjam pjesmu
Zatvorim oči
I na kaldrmi zamislim
Cvijet bijeli.
Kada te nema
Jer tako hoću
Zaledim osmijeh
U sebi kažem ime
Udahnem duboko
I pomislim
Tako mi nedostajes...

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Necu budjenja
U kojima te nema
Cak i snovi
Tad su daleki
Jer
Srce je ispunjeno
Lepotom zivljenja
Svaki trenutak
Kad plovis mi
U mislima

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Gdje si kada oči nemogu da sklopim? Gdje si kada me bol razdire? Kada te jezikom tišine dozivam? Gdje si? Nema te. Nestala si. Nestvorljiva si. Nepostoječa. Lepršava. Prozirna. Svilena. Čudna. Ne i moja. Ne sada. Kada si najpotrebnija. Prava u pogrešno vrijeme i sa drugima.

_Putnik_
_Putnik_prije 4 mjeseca

Gdje si kada ti bitke vodim?
Gdje si kada noć padne pa dođu pomene?
Kada mi kožapostane tijesna.
Kada pritisne prsa ono teško breme.
Snage nemam.
Razum nemam.
Pogled gubim.
Nešto se sprema.

Gdje si kada nestajem?
Kada kopni mi duša?
Kada litici stremim?
Krila nemam.
Strah nemam.
Ljubav nemam.
Sebe nemam.

Blog0

_Putnik_ još nije dodao niti jedan blog

Omiljeni0

_Putnik_ još nema omiljenih videa
_Putnik_
član od 31.08.2016 posljednji put ovdje prije 9 dana
Moj profil
O meni
Spol
muško
Prijatelji (0)

_Putnik_ još nema prijatelja

Prijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se