U oluji strasti

21. listopad 2015 ob 00:16 | 62
Sudarile se dve oluje,dve struje,na putu do beskraja.Ni jedna nije htela da se skloni sa puta ovoj drugoj, pa su se izazivale,koja će prva da odustane ili krene u pohod. Koja će prva da poklekne ili da prizna poraz. Koja je jača. Dve oluje ko dva magneta. Udarale bi jedna drugu, gurale se pa opet vraćale, lepile se i razilazile. Uzdigle srca u vihoru vertrova, u kovitlacima svojoh čežnji i neodsanjanjih snova.U pljuskovima letnjih kiša,uzburkanim talasima dubokog Crnog mora. Mrzele se i volele. Gorele od strasti,drhtale kao nikada pre. Bure su njihove donele kiše. Kiše su padale al strast nisu sprale. Ma gde bile oluje su se jedna drugoj nadale,osećale.Ždrale su jedna drugu kao tuga sto ždere dušu i guši je u alkoholu. Jedna je lila kiše, druga je pila,ispijala mora alkohola, do dna.kao da će na dnu svake čaše naći svoju oluju. I tako jednu za drugom ispijala do ludila , do poslednjih časova zore, do prvih znakova dana,kad Mesec je bleda fleka umrljana na sivom nebu oblačnom a bez oblaka. Ljutile se besnele ako ih dugo nema, pa se opet slučajno sretale i ako kilometrima daleko,kao furije besno hrlile jedna drugoj, opsesivno grabeći se.Sebično želeći se samo za sebe, a u isto vreme dajuće sebe jedna drugoj , bezuslovo, beskonačno.Sevale su munje i besneli gromovi pri svakom susretu, cepalo se nebo od njihovog bola i ljubavi. Rastrzane medju svetovima,gubile se i tražile iznova i iznova.....
Bogovi su gledali ovu igru požude i strasti, opijenih duša u olujama koja su podigla srca u ljubavnoj slasti. Ne mogavši više da gledaju i čekaju njihov kraj, strahujući da će isti ikada i doći, plašeći se posledica i svoga poraza u podelama medju ljudima,te otkrivanja istine o bespotrebnosti prošlih ratova, odlučise da se sami umešaju i prekinu tu igru koja je prerastala u nevreme velikih razmera..
"Ne nećete se voleti vise, zabranjeno je!!! Nedolično!!" .Odzvanjali bi njihovi prodorni glasovi univerzumom.Tek tako kao da to nije ništa, isčupati nekoga iz srca prestati voleti, zalediti deo sebe. "Ti si oluja što donosi hladne kiše, rekoše jednoj, a ti tople vetrove, kazaše drugoj.Nije vam sudjeno Svaka na svoj deo sveta.. Inače kazna sledi.."
A ko je smeo Bogovima da se suprotstavi.. Rastgaše im vetrove sto su se spleli, pokidaše im duše , razvukoše valove izgaziše im srca.. Ostaše smrvljene same.. u svojim tugama ...
I prošli su dani i nedelje duge u gorčini i bolu uzdigle se opet iznad duge da traže opet oluju svoju..
Al tamo ne beše više ona ista sa obe strane.. ljubav čista vec uplašena bez vere i hladna .. duše su plakale..gladne jedna druge.. al strah od gubitka patnje i tuge učini svoje.. Ono dvoje što jedno beše pa se opet pocepa na dvoje opet svako svojim putem krene.. A duše ko duše , ne idu one kuda ih jake oluje gone.. Ne znaju duše Za Boga i ljude, za zakone ljudske a ni ove druge..One se i dalje traže i grle u snovima, u košmarima, u lavini laži što izmedju njih stoji.. duše su čiste , i ako kilometrima daleko zauvek su blizu... A koja je kazna veća od ove, od lutanja u beskraju, tumaranja po pustim krajevima svemira, u potrazi za svojim delom duše koji nedostaje da jače duva i prkosi svetom.. Zar ima veće kazne nego trajati i truliti sam u beskonačnosti i pustoši a ljubav beše veća od neba od Meseca, dalja do Plutona i nazad.. Zar postoji veća robija od okova tuge u grudima..Kad tuga zaboli jel zna nesto više da boli.. Da cedi svaki atom snage za dalje..A dalje se mora..Jer život ide dalje..
I duvaju neki drugi vetrovi.. blagi i jaki kako kome.. Sve su to suprotni svetovi nema oluja ni ukome
Sećanje na jedan oktobar...


izvor

Komentari 7

moraš se , ako želiš komentirati
-AntEa-
-AntEa-prije 1 godinu


čitala sinoć, čitala jutro, čitala sad ... malo sam bez konkretnog teksta :)

-AntEa-
-AntEa-prije 1 godinu

... ali sam zato uvijek ludi optimist :)

Besna_Glista
Besna_Glistaprije 1 godinu

da ti pravo kazem, ja sam odustala od svoje oluje, sad samo mirni vetrovi... ne mogu vise..treba malo i odmoriti :))

nikolinavv
nikolinavvprije 1 godinu
Besna_Glista
Besna_Glistaprije 1 godinu

:) da, to....

Sanya
Sanyaprije 1 godinu


Tuga je najjaca bol koja postoji...a osjecaju je samo oni sa srcem i dusom...

Besna_Glista
Besna_Glistaprije 1 godinu

eh.. mladosti.. jednom lud osta lud zauvijek ... :)

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se