Zasto se muskarci zene ludim zenama?

29. listopad 2015 ob 00:05 | 50
Žene sa određenim poremećajem ličnosti mogu namamiti muškarce. Pod “ludom” ne podrazumevamo vrstu mentalne bolesti, već one žene sa graničnim poremećajem ličnosti, poremećajem zavisnosti ili histeričnim poremećajem.
Ovakve osobe u početku izgledaju sasvim normalno, a uz to imaju neku posebnu moć nad muškarcima.
Žene sa histrioničnim poremećajem žude za pažnjom i često igraju na kartu svoje fizičke privlačnosti. Flertne su i ekstrovertne – a te osobine se muškarcima dopadaju. Dame sa poremećajem ličnosti koji podrazumeva konstantno oslanjanje na partnera mu se uvlače pod kožu tako što se ugledaju na njega; a žene sa graničnim poremećajem izgledaju “spontane” ali u realnosti su prilično haotične i impulsivne.

Psihijatar Oto Kernberg napisao je u svojoj knjizi "Borderline Conditions and Pathological Narcissism," da laici često histroične žene smatraju ženstvenim i šarmantnim, a ne shvataju da je tu reč o patologiji.
Kroz istoriju pa sve do danas muškarci često ženama pridaju pridev “lude” jer smatraju da su one pod uticajem hormonskih promena i da su preterano emotivne. Istina je da estrogen utiče na raspoloženje, ali ne možemo porediti PMS sa poremećajem ličnosti.
Poremećaji ličnosti su duboko ukorenjeni psihološki odbrambeni mehanizmi koji odražavaju razvoj ličnosti i / ili malformaciju ličnosti.
Oni potiču iz kombinacije genetskih i ekoloških faktora. Simptomi poremećaja ličnosti uključuju teškoće u održavanju zdravih odnosa i življenja u skladu sa društvenim pravilima.

Istorijski muškarci sebe vide kao hranitelje porodice. Oni ženama dodeljuju uloge majke, kuvarice i seksualne partnerke. Žena koja ima poremećaj ličnosti može da se snađe u ulogama kuvarice i seksualne partnerke, ali kao majka će imati problema. Međutim većina muškaraca to ne shvati do rođenja deteta. Njihov “šarm” (histroizam), “spontanost” (impulsivnost) i “ženstvenost” (patološka zavisnost) – su privlačni muškarcima, koji nemaju sposobnost prosuđivanja karaktera.
Baš zbog sposobnosti žena sa poremećajima ličnosti da privuku muškarce, razlog je što društvo i dalje pati od emotivnih bolesti, zlostavljanja dece i korišćenja narkotika i alkohola. Sve su to problemi koji su usko povezani sa poremećajima ličnosti. Te žene se udaju, rađaju decu i prenose loše gene na narednu generaciju.
Ubuduće muškarci bi trebalo da gledaju šta se nalazi ispod površine dame koja im se dopada i da se uvere da je ona jedna odgovorna žena i brižna majka.

Komentari 6

moraš se , ako želiš komentirati
Sanya
Sanyaprije 11 mjeseci

Da sam musko ja bi trazila neku paranormalnu..da ima para i da je normalna sve dok pare neda meni...pa je onda izludila i sve rijeseno... :))

Besna_Glista
Besna_Glistaprije 11 mjeseci

pa ti si gora od Bajazita :))))
hahahaa :*

nikolinavv
nikolinavvprije 11 mjeseci

..e da...
kao da je njima to važno...

Besna_Glista
Besna_Glistaprije 11 mjeseci

i to sto kazes ... :))

MMMilk
MMMilkprije 11 mjeseci

Ma bas ce da te poslusaju glisto.. mozes do sudnjeg dana da im tupis i crtas i sve uzalud. Retko i sebe mogu da sagledaju a kamoli ovakvu ili onakvu zenu i usput.. poremecaj licnosti ima jos neke zacajnije karakteristike ali.. to je vec neka druga tema.

Besna_Glista
Besna_Glistaprije 11 mjeseci

A, steta....
valjda zbog ravnoteze medj zvezdama....

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se