Žene posle 40.

13. studeni 2015 ob 01:56 | 49
slika 1993270

Ko su one? Ranjive, pa čak ponekad i bespomoćne. Naivne, pune poverenja, kao u trinaestoj. Odavno su zaboravile grubu romantiku 15-godišnjakinja, entuzijazam 25-godišnjakinja, racionalnost onih preko trideset.

Mnogo su videle. Posle su zažmurile. A posle otvorile oči i uvidele novi svet, novu sebe, novi život. One ponovo veruju u bolje, jer se njima najgore, po pravilu, već izdešavalo. One dobijaju najbolje, jer su sposobne dobro uvideti tamo , gde ga drugi i ne primećuju. Imaju izoštren pogled, osetljiv sluh i nežne ruke. Pridržavaju se svega što je za njih najbolje.

One su lepe. Nisu simpatične. One su neverovatno lepe, zato što su postale svesne da imaju odlične zadnjice, privlačne grudi, lepe noge. One su naučile voleti svoje zadnjice, grudi, noge, tako da svako može da se zaljubi u njih. Zaljubiti se u ono njihovo najbolje.

Oni znaju tajnu, te devojke posle 40. Dosta je njima fazona o „milionima“, „karijerama“ i „drustvenim statusima“. Oni sad tačno znaju da ono, što je najvažnije, nije ono što se prikazuje na televiziji, što piše na internetu i na statusima društvenih mreža. Važno u životu je sam život: njegov ukus, boja, ritam, miris, sposobnost uživanja i radovanja u svakom danu.

Odavno su zaboravile ustaljene fraze, taktiku zavođenja i spremanja haljina za izlazak. Više nisu u fazi „aktivne potražnje“, već su pronašle ono što je bilo potrebno svih ovih godina – sebe, pravu sebe. I ispostavilo se da su takve prave veoma interesantne i zanimljive svima. Pa, skoro svima.

One ponovo mogu glasno jecati i smejati se. Već su prestale da nose „pancire “ društvenih normi ponašanja, zabrana i dozvola. One mrze vreme kada je trebalo ispravno držati leđa i glavu, šta god da se desi, vreme smeha kada im se plače i vreme tihog klimanja glavom, kada želiš udariti što jače. Prestale su da se suzdržavaju, izašle su na slobodu – žive, senzualne, besprekorne!

One žive isto kao što i dišu: nasilno, onda tiho, a zatim nežno, jedva čujno, zatim užurbano i bezobzirno. Dišu u ritmu zivota, u ritmu disanja. Napokon, posle 40-te one uspevaju: živeti u istom vremenu sa životom.

Žene posle 40 – nisu tetke! One nose dugačke suknje zato sto je to lepo. Nose i kratke suknje, i farmerke. I bižuteriju . Njima nema potrebe da dokazuju – „imam dijamante“. Bitno je da se njima sviđa. One ne žele da znaju o „modi“i „trendu ove sezone“. Žele samo da bude lepo samo za njihove oči. One su trend same za sebe.

Žene posle 40. prestaju da broje kalorije. Zato što ljubav, interesovanje, pokret, strast, inspiracija pomažu mnogo bolje od fitnes centara i plastičnih hirurga. Pa da, to i jeste razlog što su postale tako lepe.

One znaju da cenu svaki minut, svuda stižu na vreme, nigde ne kasne, jer nigde ne žure. One postižu. One se bore. One jednostavno- žive. I tačno znaju, da čak i nakon još 40, biće još interesantnije!
slika 1993271

Komentari 8

moraš se , ako želiš komentirati
-AntEa-
-AntEa-prije 11 mjeseci

plavušice sjajnog oka, nedostaju ovdje tvoji blogovi, daj malo presloži to svoje vrijeme ;))) :*

Besna_Glista
Besna_Glistaprije 11 mjeseci

znas li kako je lepo napolju, ne mogu sad da filozofiram, mnogo je lepa jesen... a i nemam sta da kazem:)))

-AntEa-
-AntEa-prije 11 mjeseci

polako, ima dana :)))

Lady_M
Lady_Mprije 11 mjeseci

Imala sam 40 čim sam izašla iz maminog stomaka. :)

Besna_Glista
Besna_Glistaprije 11 mjeseci

videla sam ti to u pogledu na onoj slici na zidu :)))

Lady_M
Lady_Mprije 11 mjeseci

Sa takvim licem ću i umreti, nepromenjena.
Hvala ti Panljičarice.

Besna_Glista
Besna_Glistaprije 11 mjeseci

:******* meni je ona slika taaakooo divnaaa :))

Lady_M
Lady_Mprije 11 mjeseci

Jeste ali mi nekako i tugaljiva.
Bez obzira što sam Kao čika Cobe na njoj, hahahaha

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se