Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

NAVRATI ON PONEKAD-11. nastavak

12. studeni 2013 ob 18:27 | 64
Gledam u njegovu sliku na nadgrobnoj ploči i pitam se zašto je onaj klišej da bog uvijek prvo uzima one najbolje istinit. Prvi put sam jasno odlučio da bog ne postoji. Zapravo ako i postoji onda je zacijelo u obliku nekakvog oronulog poreznika kojem svećenici poput onoga koji nam je blagoslovio stan donose novac, a on ga sprema u masivnu škrinju i lukavo mi namiguje. Pogledavam uvis, a ondje je u tijeku regata oblaka bijelih kao snijeg koje vjetar tjera po nebeskom plavetnilu. “On” se još šali sa mnom? Izvodi nekakve svoje podle igrice. Da sam uistinu njegova slika i prilika pustio bi onu hladnu čeličnu oštricu da se zabije u moj vrat.
Žurnim koracima hitam prema izlazu. Ovaj put je korak brži i kao da mi je laknulo što sam obavio svoju prijateljsku dužnosti. I Siniša bi to sigurno učinio za mene. Zapravo zašto me treba izjedati krivnja? Pa sam je kriv jer se bacio na taj nož..tako je…sam si je kriv…. “Gospodine” prekida me u mojim mislima stariji par, možda su muž i žena, bar mi se tako čini. “Uzmite ovaj časopis i saznajte sve o zagrobnom životu koji vas čeka” Prvo u čuđenju gledam u taj časopis “Kula stražara”, a onda se sa luđačkim izrazom lica izderavam na njih iz sveg glasa: “Ne postoji nikakva zagrobni život, shvatite to. Kad umremo pojedu nas crvi i samo smo prah i pepeo, ništavilo, ništa….ne postojimo.” Gledaju me skamenjeno, a iz ruku im ispada časopis, dok se žurno udaljavam od ovog mjesta na kojem se osjećam kao najveći gad, a suza klizi niz obraz i isparava u toplom kolovoškom popodnevu. Vjetrić samo na tren lagano zapuše i ugasi plamen na onoj svijeći koju sam upalio. Siniša se fakinski nasmije, a potom na zelenoj livadi njegova silueta blijedi i lagano nestaje u daljini.


nastavlja se
.....

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se