Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

NAVRATI ON PONEKAD - 16.dio

17. studeni 2013 ob 18:27 | 27
Ponovno sam pogledao u medaljon u svojoj ruci i preplavio me osjećaj neopisivog srama. Šutke sam ga pospremio u novčanik pazeći da mi slučajno ne ispadne, a onda sam na sebe počeo tovariti onu silnu opremu. Ponovno smo se probijali kroz šumu i sve sam više bio uvjeren da je ovo danas sa sudbinom bio samo plod čiste slučajnosti. Ipak sam za svaki slučaj još jednom opipao džep da vidim da li mi je novčanik na mjestu. Nosio sam ga poput kakve relikvije i još jednom ponizno bacio pogled prema nebu.

Planine i doline dokle pogled seže.. Iako bi pejsaži koji su se otvarali predamnom mogli poslužiti kakvom slikaru kao inspiracija nisam se mogao riješiti rečenice koja je poput kakve zmije otrovnice ugmizala u moje misli: “Kako netko može ratovati za ovaj komad krša?” Užasavala me pomisao o postojanju velike vjerovatnosti da više ne upijam prizor prekrasnog plavetnila jer ipak sam se kao čovjek s mora na ovom Ličkom kršu ipak osjećao više kao vanzemaljac koji je došao kolonizirati novi planet. Jedina radost u cijeloj situaciji bila je činjenica da se konačno vozim u vojnom kamionu i to bez cerade. Sjedili smo šutke dok su nam između nogu “klaparale” puške i jedino nas je nailazak na kakvu grbu na cesti s vremena na vrijeme trznuo i primorao nas da prljavim rukama čvršće stisnemo cijevi. Tmurne misli o smislu ratovanja polako su me napuštale, a lice mi je poprimilo pitomiji, zadovoljniji izgled. Upijao sam zrake sunca kao kakav gušter, a čak su i brijegovi i dolovi poprimili nekako veseliju životnu zelenu boju. Strahovita škripa kočnica zamijenila je ovu idilu i već idući trenutak našao sam se “zalijepljen” za pregradu koja odvaja kabinu i teretni prostor kamiona. Ni ostali oko mene nisu bili bolje sreće ali uz salve psovki polako smo se pridizali pitajući se o čemu se radi.

nastavlja se....

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se