Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

NAVRATI ON PONEKAD -4.dio

06. studeni 2013 ob 23:49 | 27
..Doista, grad oko “Mlake” razvijao se i samo su još dvije ulice odolijevale modernim vremenima, Luki i tadašnja Industrijska ulica. Te dvije ulice bilo su kao trošni klimavi zub sa svojim neuglednim oronulim zgradama derutnih fasada. Ipak pogled sa tog balkon bio je božanstven i sablasan istovremeno. Taj mi je pogled znao pružiti smiraj usprkos tome što su se sa njega zapravo najviše isticali dimnjaci rafinerije iz kojih je neprestano sukljao gusti crni dim i vatra. Lako se naviknuti na smrad čak i kada te djeca u školi gledaju sa gnušanjem i omalovažavanjem jer živiš blizu rafinerije. S vremenom se stopiš sa tim smradom amonijaka koji u početku podsjeća na trula jaja.

Škola je bila blizu. Na putu prema modernim neboderima samo su jedne stepenice vodile u drugi svijet..u moj kvart. Pozdravljajući se sa školskim kolegama na putu kući svaki sam dan imao osjećaj kao da uranjam u ništavilo. Geto diše nekim svojim crnim kancerogenim plućima i grafiti svuda oko tebe prekrivaju zidove kako nikada ne bi zaboravio gdje pripadaš. Postotak umrlih u toj maloj neuglednoj uličici bio je neobično visok. Trčao sam prema našem stanu na četvrtom katu i zamalo se sudario sa susjedom koji je živio na prvom katu. Robi je bio frajer od nekih 18 godina i neprestano je dovodio nove ženske koji bi već drugi dan šutnuo kao stare krpe. Nemalo puta sam znao slušati jecaje i plač tih cura pred vratima njegovog stana. Osmjehnuo mi se otpuhnuvši dim cigarete, a njegov prijatelj me pogledao oštrim prodornim pogledom. Nikada neću zaboraviti taj hladni, beživotni pogled i crne oči. Čak ni savršen ten i poluduga plava kosa nisu mogli ublažiti jezu na njegovom izrazu lica. Kao da sam prošao pored čistog iskonskog zla. Trčao sam koliko su me noge nosile no ipak sam zastao pred vratima stana i još jednom bacio pogled na zgradu u Industrijskoj ulici koja je imala iste zajedničke balkone kao i naša, no djelovala je još mračnije.

nastavlja se.....

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se