Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Kondilomi-Bradavice

15. studeni 2011 ob 09:33 | 6657
Šta su bradavice (kondilomi)?

Bradavice su male izrasline na koži koje normalno ne izazivaju bol.Neke bradavice izazivaju svrab i mogu se povrediti, naročito ako su na stopalima. Postoji više vrsta bradavica:

Zajedničke bradavica se obično pojavljuju na rukama
Neke bradavice se pojavljuju na licu i čela
Genitalne bradavice (polni kondilomi) pojavljuju se na genitalijama, u pubičnim oblastima i između butina
Plantarne bradavice se nalaze na stopalima
Subungual i periungual bradavice nalaze se ispod ili oko noktiju
Šta izaziva bradavice?

Bradavice su vrsta infekcije izazvane virusima (human papiloma virus HPV) . Postoji više od 100 tipova HPV-a.Kondilomi mogu da porastu na svim delovima tela.Oni mogu da rastu na vašoj koži,u unutrašnjosti usta, na genitalijama i na rektalnom području. Uobičajeni tipovi HPV-a mogu prouzrokovati bradavica na koži , dok su ostali tipovi HPV-a mogu prouzrokovati bradavice na genitalijama i rektalnom području. Neki ljudi su prirodno otporni na HPV viruse i ne mogu se lako zaraziti lako kao drugi ljudi.
Mogu li se kondilomi preneti sa jedne osobe na drugu osobu?

Da, bradavice na koži mogu da budu prenesene na drugo lice kada to lice dodiruje bradavice. Takođe je moguće dobiti bradavice od korišćenja peškira ili drugih predmeta koji su korišćeni od strane osobe koja je inficirana HPV virusom.

Bradavice na genitalijama su veoma zarazne i mogu se preneti na drugo lice tokom oralnog, vaginalnog ili analnog seksa. Važno je da nema nezaštićenog seksa ako vi ili vaš partner imate bradavice na genitalijama.Kod žena, bradavica može da raste na grliću materice (unutar vagine), i žena ne može čak ni znao da ih ima. Ona može preneti infekciju na svog partnera ne znajući da je zaražena.
Da liće bradavice nestat?

Često bradavice nestati same od sebe, mada može da prođe više meseci ili čak godina da se to desie.Ali neki kondilomi neće nestati sami od sebe. Lekari nisu sigurni zašto neke bradavice nestaju a druge ne.
Da li bradavice na koži treba da se leči?

Generalno, da.Kondilomi su često dosadni. Oni mogu da krvare i izazove bol. Oni takođe mogu biti neprijatni, na primer, ako rastu na licu. Lečenje može da smanji šanse da će se kondilomi proširiti i na druge delove tela ili na druge ljude.
Kako se bradavice na koži uklanjaju?

Pre svega, važno je znati da su [povezava=http://www.kondilomi.com/]kondilomi[/povezava] na koži (kao na prstima, stopalima i kolenima) i bradavice na genitalijama uklonjaju na različite načine. Ne pokušavajte bilo kakve kućne lekove za uklanjanje kondiloma na genitalijama. Mogli biste povrediti vaše genitalije stavljanjem određenih hemikalija na njihi.
Primenm salicilne kiseline. Možete tretirati bradavice na mestima kao što su ruke, noge ili kolena postavljanjem salicilne kiseline svaki dan.
Lečenje kondiloma na koži je uspešno i kondilomi nestaju zauvek. Imuni sistem vašeg tela se obično osloboditisitnih delove bradavice [povezava=http://www.kondilomi.com/2011/11/11/polne-bradavice/]Polne bradavice[/povezava] se češće vraćaju jer ne postoji lek za virus koji ih izaziva i zato što je bradavice još teže kontrolisati u vlažnom okruženju.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se