Davni, bizarni načini sprečavanja trudnoće......

05. studeni 2011 ob 14:50 | 38
Izmet
Dokumenti koji datiraju iz 1500. godine prije Krista dokazuju da se u starom Egiptu vjerovalo da krokodilski izmet štiti od trudnoće. Točnije, krokodilski izmet pomiješan s ukiseljenim mlijekom i medom. Vjerovalo se i kako ta smjesa štiti od spolnih bolesti.

Dijafragma od opijuma
Sumerani su pak vjerovali da je opijum korisno kontracepcijsko sredstvo.

Živa i strihinin
Prostitutke u staroj Kini često su pile ovaj 'koktel' kako bi spriječile mogućnost da ikad ostanu u drugom stanju. Nuspojave nisu bile nimalo bezazlene, ova mješavina izazivala je amneziju, senilnost, bolove i često smrt.
slikaKozji mjehur
Ovaj 'izum' bio je in oko 150. godine. Kozji mjehur kao metoda zaštite spominje se i u legendi prema kojoj je kralj Minosa proklet da mu se sjeme pretvara u škorpione i zmije. Kako bi se zaštitile, žene su koristile kozji mjehur kao ženski kondom.

Testisi dabra i lasice
Tijekom srednjeg vijeka žena bi, ako ne bi željela ostati trudna, vezala par testisa lasice s unutarnje strane bedara. Nije potpuno jasno kako je to utjecalo na smanjenje plodnosti, ali zvuči kao metoda sprečavanja bilo kakvog seksualnog kontakta. Kanadski lovci kasnije su napravili alkoholno piće koje, kaže 'lovačka' priča, štiti od trudnoće, a sadrži testise dabra.
slika


Kožni kondom oko 1400. godine
Ljudi su tijekom stoljeća eksperimentirali s različitim životinjskim iznutricama koristeći ih u svrhu zaštite uglavnom od spolnih bolesti, a kada se sifilis ozbiljno proširio, nizozemski trgovci počeli su uvoziti tanke, kožne kondome iz Japana.

Gazirana pića
Tijekom 50-ih godina prošlog stoljeća vladalo je besmisleno uvjerenje da su Coca Cola, Pepsi Cola i druga gazirana pića pogubna za spermatozoide. No brojne studije su pokazale da su gazirana pića, iako ponekad mogu smanjiti pokretljivost spermatozoida, dakako, u potpunosti nepouzdana metoda kontracepcije.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se