Pet mitova o ženskom tijelu ..........

10. kolovoz 2010 ob 16:25 | 177
Iako živimo u 21. stoljeću, uz žene se još uvijek vežu mnogi mitovi. Neznanje je uvijek najgori neprijatelj, stoga je najbolje naučiti koja se pogrešna uvjerenja već godinama vežu uz nježniji spol. Od davnina je većina istraživanja bila fokusirana na muškarce, a čak i danas muškarci su znatno češće u središtu interesa znanstvenih krugova nego žene.

Ne treba stoga čuditi što neki mitovi o ženama i njihovu tijelu i danas postoje, a mnogi u njih vjeruju. Ipak, posljednja su istraživanja nastojala osuvremeniti pogled na žene, a mi vam prenosimo koji se to mitovi najčešće vežu uz njih.

Žena ne može zatrudnjeti tijekom menstruacije
Iako nije vjerojatno da će žena zatrudnjeti tijekom menstruacije, trudnoća je čudesna pojava pa katkad ništa nije nemoguće. Kada sperma dospije u žensko tijelo, može se umiriti i čekati jajašce za oplodnju i do tjedan dana. Ovulacija može uslijediti brzo nakon menstruacije, ali čak i tijekom krvarenja, što spermijima daje veliku šansu za oplodnju, tvrde neki stručnjaci. Računanje plodnih i neplodnih dana stoga nije uvijek pouzdana kontracepcija, a parovi koji je koriste nerijetko neplanirano postaju roditelji.
slika


Menopauza smanjuje libido
Žene u menopauzi mogu imati raznih tegoba, ali smanjeni libido ne mora nužno biti jedna od njih. Dakle, promjena ne uključuje uvijek i spavaću sobu. Neka su istraživanja pokazala da žene u pedesetima često imaju vrlo bogat seksualni život. Istina je da valunzi i razdražljivot mogu utjecati na smanjenje seksualne želje, ali to je trenutno neraspoloženje, a ne trajno i ne obilježava cijelu menopauzu. Žene koje ulaze u menopauzu ne moraju stoga reći zbogom seksualnom životu. Naprotiv!
slika


Antibiotici slabe djelovanje kontracepcijskih pilula
I ovo je vjerovanje vrlo rašireno, čak i među nekim stručnjacima. Međutim, činjenica je da kontracepcijske pilule zakažu u tek jedan posto slučajeva. Istraživanja nisu otkrila da je situacija imalo drugačija kod žena koje paralelno uzimaju i antibiotike. Postoje neki antibiotici koji imaju snažno djelovanje i dijelom mogu utjecati na kontracepciju, ali i takvi su slučajevi iznimke. Dakle, ne morate se bojati da ćete uzimajući antibiotike i kontracepcijske pilule zatrudnjeti. Šanse su uistinu iznimno male.
slika


Ženama i muškarcima jednako je potreban san
Netočno! Žene koje zbog raznih razloga imaju nemirnu noć i loš san razdražljivije su, a u tijelu im se povećava razina inzulina te je veća mogućnost za razne upalne procese. Veliko istraživanje otkrilo je i da žene koje noću spavaju manje od pet sati imaju dva puta veće šanse da pate od visokog krvnog tlaka. Kod muškaraca to nije uočeno. San za ljepotu, ali i za zdravlje očito nije mit i žene bi o tomu svakako trebale voditi računa ako žele dug, sretan i zdrav život.
slika


Liječnik sto posto zna je li žena djevica
Čak i uz korištenje najmodernije opreme, liječnici ne mogu sto posto točno utvrditi je li žena djevica, pokazalo je to nekoliko istraživanja. Iako se na prvi pogled možda čini jednostavnim, činjenica je da ni najvećim stručnjacima nije lako pogledati duboko i vidjeti je li himen čitav ili ima rupu, posebno zato što u tom području ima mnogo rupa. Mnogi vjeruju i da žena tijekom prvog seksa krvari, ali to ne mora biti slučaj kod svake žene. Najvažnije je znati da je svaka žena različita, pa imaju i različite himene. Kod nekih je elastičan, a kod nekih nije.

Komentari 2

moraš se , ako želiš komentirati
barbie1
barbie1prije 6 godina

...svašta sam naučila hahaha

bronx
bronxprije 6 godina

hehee...tocno sve..

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se