USTRAJNOST...

10. prosinac 2010 ob 00:33 | 74
Jedan je čovjek spavao u svojoj kućici, kad usred noći, iznenada, njegovu sobu ispuni svjetlost i ukaza mu se Spasitelj. Gospodin mu reče da za njega ima posao koji mora obaviti, i pokaza mu veliki kamen koji je stajao ispred kućice. Objasnio mu je što mora činiti: gurati kamen svom svojom snagom. Ovo je čovjek radio iz dana u dan. Mnogo se godina mučio od sunčeva izlaska od zalaska, njegove ruke upravljene na hladnu, masivnu površinu nepomičnog kamena gurale su svom snagom.

.....................

Svake se večeri čovjek vraćao svojoj kući zabrinut i iscrpljen, osjećajući da je cijeli dan istrošio uzalud. Vidjevši da čovjek pokazuje znake obeshrabrenja, đavao se odluči umiješati. Počeo ga je savjetovati:
" Već predugo vremena guraš taj kamen, i još se nije pomaknuo. Zašto se mučiš radi ničega? Ionako ga nikad nećeš pomaknuti. "
Tako je, uvjerivši čovjeka da je zadatak nemoguć i osuđen na propast, učinio da izgubi skoro svu srčanost i hrabrost.
"Zašto bih se toliko mučio oko ovoga?" mislio je.
"Jednostavno ću uložiti nešto malo vremena, i minimum truda, i to će biti sasvim dovoljno."

................................

I tako je to namjeravao učiniti, no, ipak je odlučio pomoliti se i iznijeti svoje muke Gospodinu.
"Gospodine", reče, "dugo sam i naporno radio u tvojoj službi, ulažući svu moju snagu da obavim ono što si od mene zatražio. Pa ipak, nakon sveg ovog vremena, nisam pomaknuo kamen ni pola milimetra. U čemu griješim? Zašto ne uspijevam?"
Gospodin mu sažalivši se, odgovori:
"Prijatelju moj, kad sam tražio od tebe da mi služiš, i ti si prihvatio, rekao sam ti da guraš onaj kamen svom svojom snagom, što si i uradio. Nijednom nisam spomenuo da sam očekivao da ćeš ga pomaknuti. Tvoj zadatak je bio da guraš. I sada, dolaziš k meni, iscrpljen i istrošene snage, misleći da nisi uspio. No, je li zaista tako?"
"Pogledaj se. Tvoje ruke se snažne i mišićave, leđa nabijena i preplanula, koža na dlanovima je očvrsnula od stalnog pritiska, a noge su ti postale krupne i čvrste. I pored otpora ti si mnogo porastao, i tvoje mogućnosti su sada daleko veće nego ranije. Ipak, nisi pomaknuo kamen. Ali tvoj poziv bio je da budeš pokoran i guraš. Da vježbaš svoju vjeru i povjerenje u moju mudrost. To si uspio. "

" Ja ću sada, prijatelju moj, pomaknuti kamen."

..................................................- ......................................


Nekad, kad čujemo Božju riječ, želimo koristiti vlastiti um kako bi odgonetnuli što On želi, a zapravo ono što Bog od nas traži je jednostavno: poslušnost i povjerenje u Njega. Na sve načine treba vježbati vjeru koja pomiče planine, ali ipak je uvijek Bog onaj koji zapravo to čini.

Ova me priča podsjeća na riječi Oswalda Chambersa:

"Bog nas ne poziva da budemo uspješni, nego poslušni."

Komentari 5

moraš se , ako želiš komentirati
AnaisAnais
AnaisAnaisprije 6 godina

samo vjera i i voljaj..pozitivna volja su kotac u nama...koji ako gajimo pozitvne i vedre misli i kad nam bude i najteze nece stajati na mjestu....to je kotacic cuda...a mi ga pokrecemo sami taj kotacic vjere i nade.....:))))

bubamara59
bubamara59prije 6 godina

da ne vjerujem već bih davno pokleknula....

dalmatinka
dalmatinkaprije 6 godina

čovjek treba vjerovati,,i samo nam istinska vjera daje snagu da ustrajemo u životu,,
svi mi smo samo putnici na ovome svijetu,,svak sa nekom zadaćom koju nam je bog odredio..a samo oni koji istinski vjeruju u njega spoznaju značenje svoje zadače koju trebaju obaviti kroz ovaj kratki život na zemlji...

barbie1
barbie1prije 6 godina

..i kada pomislimo, da nismo uspijeli, vjerojatno jesmo, a ni sami nismo svjestni, da radimo nešto i da je to - ONO PRAVO....uvijek je pozitivno imati vjeru- vjeru u bolje sutra, vjeru u ljude, vjeru u sve što nam može olakšati i učiniti život podnošljivim... ( pusaaaaaaaaaaaaa za tebe)

IRICA
IRICAprije 6 godina

...vjera....treba imati vjere...

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se