Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Funkcionalno I Trajno Kupatilo

15. kolovoz 2013 ob 08:05 | 59
Kupatilo svrstavamo u malu ali veoma bitnu prostoriju u našem domu apsolutno neophodnu za život svakoda od nas. Reč je sastavnom delu svakog enterijera.

Ovaj prostor kao moćna oaza može biti zasebna celina u našem domu. Oduvek je učestvovalo u svakodnevnom životu pa iz tog razloga nije zanemarljiva nijedna faza u renoviranju kupatila.

Postavlja se gomila pitanja od toga da li Vam je potrebna pomoć arhitekte, koliki novac je potreban za kompletnu adaptaciju, kakvu keramiku kupiti, sanitariju i mnoga druga. Na prvo mesto treba staviti činjenicu da ulaganjem u ovu investiciju rešili smo sve što je u njoj potrebno u narednih deset i više godina. Zbog toga je kvalitet veoma važan kao i funkcionalan i trajan prostor.

Ovo su odgovori na mnoga pitanja:

• Arhitekta nije preko potreban pri projektovanju i dizajniranju izgleda kupatila ukoliko se potrudite i dovoljno vremena posvetite uz ideje i kreativnost. U današnje vreme mnoge predloge možete videti u gotovo svim salonima keramike jer se oni trude da naprave zanimljive kombinacije pločica, sanitarija i dr. Korisne savete kao i odgovore na pitanja mogu Vam dati i sami trgovci ili dizajneri – savetnici. 3D rešenje je nešto novo i izuzetno korisno jer možete tačno videti budući izgled ne samo kupatila već i svih ostalih prostorija koje ste rešili da preuredite. U slučaju da nemate vremena ili jednostavno ne želite da previše razmišljate o svim segmentima adaptacije dobar arhitekta sa iskustvom je tu uvek za Vas.

• Kvalitet robe ne zavisi isključivo i uvek od cene. Vrlo često možete se susresti sa precenjenom robom npr. zbog poznatog i zvučnog imena dizajnera. S takvim materijalom postižu se mnoga popularna dizajnerska rešenja ali Vi treba da se zapitate da li je to zaisto ono što ste želeli i očekivali u svom kupatilu.

• Kvalitetni izvođači i njihovi radovi mogu Vam garantovati dobre rezultate i osećaj zadovoljstva. Za adaptaciju kupatila nije dovoljan jedan majstor već u svakoj fazi određeni – za vodovod je potreban vodoinstalater, električarske radove – električar, keramičke poslove – keramičar i za montažu – montažer. U svakoj navedenoj oblasti razlikuju se zahtevi i pristupi.

Potreban materijal i redosled radova:

Kada se završi priprema instalacija i ravnanje površine na red dolaze zidovi i podovi tj. njihovo oblaganje. Za njihovo pokrivanje upotrebljavaju se keramičke pločice, granitna keramika, mozaici ili kamen. Delovi koji nisu prekriveni nekim od navedenih materijala treba biti premazani bojama koje su vodoperive.

Potrebno je odabrati adekvatnu vrstu sanitarija i ostale opreme: wc šolju, kadu ili tuš kabinu, slavine, tuševe, kupatilski nameštaj i ostali aksesoar.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se