Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Kvalitet Bele Tehnike Na Našem Tržištu

04. srpanj 2013 ob 01:54 | 68
U velikim trgovinskim centrima kojih je kod nas u poslednje vreme zaista mnogo, postoji velika ponuda razne robe od garderobe, pokućstva do ozbiljnih uređaja i aparata za kućne i poslovne varijante. Najvažnije je da se pri svakoj kupovini novac uloži na pravi način i dobije što kvalitetniji proizvod za Vama dostupnu i pristupačnu cenu.

Prvo i najvažnije pri kupovini proizvoda:

Za zvučne robne marke sa velikim i prostranjenim marketingom smo gotovo svi čuli. Manje je poznato da pojedini proizvodi uz zvučno ime imaju i velike promene u kvalitetu. Organizacione promene doživele su mnoge velike kompanije u procesu globalizacije. Tako su ostala ista sedišta firmi, administracija i službe koje se bave marketingom a proizvodnju prebačenu u druge zemlje (Daleki Istok, Istočna Evropa). Ovaj podatak potvrđuje zbog čega je opao kvalitet pojedinih proizvođača i njihovog programa. Na originalnoj etiketi koja se lepi na unutrašnjoj strani uređaja obavezno treba da stoji oznaka zemlje u kojoj se proizvodi. Nalepnicu mora da ima apsolutno svaki uređaj jer ukoliko je nema reč je o prikirivanju zemlje iz koje dolazi.

Ušteda energije pravilnim korišćenjem uređaja u domaćinstvu:

Sa novim materijalima i novom tehnologijom došlo je do velike uštede vode i struje. U prilog tome govore i najnoviji modeli veš mašina koje imaju različite klase i energetske efikasnosti. Sa višom klasom može se uštedeti i preko 20% električne energije u poređenju sa nižom klasom. Stari modeli mašina nekada su koristili 100 i više litara vode za jedan ciklus pranja a savremene mašine mogu uštedeti i do 50% u potrošnji vode. Pored toga najnovije modele krase razni dodatni programi, maksimalno pojednostavljeno rukovanje kao i indikatori koji vam tačno pokazuju cikluse pranja i vreme završetka. Estetski efekat je postao sve važniji u uređenju svih prostorija u Vašem domu pa su se tako pojavile mašine za veš u raznim bojama koje možete uklopiti u svaki prostor.

Sledeća važna stvar je garancija koja se dobija uz svaki kupljeni uređaj:

Minimalna dužina garancije za aparate u domaćinstvu je uglavnom jedna godina pa naviše. U tom roku svaki uvoznik odnosno proizvođač odgovoran je ukoliko dođe do bilo kakvog kvara ili se ustanove tehnički nedostaci da reši servisom ili zamenom istog. U tom slučaju kupac nije dužan da snosi nikakve troškove. Sa redovnim garantnim rokom postoji mogućnost dobijanja dodatne garancije kao i ponude za dodatnim uslugama koje se tiču održavanja. Zbog svega ovoga veoma je važno da dobro proučite garantni list i utvrdite sva svoja prava kao kupca.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se