Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Kvalitet Kuhinjskih Uređaja

04. srpanj 2013 ob 01:48 | 29
Opremanje kuhinje zahteva i ulaganje određenih finansijskih sredstava a svakako najviše novca će otići na kuhinjske aparate i uređaje. U njihovom odabiru je od presudnog značaja njihova funkcionalnost, ušteda električne energije kao i esteski momenat što zavisi od dizajna i prihvatljivosti modela. Vi sami odlučujete o svemu.

Frižider:

Izbor ovog uređaja je potpuno isti kao i ostale bele tehnike i sitnih aparata. Ono čime se svakako treba voditi jeste šta Vas je zapravo povuklo da odaberete određeni model? Da li Vas je oduševio način na koji je dizajniran, koje to karakteristike ga krase i da li se uopšte uklapa u Vaše potrebe i životne navike? Za koliko članova domaćinstva je dovoljna određena zapremina frižidera, koju količinu namirnica on treba da primi? Tek kada se usaglase sva ova pitanja može se pravilno pristupiti odabiru i kupovini.

Većoj porodici potrebna je veća zapremina frižidera i samim tim pruža mogućnost da se sva hrana sačuva što duže. Veći modeli, duplo hlađenje i kontrolna ploča idealno su rešenje za Vas. Za jednog člana domaćinstva, gde se hrana ne priprema svakodnevno, niti u većim količinima sasvim je dovoljan običan uređaj koji nije sa posebnim dodacima i mogućnostima jer su one svakako bespotrebne. Različite potrebe i želje mogu se zadovoljiti odvojenim frižiderima koji imaju delove u kojima se hladi piće, pravi led i dr. Uz ovakve modele dolazi do još jednostavnijeg pristupa.

Šporet i rerna:

Za izbor rerne ili šporeta treba se voditi sopstvenim željama i potrebama. Neko u kuvanju ima apsolutno iskustvo i to sa uživanjem radi dok su sa druge strane potpuni početnici ili oni koji to obavljaju kao još jednu aktivnost u toku dana. Za ljubitelje kulinarstva naravno da je važan izbor šporeta i rerne kao i njihove sve karakteristike i funkcije jer drugima to ne mora da bude od prevelikog značaja i mogu odabrati najprostije modele.

Šporet može bita električni ili na gas ili kombinacija jednog i drugog. Kod šporeta na gas kao i kod svih uređaja postoje određene prednosti i poneka mana. Početnicima u kuhinji odnosno kuvanju mnogo je lakše da koriste šporet na struju jer kod njih sporije dolazi do zagrevanja i smanjuje se mogućnost da nešto izgori. Profesionalcima je znatno bolje i jednostavnije da hranu pripremaju na gas jer u ovom slučaju se brže zagreva i kuva uz precizne uslove.

Olakšano pranje sudova:

Kada se pripremi jelo, okupi porodica, obeduje i sve završi, nastaje muka za domaćicu kako oprati svo zaprljano posuđe i escajg. To je nekada moglo da bude najveći problem ali ne i sada kada se mašina za pranje posuđa koristi dosta godina unazad. Najvažnije je da se mašina prilagodi potrebama Vas i Vaših ukućana i odabere odgovarajući model i veličina. Stariji modeli imali su proste kontrolne ploče i jednostavne programe dok je sa pojavom novih modela došlo do mnogih izmena i dodataka, što je svakako unapredilo korišćenje ovog uređaja.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se