Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Kako najlakše ugraditi venecijanere

24. ožujak 2013 ob 18:57 | 2572
Pre nego što se počne sa ugradnjom venecijanera veoma je važno precizno uzimanje mera. Za samu montažu ne treba previše vremena a Vi unapre treba da ugovorite sa majstorom za koliko dana će doći i završiti Vam ugradnju. Obično se ne čeka više od nedelju dana. Kod jednokrilnih prozora preporučuje se postavljanje venecijanera direktno na staklo u unutrašnjem delu lajsne. Time se postiže neometano otvaranje prozora i hvatanje za ručice a da venecijaner u tom slučaju nimalo ne smeta. Kada bi se postavili na krilo bili bi potpuno zaštićeni od oštećenja. U slučaju da se oštete lamelice na venecijanerima potpuno je neisplativo menjati samo taj deo već je mnogo korisnije izvršiti zamenu celog venecijanera. Mogućnost da se oštete lamelice je mnogo veća kod venecijanera koji nisu u unutrašnjosti lajsne.

Mogućnost ugradnje venecijanera između stakala je daleko zahtevniji posao ali i postpje mnogi rizici kao što je oštećenje stakala pa čak i pucanje. Pored ovog načina ugradnje koji karakteriše i mnogo veća cena u odnosu na klasično montiranje isti slučaj je i kod postavljanja venecijanera na krovne prozore. Kod njih je takođe nešto komplikovanija ugradnja a samim tim i veća cena.
Koliko košta ugradnja venecijanera?

Kada je reč o cenama tu je uglavnom iznos između 12 i 15 eura po kvadratu. Najveća cena je uglavnom kod krovnih prozora i nešto komplikovanjije montaže, ai potrebne su čelične sajle i posebni sistemi kačenja.

Za izradu aluminijumskih venecijanera koriste se švedske trake sa glatkim lamelicama što znatno olakšava njihovo održavanje

Kako je najlakše očistiti venecijanere?

Venecijanere je uglavnom dovoljno samo očistiti od prašine za šta mogu poslužiti razne pajalice. Ukoliko su venecijaneri u kuhinji konstantno izloženi kuvanju i isparenju naravno da će se na njih nataložiti mnogo prljavštine i masnoće. U tom slučaju je najbolje rešenje skinuti venecijanere sa prozora i postaviti ih u kadu. Sa tečnošću za sudove i sunđerom ih možete najbolje oprati tako da se sva prljavština skine i zatim ih isprati vodom. Za njihovo čišćenje nikako se ne preporučuju abrazivna sredstva jer ih mogu trajno oštetiti.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se