Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Misli sv. Maksimilijana Kolbea

06. listopad 2011 ob 22:00 | 64
Misli sv. Maksimilijana Kolbea
(iz knjige Y. Ivonidesa: Maksimilijan Kolbe)

-Često razmišljaj o poslušnosti! Svaki put kad se prekrižiš, izgovarajući riječi "U ime Oca", posveti Bogu Ocu svoje misli! Na riječi "i Sina", posveti Isusu srce i volju! Spominjući ime Duha Svetoga, savij pleća da bi mogao ponijeti teret napora za slavu Božju, za dobro Crkve i Reda, za spas duša! Kad sklapaš ruke i izgovaraš "Amen", sjeti se da moraš nadnaravno Ijubiti bližnjega i to mišlju, riječju i djelom! Ako tako budeš radio, zadobit ćeš Nebo, u protivnom, otići ćeš u pakao. Život je kratak, dakle, i trpljenje. Nebo, Nebo, Nebo! Hrabro naprijed! Uskladi svoju volju s voljom Božjom! Budi poslušan i strpljiv! Uzmi križ i idi za Isusom!
-Znamo da nas Bezgrešna ne treba ali joj se ponudimo u službu. To će biti izvor naših zasluga, a ona će još jednom zasvjedočiti da dobiva pobjede preko sitnih i skromnih Ijudi. Naši su neprijatelji vrlo aktivni i uporni. Kako to da mi stojimo skrštenih ruku? A imamo neusporedivo moćnije oružje, zaštitu Neba i Bezgrešne? Ako pronade odane duše, zanosne borce, izvojevat će takve pobjede o kojima nije moguće ni sanjati.
-Majko moja! Ne znam što će biti od onoga što činim, ali te molim, učini dostojnima i mene i druge sa mnom da bismo ti služili na što veću slavu Božju! Tvoj sam, Bezgrešna! Znaš kako sam jadan, šećem po rubu ponora, pun sam sebeljublja. Ako me ti ne zaštitiš, najprije ću pasti u grijehe, a onda u pakao. Ali ako se ti udostojiš poduprijeti me, bez obzira na to što sam nevrijedan, ne samo što neću pasti nego ću postati velikim svecem...

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se