Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

C S I: DOKAZI STVARANJA.....

22. lipanj 2011 ob 13:11 | 36
Malo ćemo se poigrati riječima. Umjesto Crime Scene Investigation (Istraživanje mjesta zločina) mi ćemo ovdje razmišljati o Creation Scene Investigation (Istraživanje mjesta stvaranja)

Popularne serije o forenzičarima koji uspijevaju dokazati najzamršenije zločine i događaje uz pomoć dokaza, a koje pratimo već duže vrijeme, mogle su nas naučiti jedno: Da bismo bili 100% sigurni da se nešto dogodilo, mi to ne moramo nužno vidjeti. Posredni dokazi (dakle, ono što upućuje na nešto) toliko su snažni da je njihova sigurnost u dokazivanju, jednaka neposrednom dokazu (dakle, onome što vidimo ili čemu smo svjedoci bilo kojim od naših osjetila).

Vir;Živko Jelić

„Bog ne postoji“, „Boga nitko nije vidio“, „Svijet i život na njemu nastali su slučajno“, „Današnja živa bića proizvod su evolucije“ i slične izjave, mogu biti vrlo zbunjujuće za vjernika koji nije previše razmišljao ili istraživao dokaze u suprotno. No, već i početna razmišljanja i istraživanja daju vrlo ohrabrujuće rezultate.

Tema u koju se upuštamo, vrlo je opsežan materijal. Zbog ograničenosti prostora, u tekstovima koji slijede, bit ćemo u mogućnosti iznositi samo gotove činjenice, ograničeni samo na najnužnije argumente. Sva dodatna pojašnjenja, više dokaza, reference na osnovu kojih sve ovo iznosimo svatko će moći dobiti ukoliko kontaktira gore navedenu e-mail adresu.

U slijedećim temama govorit ćemo o onome što dokazuje da je Bog u kojega vjerujemo ili odbijamo vjerovati, zaista živi Bog. Na temelju znanstvenih dokaza i činjenica koje nas neposredno okružuju, svatko će moći biti osvjedočen u Božje postojanje kao i u činjenicu da je biblijski izvještaj o stvaranju, istinit.

Forenzika! Njome ćemo se služiti. Iznosit ćemo znanstvene dokaze, činjenice, logične zaključke. Jedino što će nedostajati bit će neposredan dokaz. No, to nam neće biti ni potrebno. Ako biste željeli nekome dokazati da postoji automobil, mogli biste to vrlo lako dokazati i bez da ga osobi pokažete, zar ne? Možete mu pokazati tragove kotača, možete ga dovesti da osjeti miris ispušnih plinova, možete mu pustiti snimku da čuje kako automobil radi, možete mu pokazati nacrte vezane za princip rada, možete mu objasniti svrhu automobila, karakteristike… Usudim se reći da bi svatko od vas, čovjeku koji nikada nije vidio automobil, pokazavši mu sve dokaze da on postoji i čemu služi, bez većih teškoća vrlo lako, na „neviđeno“ i prodao automobil. Problem bi predstavljalo samo ako biste mu počeli pričati o održavanju, troškovima, kvarovima, servisima, potrošnji, cijeni goriva…

Znam da razumijete usporedbu. Svi bismo mi željeli prihvatiti ono što nam Bog nudi, a izneseno je u Bibliji. Pravdu, sreću, mir, zdravlje, vječni život… Čak i na „neviđeno“! No, problem nam prave Božje izjave poput; priznati svoje slabosti, poniziti se, pokajati se, umrijeti svome „ja“, ne činiti preljube, voljeti bližnjega, voljeti neprijatelje, opraštati, okrenuti i drugi obraz, pretrpjeti štetu, činiti požrtvovna djela ljubavi…

No, naša usporedba sa automobilom ovdje ne prestaje. Malo tko od nas nema automobil, unatoč troškovima i kvarovima. Njih prihvaćamo zbog silnih prednosti koje nam automobil pruža. Potpuno je ista stvar sa prihvaćanjem dokaza o Bogu i o Stvaranju. Spomenute Božje izjave koje nam se sada čine preteškima za prihvatiti, zapravo su neprocjenjiv blagoslov i za nas i za naše bližnje. Ubrzo će svatko shvatiti da Bog postoji. No, neće svi to prihvatiti. Ipak i najokorjeliji ateisti unatoč protivljenju počinju shvaćati svoju zabludu. Koji je dokaz najvećeg ateistu obratio u vjernika? U slijedećem broju…

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se