Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

INFORMACIJA I BOŽJE POSTOJANJE.....

22. lipanj 2011 ob 13:12 | 36
Događaj koji je, ne tako davno, objavljen na naslovnicama svih svjetskih medija bio je povezan sa najpoznatijim ateistom na svijetu. U pitanju je prof. dr Anthony Flew, čovjek poznat po nadimcima "ikona ateizma" i "prvak ateizma".

Prof. Flew je bio predavač filozofije na najpoznatijim svjetskim univerzitetima, a pisac je brojnih knjiga, od kojih je najpoznatija "Bog i filozofija" u kojoj se iznosi najoštrija i najagresivnija kritika religije.

Ovaj "prvak ateizma" je bio često pozivan da sudjeluje u debatama o religiji, koje je vrlo rado prihvaćao i na kojima je iznosio svoje poznate argumente da Bog ne postoji i da je religija jedna velika zabluda.


vir:Živko Jelić

Na posljednjoj debati takve vrste, njegov oponent, jedan religiozni znanstvenik, postavio mu je dva pitanja.

Prvo pitanje je glasilo: "Profesore Flew, gdje je nastala ova knjiga?" - pitao je religiozni znanstvenik držeći u ruci Bibliju.

Profesor Flew je odgovorio: "Knjiga je nastala u tiskari."

Uslijedio je prigovor: "Ali, profesore Flew, knjiga sadrži informaciju. Knjiga je nastala u umu pisca, da li se slažete?"

- "Da, u pravu ste, knjiga je nastala u umu pisca", odgovorio je prof. Flew.

A onda je uslijedilo drugo pitanje, koje je šokiralo "prvaka ateizma":

- "Profesore Flew, svi živi organizmi sadrže informaciju. Ta informacija, zapisana u genima, mnogostruko je složenija od bilo koje informacije u knjigama ili računalnim programima. Gdje je nastala ta informacija?"

Profesor Flew je bio iznenađen ovim pitanjem i šutio je. Onaj koji je "znao odgovore na sva pitanja", sada je bio zatečen.

Ova šutnja profesora Flew-a nastavljena je poslije debate još nekih devet mjeseci. U tom periodu, ovaj "prvak ateizma" razmišljao je o pitanju na koje nije imao odgovor. Nakon devet mjeseci, izašao je pred kamere i izjavio:

- "Dame i gospodo, ja sam profesor dr. Anthony Flew. Svoje studente sam cijelog života učio da se drže principa Platona i Sokrata, koji kaže da 'treba slijediti činjenice gdje god nas one odvele'. Ja sam slijedio činjenice i došao do zaključka da Bog postoji."

Novinari i ostali prisutni u sali, bili su šokirani! "Ikona ateizma" je izjavio da vjeruje u Boga! Profesor Flew je nastavio:

- "Činjenica postojanja izuzetno složene informacije u živim organizmima predstavlja neoboriv dokaz da mora postojati izuzetan Um u kojem je ta informacija nastala. Dakle, mora postojati superiorni Tvorac koji je stvorio tu informaciju, i ovaj svijet koji je zasnovan na toj informaciji."

Njegova izjava je kao grom odjeknula u svim svjetskim medijima. Ateisti širom svijeta bili su šokirani izjavom svog idola, a ubrzo su krenule priče da prof. Flew to nije rekao, da je bio pogrešno interpretiran i slično. Profesor Flew je ponovo izašao pred kamere i ponovio svoju izjavu sa još većim oduševljenjem, a budući da su napadi na njega postali sve jači, bivši "prvak ateizma" je odlučio napisati knjigu "Bog postoji - kako je najpoznatiji svjetski ateista promijenio svoj stav"...

Dakle, genetska informacija je čudo... čudo Božjeg stvaranja.

U slijedećoj temi ćemo saznati konačan odgovor na pitanje: Što je starije, kokoš ili jaje?

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se