Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

OTISCI STVARANJA......

22. lipanj 2011 ob 13:15 | 37
Biblija tvrdi da je naš svijet stvoren za šest doslovnih dana? Međutim, mnogi vjernici pa i teolozi danas tvrde da su prvih 11 poglavlja Biblije, simbolika. Znanost, međutim, ipak potvrđuje biblijski izvještaj?

Ono što je većina nas o nastanku naše planete učila, jest da je prije tko zna koliko milijardi godina došlo do velike svemirske eksplozije super zvijezde. Komadići te prašine su se u svemiru zgusnuli u velike oblake od kojih su, opet tijekom milijardi godina, nastale zvijezde i planete.

Ovo je naravno, samo teorija, no, je li to uistinu tako? Jedno znanstveno otkriće šokiralo je svjetsku znanstvenu zajednicu po pitanju nastanka naše planete. O čemu se radi?

Zamislimo da šećemo Sjevernim polom. Svuda oko nas je led. I dok šećemo po tom ledu, odjednom uočavamo nešto neobično - svuda u tom ledu vidimo neke bijele točke. Čekićem razbijamo led da bismo vidjeli što se to nalazi u ledu i otkrivamo da su u pitanju mjehurići puni vitamina C.

Bez obzira da doživljeni šok, morali bismo si postaviti dva pitanja:
1) Otkuda vitamin C, kada pouzdano znamo da ga se u prirodi ne može pronaći u slobodnom obliku? 2) Kako je moguće da mjehurići budu zaleđeni?

Budući da znamo da mjehurići zraka veoma brzo putuju prema površini, zaleđivanje Sjevernog pola moralo se odigrati unutar nekoliko trenutaka, inače u ledu ne bismo mogli pronaći zaleđene mjehuriće jer bi oni izašli na površinu.

Koliko god ova priča izgledala nestvarna, upravo je to ono što pronalazimo u osnovnim stijenama naše planete - u granitu.

Naime, granit predstavlja dominantnu stijenu naših kontinenata, a preko njega se nalaze sedimentne stijene po kojima hodamo, pijesak, šljunak, vapnenac, itd.

Ono što je zanimljivo za granit, jest da znanstvenici ne znaju kako je on nastao. Pretpostavlja se da je granit nastao tijekom više milijuna godina kada se naša planeta navodno hladila, dok je bila usijana masa.

Međutim, u granitu su nedavno pronađeni "mjehurići" slični onima iz gornje priče. Naime, kao što vitamin C samostalno ne postoji nigdje u prirodi osim u biljkama, tako i jedan kemijski element - polonij-218, ne postoji nigdje u prirodi izoliran i samostalan, već postoji samo kao prijelazan dio lanca u raspadu urana na olovo (kao što vitamin C postoji samo kao dio neke biljke, tako i polonij-218 postoji samo kao dio ovog lanca raspada).

Kada se uran raspada na olovo, on stvara osam mjehurića oko sebe, od kojih jedan pripada poloniju-218. Međutim, ono što je šokiralo znanstvenike koji se bave enigmom nastanka granita, bilo je otkriće neovisnih mjehurića polonija-218 u granitu. Zašto ih je to šokiralo? Šokiralo ih je bar iz dva razloga:

1) Nije moguće da polonij-218 postoji u prirodi neovisno od lanca raspada uran-olovo.

2) Polonij-218 se raspada samo za tri minute, tako da njegovi mjehurići raspada u granitu DOKAZUJU da je granit morao očvrsnuti za manje od tri minute!

Ako je granit očvrsnuo za tri minute, onda to znači i da je planeta Zemlja nastala na isti način, jer je pitanje nastanka granita odgovor na pitanje nastanka Zemlje. Znanstvenici u šoku, dokazi više nego jednostavni i znanstveno neoborivi. I opet je, ona stara knjiga – Biblija, u pravu kada kaže; „U početku stvori Bog nebo i zemlju…“


Vir;Živko Jelić

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se