Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Rojeni 1. dan v kateremkoli mesecu 2 del.

11. veljača 2012 ob 08:45 | 68
Rojeni 8. dan v kateremkoli mesecu

So resnicoljubni, pravični, mirni, prijazni in vztrajni ljudje, ki imajo velike sposobnosti za organizacijo v njenem najširšem smislu. Svoje organizacijske sposobnosti kažejo doma v družini, pa tudi na službenem področju. Z lahkoto opravljajo vsa dela materialne narave, posebno tista, ki so povezana s financami. Ni čudno, da je med njimi ogromno ekonomistov, bančnikov ter finančnih svetovalcev. Zelo so razumevajoči in svojih prijateljev ne pustijo samih v stiski. Pogosto se zelo žrtvujejo za svoje sorodnike in prijatelje. S svojim naravnim žarom izžarevajo zaupanje. Prirojena jim je sposobnost, da pomagajo ljudem, ki imajo težave s samospoštovanjem. Dobro vedo, da sta aroganca in samoponiževanje zgolj znaka, da se ljudje ne spoštujejo dovolj. Pomagajo jim pri utrjevanju vere in zaupanja vase. Ne silijo se v ospredje, radi imajo mir in varnost poznanega okolja. Spremembe in selitve jih lahko pahnejo v veliko stisko. Tudi zaradi tega so sposobni vztrajati v partnerski zvezi še dolgo potem, ko ni med partnerjema več nobenih čustev. Velikokrat se ne odločijo za razvezo zakona zaradi strahu pred materialno izgubo. Z zakoncem živita skupaj zaradi materialnih interesov drug mimo drugega, pogosto vsak v svojem ljubezenskem razmerju. Nagnjeni so k tesnobnosti, težavam z dihanjem. Posebno skrivna ljubezenska razmerja zelo negativno vplivajo na njih.

Rojeni 9. dan v kateremkoli mesecu

Ti ljudje se odlikujejo po širokogrudnosti, toplini, toleranci ter sočutju do drugih. So neverjetna mešanica nežnosti in moči, čustvenosti in borbenosti. Odlikuje jih magnetna privlačnost, s katero so sposobni razsvetliti temno, moreče vzdušje. Čeprav so romantični, so njihove odločitve trezne in praktične. V različnih življenjskih obdobjih so se primorani trdo spoprijeti s prevarami, ki lahko izvirajo iz njihovih lastnih notranjih zablod ali spletk s strani drugih ljudi. Cenijo prvobitne, pristne vidike življenja, stik z zunanjo in svojo notranjo naravo, predani so resnici in odkritosti. So pacifisti, z velikim srcem za vse pomoči potrebne. Večina teh oseb so veliki popotniki, privlačijo jih daljni kraji in tuje dežele. Na popotovanjih si pridobijo ogromno izkušenj. Velikokrat spoznajo na teh poteh tudi svojega partnerja ter nadaljujejo pot v dvoje. Neredko je njihov partner tujec, saj imajo v ljubezni več sreče v tujini kot doma. Ti ljudje nikoli ne bi smeli omejiti svojega bivanja samo na rodni kraj, poznavanje vsaj enega tujega jezika je za njih skoraj nujnost.

Rojeni 10.dan v kateremkoli mesecu

Ti ljudje zelo blagodejno delujejo na svojo okolico. Če je število 10 dobro aspektirano z drugimi števili, so ti ljudje lepe osebe odličnega zdravja. Kadar je to število v disharmoniji, lahko povzroča tudi hude občutke manjvrednosti zaradi nezadovoljujočega videza ( posebno še, če je življenjska pot osebe število 9 ). Neprestano želijo izboljševati svojo bivalno okolico, so kot nekakšni varuhi okolja. Navdihuje jih ustvarjanje tistega, kar še ni bilo narejeno, ali si izmislijo, kako staro iznajdbo uporabiti v nekem novem kontekstu. Za njih je največji izziv, zaupati v lastne, izvirne zamisli, s katerimi lahko pomagajo sebi in drugim. So odgovorni, vedri in polni optimizma. Še tako težko situacijo lahko obrnejo v lepo, verjamejo

Rojeni 11. dan v kateremkoli mesecu

To so ljudje z nevsakdanjo, magnetično privlačnostjo, ki sanjajo velike sanje in gredo v življenju skozi mnoga razočaranja, prevare in izdajstva, vendar se jim v zrelih letih, po mnogih izgubah in krizah, življenje umirja. So karizmatični, žareči in ustvarjalni. Odločeni so, da se bodo z vsemi življenjskimi položaji spoprijemali tako ustvarjalno, kot se le da. Izžarevajo moč, pogosto se spuščajo v velika tveganja ( mnogi so dirkači z avtomobili ali motorji ) Nagnjeni so k ustvarjalnim umetnostim, v tradicionalne pristope vnašajo izvirnost.

Na čustvenem področju so nagnjeni k napačni izbiri partnerja, zato so čustveno zelo nestabilni, pogoste so skrite zveze. Ne znajo biti sami, zato so v življenju večkrat zaljubljeni. Navadno zelo pozno najdejo pravo osebo zase. Predtem pa imajo, zaradi težav in nerazumevanja z nasprotnim spolom, prekinjenih več zvez in razvezan zakon. Delujejo kot rože ovijalke; potrebujejo partnerja, da se ovijejo okrog njega in iz veze črpajo moč. Tudi kadar so v nesrečni zvezi, potrebujejo najprej rešitelja, šele potem upajo zvezo prekiniti. Preveč kolebajo med svojimi željami, zato lahko izpustijo iz rok najboljše možnosti v svojem življenju. Kadar jih partner zapusti, so nagnjeni k prehitrim in s tem napačnim zvezam. Ker so pretirani sanjači, bi se morali izogibati sanjarjenju in težiti k aktivnejšemu načinu življenja.

Tudi na poslovnem področju in v javnem življenju imajo zelo veliko ovir in težav. Na kakšno pripombo ali vedenje se prehitro odzovejo tako v besedah kot z obnašanjem. Delujejo lahko preveč vznemirjeno, celo histerično. Pretirano čustveni in napeti so lahko tudi tedaj, ko so navzven videti umirjeni. Največkrat so njihovi skriti sovražniki moške osebe, ki težko razumejo njihovo spremenljivo vedenje. Kot pomočniki pa največkrat izstopajo ženske.

Rojeni 12. dan v kateremkoli mesecu

Navadno so ti ljudje zelo atraktivni, fizično in duhovno. So pravični ljudje z zelo visokimi moralnimi vrednotami. Na svoja ramena si naložijo veliko več odgovornosti, kot bi bilo potrebno. Zaradi velike pripravljenosti pomagati, jih ljudje večinoma hudo izkoriščajo. Ker ne morejo neopazno mimo človeka v stiski, si nalagajo bremena drugih. Za vse se čutijo odgovorne, iz vseh težav ( svojih in drugih ) iščejo rešitve in velikokrat izpadejo glavni krivci, če ne pride do rešitve problema. Neprestano pomagajo drugim odstirati zastore, ki omejujejo pogled na življenje. S humorjem pomagajo drugim gledati na življenje iz drugega zornega kota in najti izhod iz morebitne slepe ulice. Na delovnem mestu hitro pridejo do odgovornega položaja, ker pa preveč sprejemajo nase krivdo drugih, kmalu postanejo žrtve spletk in intrig ter zaidejo v finančne in poslovne težave. K temu tudi sami veliko doprinesejo, saj se že vedejo, kot da so odgovorni za ves svet. Ne glede na to, koliko zaslužijo, se vedno najde nekdo, ki porabi njihov denar. Velikokrat jih hudo izkoriščajo ravno družinski člani. Ker jim je pomoč in odgovornost do domačih samoumevna, se izkoriščanja mnogokrat niti ne zavedajo. Njihov odgovor:

Rojeni 13. dan v kateremkoli mesecu

Število 13 ni tako nesrečno kot se večinoma misli. To število je predvsem močno in dodatno ojača vse ostale vplive glede na numerološko harmonijo ali disharmonijo. V disharmoniji z ostalimi števili ( 8, 6, 9 v vseh oblikah ) resnično povzroča nesreče, psihoze, nevarnosti. Razumemo ga lahko tudi kot gromko silo, ki s svojim uničevanjem vsega kar ni dobro, odpira prostor novim možnostim.

Ti ljudje so kot mule, imajo skoraj neomejene delovne sposobnosti, čeprav so v otroštvu delovali popolnoma nezainteresirano za kakršnokoli dejavnost. Vendar tem ljudem resnično uspeva svoje slabosti spremeniti v vrline. S svojo vestnostjo, doslednostjo in zanesljivostjo se dvignejo na najvišje položaje. Svoj uspeh precej trdo plačajo. Lenobe ne prenesejo, težko se sprostijo. Tudi v družbi lahko delujejo precej tihi in mirni, čeprav dobra družba deluje zelo blagodejno na njih. Za njih je odmaknjenost oblika nepristranskosti, ki vključuje skrb in ljubezen. Na videz so blagi, v resnici pa skrivnostni in trmasti. Prerekanja in spopadov ne marajo, raje se tiho umaknejo in brez besed naredijo po svoje. Težko vzpostavljajo stike z drugimi, po naravi pa so občutljivi in polni razumevanja. So urejeni ljudje, ki radi poskrbijo za vse detajle. Premalo so spontani, preveč vse načrtujejo, ničesar ne želijo prepustiti naključju. Radi imajo javne shode, velika zbiranja in proslave. Izjemne organizacijske sposobnosti in jasna logika iz njih dela voditelje, ki vlivajo drugim občutke varnosti. Soljudem pomagajo prenesti ločitve, izgubo ljubljenih ali bližnjih, spodbujajo jih k novim doživljajem, neredko celo dobesedno pomagajo pri rojstvu otroka

Rojeni 14. dan v kateremkoli mesecu

Ti ljudje so vizionarji, iniciatorji, posvetitelji. Visoko cenijo učenje in poučevanje. Za njih je zelo pomembno duhovno delo. Vedno znova iščejo poti, kako čimbolj preprosto uresničiti neke zamisli in s tem pomagati sebi in drugim. Vidijo kombinacije in možnosti, ki si jih drugi ne bi mogli niti zamisliti. Zato ni čudno, da jih mnogokrat imenujemo >prinašalci svetlobe

Rojeni 15. dan v kateremkoli mesecu

Močno izražen čut odgovornosti do doma in družine lahko te ljudi ovira pri doseganju lastnih ciljev in lastne sreče. Z nesebično pomočjo svojim najdražjim lahko gredo tudi preko meja, ki jih sploh zmorejo prenesti. S tem pa omejijo svoj lastni intelektualni in duhovni razvoj. Za njih je značilna nekakšna čustvena lakota, potrebujejo (posebno ženske) ogromno potrditev s strani drugih, da so privlačni, prijetni, zabavni. Zato je velika nevarnost, da razvijejo t.i. igrano vedenje. Igrajo neko drugo osebo, samo, da bi si pridobili naklonjenost in sprejetost ( posebno, kadar je število v disharmoniji s številom 2 ali 13 ). Zaradi tega sčasoma izgubljajo stik sami s seboj, s svojo lastno osebnostjo.

So praktični ljudje, ki jemljejo življenje takšno kot je, znajo pa se tudi dobro zabavati. Njihov smisel za humor jih dela zelo priljubljene. V družbi so glavne zvezdice, ob najmanjšem zavračanju pa lahko popolnoma umolknejo. Na finančnem področju padajo iz ene skrajnosti v drugo: so neverjetno radodarni in plemeniti do tistih, ki jih imajo radi ter skopuški in škrti do ostalih. Brez težav znajo živeti na račun drugih. Kadarkoli so v stiski, se vedno najde oseba, ki jim priskoči na pomoč. Zato pravimo številu 15 tudi število čudežev, zaradi skoraj čudežnih rešitev s strani drugih, ne glede na lastni trud osebe. To niso nikoli neke velike življenjske rešitve, bolj gre za pomoč pri majhnih, vsakdanjih težavah. Kadar je število 15 v harmoniji z ostalimi števili, podarja tem ljudem zanimanje za pravo, izrazit smisel za poučevanje in predavanje, pisateljevanje ter neverjetne govorniške sposobnosti. Lahko so izvrstni napovedovalci, saj jih usoda pogosto obdari z lepo barvo glasu, znajo se lepo izražati in lepo govoriti. Kadar je število 15 v disharmoniji, pa povzroča govorne motnje, celo jecljanje.

Rojeni 16. dan v kateremkoli mesecu

Zanimajo jih globlje in subtilne stvari, vse, kar se nanaša na mistiko. Prirojena jim je sposobnost zdravljenja, prenavljanja in preoblikovanja zamisli, ljudi, narave, okolja, zgradb, organizacij,...Imajo ogromno notranje energije, vendar lahko s svojo preveliko napetostjo in nervoznostjo delujejo negativno na ljudi okrog sebe. Od partnerja nenehno zahtevajo dokaze vdanosti in ljubezni. Pogosto so nezadovoljni in zaskrbljeni, mučijo jih lahko občutki manjvrednosti. Napeti so in nehote delujejo na druge tako, da se le ti počutijo neprijetno in se raje odmaknejo. Ker so nekakšni >dušilci veselja

Rojeni 17. dan v kateremkoli mesecu

Odlikuje jih ambicioznost, hrabrost in vitalnost, čeprav so zelo nežni in čustveni. Ker so družabni in pogumni, ponavadi kar kmalu prevzamejo vodstvene naloge. To so borbeni otroci, ki se kasneje lahko umaknejo v svojo osamljenost, s čimer najbolj presenetijo ravno sami sebe. Ti ljudje gredo v življenju iz ene skrajnosti v drugo. Prva polovica življenja je za njih ponavadi zelo težka. Že v otroštvu in mladosti se jim nakazujejo velike težave skoraj na vseh področjih. Imajo večje in več zdravstvenih težav kot kasneje v zrelih letih. Na starost so bolj zdravi kot v mladosti. Velikokrat se borijo s finančnimi, skoraj z eksistenčnimi težavami. Ne glede na to, kako se trudijo in kako pridni so, vedno se najde kdo, ki porabi njihov denar. V zrelih letih pa si s svojo pridnostjo ( nič jim ni podarjeno ) ustvarijo izjemno trdno materialno stanje, skoraj pravo bogastvo. Na področju kariere si lahko po dolgotrajnem boju s profesionalnostjo in prefinjenim okusom pridobijo visok ugled, uspeh in slavo. Odlikuje jih naravni magnetizem in karizmatičnost. Pri izbiri partnerja so nagnjeni k starostnim razlikam. Njihov prvi partner je pogosto precej starejši od njih, medtem ko se kasneje večinoma poročijo z mlajšo osebo. Tudi sami v mladih letih delujejo starejši, kasneje pa se zdi, kot da bi se nehali starati. Zato so v zrelih letih videti precej mlajši, posebno ženske z lahkoto skrijejo kakšnih 10 let. Delujejo kot vino : z leti pridobivajo na šarmu in lepoti. Imajo zelo dolgo rodno dobo in pogosto zelo pozno rodijo otroka.

Rojeni 18. dan v kateremkoli mesecu

Imajo ogromno razumevanja in tolerance do drugih, do svojih prijateljev in znancev, vendar so velikokrat žalostni in nesrečni, ker jih njihovi najdražji ne razumejo. Radost in veselje najdejo v vsakdanjih, malih stvareh. Nagnjeni so k ponovnemu prisvajanju starih, prvobitnih resnic, združitvi duhovnih vrednot v vsakdanjem življenju. Topli so, dobrosrčni in darežljivi, pri vsem tem pa imajo izjemno moč in energijo. Zelo globoko čutijo, sami navežejo stike vdanosti in zaupanja, preden to dovolijo drugim. Velikokrat so ljudje prepričani, kako blizu so jim, pa vendar to dovolijo le redkim. Le s težavo se podrejajo, saj mora vedno obveljati njihova. Ti ljudje se nikoli ne predajo in le redko so resnično poraženi. Pa še takrat ne ostanejo dolgo na tleh. Največjo moč zberejo ravno takrat, ko so v najtežji in najbolj nemogoči situaciji. Takrat pokažejo vso svojo duhovno moč, borbenost in iznajdljivost. Zaradi teh lastnosti so ti ljudje odlični vojaški poveljniki, kljub temu, da so po navadi izraziti pacifisti. Takrat, ko drugi že popolnoma obupajo in se predajo, ti ljudje še vedno najdejo rešitev. Vedno najdejo priložnost, da pridejo do denarja. Več težav imajo lahko na čustvenem področju, večinoma jih družinski prepiri vodijo v razvezo zakona. Za mnoge izmed njih je značilno, da so že v otroštvu ostali samo z enim roditeljem, ali da izhajajo iz družine, kjer so se starši razvezali. Velikokrat so zelo globoko razočarani.

Rojeni 19.dan v kateremkoli mesecu

Najbolj značilni lastnosti teh ljudi sta potrpežljivost in vztrajnost. Preden se odločijo, pretehtajo svojo odločitev iz vseh zornih kotov, nato pa načrt izpeljejo skoraj ne glede na žrtve in posledice. Pri tem so neodvisni, originalni, z ljudmi pa zelo uspešno delajo v paru ali v skupini. Druge spodbujajo k uporabi lastnih ustvarjalnih talentov in sposobnosti. Radi sodelujejo z drugimi, če so le-ti dovolj inovativni. Če je skupina premalo ustvarjalna ali izvirna, raje delajo sami. Sodelavci se jih lahko kar nekoliko bojijo, saj je njihovo mnenje vedno merodajno, pa tudi sicer vse nadzorujejo okrog sebe. Za njih so značilne velike spremembe na področju financ. Na službenem področju so večinoma uspešnejši kot v privatnem življenju, čeprav bi tudi v službi neprestano radi spreminjali pogoje. Zaradi dobro pretehtanih načrtov, ti ljudje prej ali slej doživijo uspeh in blagostanje. Znajo vzpostaviti prave zveze in jih v potrebnem trenutku tudi pravilno izkoristiti. Njihov značaj je precej zapleten. Skoraj v istem trenutku so lahko ljubeznivi, pozorni, a tudi trmasti in egocentrični. Preden se naučijo tolerance do drugih, preživijo grenke preizkušnje, nato pa jih tudi na čustvenem področju spremlja veliko sreče, saj delujejo kot sonček: postanejo blagi in tolerantni, v ljudeh iščejo njihove najplemenitejše lastnosti in tudi zase zahtevajo spoštovanje in občudovanje, čeprav so bolj tihi. Za njih je značilna mirna vedrina, ne marajo banalnosti. Ženske si navadno pridobijo vzdevek >dama

Rojeni 20.dan v kateremkoli mesecu

Od vseh dvojk imajo ti ljudje najmanj težav s pomanjkanjem samozavesti. Večinoma so vedri in nasmejani ljudje, z izrazito toplimi očmi. Čutijo veliko ljubezen do drugih. Delujejo pomirjevalno in miroljubno, zato jih spoštujejo. Ljudje jih radi povabijo v svojo družbo in si želijo njihove bližine tudi ob zabavah, ne le ob težavah. Večinoma so tudi zelo muzikalični. To so pridni, delovni ljudje, ki niso nagnjeni k zavisti ali pretirani odločnosti, zato dobro sodelujejo z drugimi. Uresničevanje ustvarjalnih zamisli v službi in v družini je zelo pomemben del njihovega življenja. Sposobni so se poglobiti v preteklost in prihodnost vsake situacije, v kateri sodelujejo. Dovzetni so, intuitivni in prodorni. Težijo k spremembam na bolje. Tisto, kar zaznavajo, v jasnem in razumljivem jeziku podajajo svojim sodelavcem in drugim ljudem. Navdihujejo jih in spodbujajo, zelo se izogibajo besedam, ki bi žalile in poniževale. V stiski iščejo pomoč na duhovnih ravneh. Takrat se tudi najbolj umirijo. Bolj ko skrbijo za svoj osebni razvoj, bolj se radujejo življenju. Radi pomagajo drugim, saj je njihov moto: bolje je dajati kot prejemati. Pa vendar (ali pa ravno zato) imajo največkrat korist od drugih, posebno od nasprotnega spola.

Rojeni 21. dan v kateremkoli mesecu

Za te ljudi je najpomembnejše ravnotežje med materialnim in duhovnim. Ker so izjemno intuitivni, imajo velikokrat sposobnosti medijev in ravno zato je to ravnotežje še toliko pomembnejše. Zanimajo jih magija, spiritualizem, astrologija, mistika in okultne vede, želijo se učiti o vseh stvareh. So pravi raziskovalci, pustolovci in graditelji novih svetov in ideologij. Posvečajo se lahko ekologiji in skrbi za Zemljo, zanimajo jih mednarodna dela, ki omogočajo ceniti kulturne razlike. Ljubijo potovanja in doživetja v drugih kulturah in si kasneje izoblikujejo neko popolnoma svojo verzijo na tem področju. Ti ljudje so naravni vizionarji, ki nagonsko vedo, kaj je potrebno popraviti ali izboljšati. Zelo cenijo svobodo in izjemno težko prenašajo kakršenkoli način omejevanja ali zapiranja. Na splošno imajo ti ljudje nekako do svojega 30 leta precej težav. Za vsako zvezo in razmerje, ki se začne pred njihovim 30. rojstnim dnem je največja verjetnost, da bo kasneje razpadla ( nekje med 30 in 34 letom ). Kljub razočaranju tako močno verjamejo v ljubezen, da jim to upanje daje moč, da lahko prebrodijo tudi največje krize in si kasneje resnično ustvarijo lepo partnerstvo. Ti ljudje imajo največkrat zelo dolgo življenjsko dobo. Na podlagi izkušenj iz zgodnejšega obdobja si kasneje ustvarijo veliko blaginjo in imajo zelo plodno ter ustvarjalno življenje.

Rojeni 22. dan v kateremkoli mesecu

Zaradi inventivnosti, skrivnostnosti ter misterioznosti delujejo ti ljudje kot prave sfinge. Za njih je značilna globoka emocionalnost in na čustvenem področju nagnjenost k velikim iluzijam in zablodam. Vodijo jih globoka in trajna čustva, katera pa težko pokažejo. Nagnjeni so k nekakšni rezerviranosti, diskretnosti, skrivnostnosti. Čeprav jim groza stiska srce, nikoli ne pokažejo strahu. Zelo težko sprejemajo pravila, ki jih postavljajo starši, zato so kot mladostniki izraziti uporniki. Že v naprej se upirajo kakršnemukoli pravilu, že samo zato, ker obstaja. Ker so logični, bistri ter izrazito >prizemljeni

Rojeni 23. dan v kateremkoli mesecu

Lahko rečemo, da je tem ljudem že s samim rojstvom določeno uresničevanje velikih idej. Vendar morajo za realizacijo svojih zamisli vložiti veliko truda. Velikokrat v celoti spremenijo verovanje, življenjski slog, način prehrane in celo identiteto, da lahko zrastejo in se razvijejo v nekakšnega duhovnega učitelja, ki je za korak pred svojim časom. Kadar ljudi okrog sebe ne poučujejo ali jim svetujejo, pa vsaj s svojim lastnim zgledom vplivajo na spremembe pri njih. Čeprav njihovo življenje ni ravno lahko, soočati se morajo tudi z materialnimi problemi, bodo z vztrajnostjo dosegli izjemno lepe rezulatate. Uspeh jim je preprosto zagotovljen, pri tem jim pomaga tudi neverjetna hitrost razmišljanja in odlični stiki z ljudmi. Ti ljudje močno cenijo družino in okrog sebe ustvarjajo močne vezi, nekakšno razširjeno družino, kamorkoli se podajo. So vdani, praktični in usmerjeni k skupnosti. Visoko cenijo učenje in poučevanje. Vedno znova iščejo različne načine, na katere bi lahko uresničili svoje zamisli. Za njih je najbolje, da upoštevajo le svoje lastne ideje, mnenja in zamisli. Kadar upoštevajo nasvete drugih, jih le ti vodijo v težave, propad in žalost. Mnogi med njimi zaslovijo s svojim delom in idejami nekje med 32 in 41 letom. V tem času imajo lahko precej pestro in razburljivo ljubezensko življenje izven zakona. Mnogim se lahko zdijo površni in lahkomiselni. O grdih in grobih stvareh ne želijo niti razmišljati, saj jih privlači lepota in vzvišeni ideali.

Rojeni 24. dan v kateremkoli mesecu

Ti ljudje so naravno nadarjeni za ustvarjanje razmerij. Dobro delajo z ljudmi v paru ali v skupini, saj takoj odkrijejo, kaj v skupini deluje in kaj ne. Sposobni so spodbujati in navdihovati ljudi vseh starosti, zato so izjemni svetovalci, predavatelji, učitelji, vzgojitelji, motivatorji. Nadarjeni so za odločanje. Kadar se morajo odločati med dvema osebama, ali dvema zadevama, jih ponavadi združijo v neko višjo celoto. Nasplošno so naravno sposobni združevati in celiti polarnosti, nasprotja in paradokse. Uspešno spajajo zamisli, ljudi, zadeve, ki se sicer ne bi dobro obnesle skupaj. Instinktivno začutijo, kaj bo v skupinskih in osebnih razmerjih delovalo in kaj ne. Da znajo uspešno povezati svoje izkušnje v celoto, potrebujejo občasno nekaj samote, ko se odmaknejo od ljudi. Ti ljudje bi morali uresničevati svoje sposobnosti in znanje glede graditve razmerij in uporabljati prirojene sposobnosti za delo z ljudmi. V nasprotnem primeru, kadar ignorirajo svoje naravne sposobnosti in živijo bolj nedejavno življenje, postanejo vznemirjeni in razdražljivi, posebno kadar jim okoliščine ne omogočajo, da bi imeli vse tisto, kar si želijo. Pridobitve in uspeh največkrat doživijo v sodelovanju z osebo nasprotnega spola, skozi ljubezen. Želijo si lahko in udobno življenje, ker pa so njihove potrebe zelo drage, si jih le s težavo privoščijo. So izraziti hedonisti, užitkarji, ki ljubijo zabave, estrado, modne brvi. Med njimi je veliko pevcev in filmskih igralcev, saj so nagnjeni k umetnosti in zabavništvu. Lahko so zelo skopuški z denarjem, všeč jim je, kadar ga drugi porabljajo za njih. Srečo vidijo v velikih stvareh. V malih, vsakdanjih, je ne znajo ceniti, zato so pogosto nervozni. Svojo slabo voljo tresejo na druge okrog sebe, zaradi česar lahko hitro pridejo z njimi navzkriž. Pa vendar imajo večinoma dokaj srečno življenje.

Rojeni 25. dan v kateremkoli mesecu

Njihov razvoj poteka od občutka lastne superiornosti in nerealne ocene lastnega znanja ter pomembnosti, pa do resnične modrosti, ko v center pozornosti ne postavljajo več svojega ega. Za te osebe je značilna globoka čustvenost in poduhovljenost. So tihi, umirjeni in vase zaprti ljudje, ki so pogosto nerazumljeni. Skrivnostni kot so, so velikokrat uganka tudi za svoje najbližje, s katerimi živijo. Nagnjeni so k mistiki, magiji in okultizmu. Verjamejo, da na koncu dobro vedno premaga zlo, da je ljubezen močnejša od sovraštva. So vedrega duha, prepričani, da se svet spreminja na bolje. Kljub mnogim razočaranjem v življenju nikoli ne izgubijo svojih idealov in prepričanja. Potrebujejo raznolikost in so uspešni v hkratnem izvajanju različnih opravil. Sprememba in raznolikost sta zelo pomembni sestavini njihovega življenja. Ne sprašujejo se, kaj bi radi naredili, ampak koliko stvari bi lahko naredili hkrati. Dom in družina sta jim pomembna zaradi stabilnosti, ki ju zagotavljata. Obenem pa uživajo v potovanjih in v hkratnem lotevanju opravkov. Enako ljubijo mirnost in dejavnost. Njihova življenjska pot je do 25. ali 34. leta zelo težka, vendar jih odlikuje velika trma in skoraj nadčloveška vztrajnost. Z mnogimi izkušnjami, opazovanjem ter poznavanjem sveta, si naberejo veliko modrost.

Rojeni 26. dan v kateremkoli mesecu

To so energične in vitalne osebe, ki želijo prenesti svoje znanje na druge. Zanimajo se za različne izume, ki bi lahko olajšali delo v zdravstvu, sodstvu, financah, časnikarstvu in izdajateljstvu. Radi imajo ravnotežje in preprostost. Zelo so prijazni, obzirni in uvidevni. Radi pomagajo drugim. Tudi na področju poslovnega sodelovanja so pošteni in nikogar ne izkoriščajo. Želijo si jasnosti, preprostosti in neposrednosti. Slabo prenašajo zamotane in komplicirane situacije, prikrivanje ali spletke. So zelo zaskrbljeni za srečo in blagostanje svoje družine in svojih dragih. Zelo so skrbni, morda ravno zato v boju za pridobivanje materialne varnosti, ne dajejo dovolj pozornosti čustveni plati življenja. Ti ljudje imajo precejšnje težave pri ohranjanju partnerske zveze, neredko so poročeni več kot dvakrat. Ob razvezi zakona morajo biti zelo previdni tudi pri izbiri odvetnika, saj sicer izgubijo skoraj vse, kar so si ustvarili. Imajo pa neverjetno zalogo energije in po vsakem padcu spet neutrudno začnejo znova. Navdušujejo jih veliki posli, z veseljem delajo. Med njimi je veliko poslovnežev in samostojnih podjetnikov. Kadarkoli gredo v poslovno partnerstvo s kom drugim ( tudi z zakoncem ), imajo velike težave, možen bankrot in izgube. Ti ljudje morajo vedno delati sami. Lahko so prepričani, da bodo prej ali slej imeli tudi težave z zakonodajo, zato se morajo še toliko bolj izogibati dvomljivim poslom.

Rojeni 27. dan v kateremkoli mesecu

So intelektualni ljudje, ki so v svoji okolici visoko cenjeni po svojem delu. Vedno končajo zadane naloge na podlagi treznega in premišljenega načrta ter vztrajnosti. Globoko spoštujejo red in harmonijo v svojem življenju. Neredki doživijo visoka priznanja, ugled in slavo. Ker že izžarevajo spoštovanje in celovitost, jih ljudje postavljajo na vodstvene položaje, tudi če se sami za to ne trudijo posebej. Imajo visoke sposobnosti predstavljanja ter vizualizacije, zato je med njimi tudi precej umetnikov. Največje uspehe doživijo na vseh področjih, ki so vezana na potovanja, mornarico, jeklo, telefonijo, televizijo,...Med njimi je precej jasnovidcev, numerologov, astrologov, motivatorjev širših ljudskih množic. Imajo sposobnosti naravnih vodnikov ljudi, ki se znajdejo v nekakšnem prehodnem obdobju svojega življenja. Pomagajo jim pri odkrivanju in spoštovanju njihovega globokega notranjega bistva. Živijo in oblikujejo lastno duhovnost, brez velikih besed in pompa. Na teh področjih se izkažejo kot neverjetno uspešni poslovneži. V različnih življenjskih obdobjih se jim lahko pojavljajo starejši ljudje kot prinašalci pomembnih informacij ali priložnosti. Starejši ljudje so lahko tudi pomembni pokrovitelji njihovega razvoja in rasti.

Rojeni 28.dan v kateremkoli mesecu

Ti ljudje so izrazito samoiniciativni, originalni, svojeglavi, trmasti in nepodredljivi, tipični voditelji, diktatorji, direktorji ali poslovneži. Osebnosti z močno voljo. Navzven le redkokdaj pokažejo nežna ali šibka čustva, velikokrat so prepričani, da so boljši od drugih in nekaj posebnega. Mnoge stvari začnejo, vendar jih ne dokončajo, zmanjka jim vztrajnosti. S svojo inteligenco želijo napraviti vtis na druge, zato se hitro čutijo ogrožene, kadar jih ljudje takoj ne opazijo in občudujejo. Postanejo nezaupljivi, ironični, cinični in agresivni. Ponosni so na to, kako duhovito znajo zbosti sogovornika in mu pokazati njegove slabe strani. Skoraj nezavedno delujejo na ljudi na tak način, da jih le ti odklanjajo ter želijo zlomiti in prizadeti. Na verbalnem področju se z drugače mislečimi bojujejo, namesto da bi se naučili z njimi sodelovati. Kadar v okolici niso sprejeti, še bolj visoko dvignejo glavo in delujejo ne samo samozavestni, ampak samozadostni. Zato lahko hitro izgubijo naklonjenost ljudi in z veliko težavo ohranjajo partnerstvo. So izrazito gospodovalni, posesivni, strastni in ljubosumni, pa tudi zelo skrbni, prizadevni in odgovorni. Pri delu z njimi je vedno treba računati z določeno mero podrejenosti. Čeprav so velikodušni, pa jim primanjkuje tolerance, saj ne prenašajo neposlušnosti in nemarnosti. Med enicami imajo najtežji značaj, večinoma so ločeni ali sploh sami. Radi imajo svobodo. V življenju gredo skozi mnoge težave, premagajo jih z modrostjo. Naučiti se morajo, da niso večvredni, ampak le delček v mozaiku stvarstva ter obrusiti svoj ego. Po navadi imajo več uspeha na poslovnem področju kot na čustvenem. So izraziti individualisti, pa vendar lahko večji uspeh doživijo v sodelovanju s kom kot sami. Le izredno previdni morajo biti, saj navadno zaupajo napačnim. Ne smejo prakticirati popoldanskega spanca, saj jih ta navada pelje v lenobo.

Rojeni 29.dan v kateremkoli mesecu

Izmed vseh dvojk so te osebe najbolj nagnjene k akciji in potrebi po neodvisnosti. Precej so strastni in impulzivni, nagnjeni so k ekstremizmu. V nekem trenutku jih nekaj osrečuje, v naslednjem jih dela svojeglave. Globoko spoštujejo ravnotežje in harmonijo. Dobro zaznavajo in lahko hitro presodijo, kaj jim pomaga in kaj ne. Takoj prepoznajo neuravnovešenega človeka in mu z ustvarjalnimi rešitvami pomagajo do ponovnega ravnotežja. So odlični pogajalci, svetovalci ali diagnostiki. Zavedajo se svoje duhovne globine in polnosti. Kopajo se v občutku samozadostnosti in zaupanja. Te ljudi preveva magnetična moč prijaznosti, razumevanja in svetovljanstva, s čimer privabijo v svoje življenje mnogo znancev in prijateljev. Pa vendar imajo zelo malo pravih prijateljev, saj so zelo lahkoverni. Iz ene skrajnosti lahko padejo v drugo. Ker so nagnjeni k pretiranemu prilagajanju ali vzvišenosti, so velikokrat žrtev prevar ter nezvestobe. Razdajajo se preko vseh meja, pri tem pa imajo svoje skrite račune, ki največkrat niso poravnani in so s tem vir velikega razočaranja. S strani prijateljev in partnerja se jim kaže veliko razočaranje, izguba iluzij v zakonu in družini. Njihova slaba stran je v tem, da se lahko zelo dobro počutijo v vlogi žrtve, močno se smilijo sami sebi. Ljudi in okoliščine obvladujejo z zbujanjem občutkov krivde, njihov slogan bi lahko bil:

Rojeni 30. dan v kateremkoli mesecu

To so zelo občutljivi ljudje, ki so talentirani vsaj na enem umetniškem področju: ali pišejo poezijo, ali slikajo, ali prekrasno pojejo. Višja vrednota kot kariera pa jim pomeni družina. Šele tam pride njihova narava do polnega izraza. Tem ljudem nikoli ne manjkajo prijatelji, vendar jim ni toliko do druženja kot ostalim trojkam. Materialno blagostanje in mir v hiši sta jim najpomembnejši. Zaradi želje po miru, so te trojke najbolj pripravljene kdaj pa kdaj tudi pogoltniti kakšno besedo in niso tako verbalno napadalni. Vendar si mir razlagajo po svoje, ozr. stvari so pravilne takrat, kadar se s tem strinjajo oni. Njihova stališča so merilo pravilnosti. Kadar je v njihovi numerološki analizi prisotno tudi disharmonično število ( posebno 7 ali 5 ), lahko pride pa ravno do nasprotnega učinka in v jezi presenečajo okolico s pravim >mornarskim

Rojeni 31. dan v kateremkoli mesecu

Ti ljudje so poosebljena logika in razum. So marljivi in odgovorni. Imajo ogromno kreativnih idej in ponavadi dovolj poslovnih znancev, ki jim te ideje pomagajo realizirat. Njihovo otroštvo in mladost sta običajno precej težka, zato so se naučili stati sami na svojih nogah. Postanejo lahko preveč togi in zahtevni. Zase in za svojo družino ( če jo imajo, saj so lahko resnično zelo dolgo zelo osamljeni ) imajo zelo visoka merila. Bolj so prijazni do tujcev kot do svojih domačih. Pogosto so zelo razočarani nad svojimi otroci, saj od njih preveč pričakujejo. Prepričani so, da veliko dajejo in zelo malo dobijo. Njihovo življenje je podobno postopni rasti: iz težkih in velikokrat slabih razmer, s pridnostjo in vztrajnostjo k materialni varnosti. Velikokrat so depresivni, med njimi je mnogo samskih in osamljenih ljudi. Ne smejo težiti k preveliki individualnosti, saj jim šele sodelovanje z drugimi pomaga rešiti materialne probleme.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se