Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

( melem za dušu )

10. listopad 2011 ob 11:39 | 33
Jedna mlada žena je jednog dana rekla nešto čime je uvredila svoju najbolju prijateljicu. Ona je odmah zažalila, i napravila bi sve da povuče svoje reći nazad. Ona je to rekla impulsivno, u momentu nepažnje, uz to da su bile tako bliske, nije ni pomislila na efekte svojih riječi ranije.

U nastojanju da opovrgne ono što je uradila, otišla je kod jedne stare mudre žene. Objašnjavajući situaciju, i up
itavši za savet. Stara mudra žena poslušala je strpljivo trudeći se da odredi koliko je iskrena ova mlada žena, koliko je stvarno želela da ispavi situaciju.

Mudrica je rekla, Trebaš učiniti dve stvari da bi mogla ispraviti stvar. Jedna od njih je ekstremno teška. Večeras, uzmi svoje najbolje jastuke od perja, i otvori u svakoj od njih male rupe. Onda, pre izlaska sunca, moraš pred svakog praga u gradić staviti po jedno perje. Kada završiš prvi korak, vrati se opet meni i reći ću ti drugu stvar.Mlada žena se vratila kući da se pripremi za svoj posao. Celu noć je provela idući sa jednog u drugi prag. Prsti su joj se smrznuli, dok je vetar bio mnogo oštar. Međutim ona je išla dalje tamnim ulicama..

Nakon izlaska sunca, mlada žena se vratila kod stare mudrice. Ona je bila iscrpljena, međutim osečala je olakšicu da će njen trud biti nagrađen. Moji jastuci su prazni. Stavljao sam ispred svakog kućnog praga po jedno perje.
Sada, rekla je stara mudrica, Idi nazad i napuni svoje jastuke nazad i sve će biti kao ranije.Mlada žena je bila ošamućena. Ti znaš da je to nemoguće! Vjetar je sigurno oduvao perja nakon ostavljanja ispred pragova! Nisi rekla da trebam to pokupiti nazad! Ako je ovo tvoj drugi zahtev, onda stvari neće nikad biti iste.

To je istina, rekla je mudrica. Nikad ne zaboravi. Svaka tvoja riječ je perje u vazduh. Jednom kazano, nikakav pokušaj, ma koliko bio iskren neće vratiti riječi u tvoja usta. Izaberi dobro tvoje riječi, i dobro ih čuvaj u prisutnosti onih koje voliš, zato zapamti da jedna dobra riječ može da grije tri hladna zimska mjeseca.


slika


Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se