Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

4. VELIKOGORIČKI GLAZBENI FESTIVAL

13. prosinac 2011 ob 20:22 | 263

4. Velikogorički glazbeni festival

U nedjelju 11.12.2011. u školskoj dvorani u Velikoj Gorici je održan 4. Velikogorički glazbeni festival VGF, koji iako mlad već zbog svoje besprijekorne organiziranosti, kvalitetnog glazbenog orkestra kojim ravna maestro Ivica Potočnik, zauzima vrijedno mjesto među glazbenim festivalima u Republici Hrvatskoj.
Festival ima veoma visok kriterij kod selekcije prijavljenih glazbenih djela, pa je odabrana 21 melodija koje su izvodili; Vokalni sastav Jane, Sarah i Marija Brabanec i Ivan Robić, Tomislav Fratrić i Divlje godine, Željko Sesvečan i TS Za šaku dukata, Irena Grden i Jurjevke, Ljubo Vuković i VA Credo, TS Harmonija, VS Dim, Siniša Belošević I Zlatne Godine, Pokupski biseri, Franjo Barić i Podravci, Kostadinka Velikovska, Marijan Popović, Turopoljke, TS Alibi, Zvonko Kompes, VA Angeluš, Ćiro Gašparac i VS Dim i TS Za šaku dukata, Tihana Zubek i Nenad Vetma i Jane, Blanka Došen, Miroslav Živković i Jane.
Sve izvođače je pratio orkestar VGF-a pod ravnateljstvom maestra Ivice Potočnika.
Na Velikogoričkom GlazbenomFestivalu ove godine je prvi put nastupila i naša poznata zagorska glazbenica i umjetnica, Zagorka Irena Grden sa vokalnim sastavom Jurjevke, pjesmom ,,Mogli smo se voljeti,, za koju je sama napisala i glazbu i tekst. Irena Grden je svojom pjesmom koju je napisala na zagorskom, ujedno promovirala i jezik našega kraja – naš kaj, ćime je već na polovici izvedbe dobila veliki aplauz publike. Na kraju izvedbe aplauz je Irenu i njene Jurjevke ispratio do silaska sa pozornice.
Publika izvođače nije nagrađivala samo aplauzom. Glasovanje publike je donijelo nagrade izvođačima, ali prvu nagradu stručnog povjerenstva je dobio Miroslav Živković za pjesmu ,,Proščenje,, . Nagradu je uručio gradonačelnik Velike Gorice. Nakon primanja nagrade, Miroslav Živković je sa svojim Janama za kraj ponovno izveo nagrađenu pjesmu.

Tekst i fotografija: Enver Palalić

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se