Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Enko Palalić- 5o godina rada sa fotografijom

31. kolovoz 2010 ob 15:31 | 145
Danas 31.08.2010. profesionalni fotograf iz Travnika, Enko Palalić, obnaša 50 godina svog profesionalnog rada sa fotografijom. Taj značajan jubilej proslavio je sa svojim prijateljima u “Gradskoj kavani” u Zagrebu gdje je prisutnima rekao:
“Period od 50 godina nije mali, te naravno da sam prolazio i kroz loše i dobre situacije koje su neminovne u karijeri. Osim što mi je fotografija bila osnovno zanimanje, bavio sam profesionalno i novinarskom fotografijom, te sam još i danas aktivan kolekcionar starih fotografija i fotoaparata.”
Što Vas se najviše dojmilo u fotografiji ?
Fotografija je moja velika ljubav i nema izdvojivih situacija što se fotografije tiče.
Kako ste započeli te davne 1960 godine ?
Pa nakon završene tadašnje Osmoljetke, trebalo se odlučiti za zanimnje i otac me pozvao na razgovor i predložio da pogledam ondašnja aktualna zanimanja, i da odaberem ono za koje bih se ja nhtio obrazovati. Tada sam odabrao fotografiju.
Koji su Vam najdraži motivi fotografiranja?
Ulična, odnosno fotografiranje ulične svakodnevice bez namještanja. Na takvim fotografijama sam ovjekovječio mnogo poznatih ljudi sa ulice koji više nisu među živima, ali su obilježili gradove u kojim su živjeli; od prosjaka, nosača, kolportera....
Kako Vaša obitelj prihvaća Vaše bavljenje fotografijom ?
Fotografija je u moju obitelj ušla mnogo prije moga ulaska u fotografiju, naime mojih dvojica ujaka su bili fotografi i ta predispozicija je vjerojatno imala i svoj utjecaj na moju odluku, a danas se i moja djeca, iako su u drugim strukama, bave fotografijom, pa čak i svoju djecu usmjeravaju u to magično područje. Moj mlađi sin Edib se nedavno Zagrebu predstavio samostalnom izložbom fotografija “Srebrenica”. Izložba je bila veoma posjećena i medijski propraćena.
Na kraju, kakvi su Vaši planovi ?
Kako sam od nedavno u mirovini, nadam se da ću imati još više vremena za nastavak mojeg rada. Želja mi je napraviti još nekoliko samostalnih izložbi, nastavaka na moju samostalnu izložbu “Pogled na Zagreb” iz 2009. godine i naravno i nadalje fotografirati.

Zagreb,31.08.2010
Autor: G.K.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se