dolazi novo vrijeme i novi običaji na Mojnetu ;-)))

11. lipanj 2015 ob 19:15 | 114
čitajući dnevnu štampu naiđoh na interesantan članak koji važi i za nas na Mojnetu...baš fin i uglađen.... kako želi večina članova već duže vrijeme
odzvonilo je nikovima i tipovima koji rado potežu za vrijeđanjem i maltretiranjem drugih i drugačijih...vrijeme psovki bez granica i poduzetih sankcija...nema više potrebe za prijavljivanjem i cinkanjem jer će dotićni posao morati raditi mjerodavni i kompetentni urednik spleta ;-)))
u nastavku pročitajte tekst preuzet iz štampe ...naravno, prvo kod Slovenaca a onda i kod drugih europskih susjeda na Balkanu ...Hrvatskoj

Novi slovenski zakon o medijima nalaže urednicima da brišu uvredljive komentare kojima se širi govor mržnje, a ako to ne učine u najkraćem mogućem roku predviđene su i sankcije, odnosno globa glavnim urednicima u visini od 500 do 5000 eura.
Riječ je o nacrtu zakona koji je još u fazi javne rasprave, ali je već izazvao polemike i suprotstavljena mišljenja, jer jedni smatraju da se ovakvim rješenjem širi prostor slobode izražavanja uz političku korektnost, dok drugi misle da je riječ o cenzuri.
Uvođenje sankcija i brisanje nekorektnih komentara čitatelja i slušatelja ministarstvo kulture, koje je predlagač zakona, obrazložilo je potrebom smanjivanja pojave govora mržnje, osobito u medijima na internetskim platformama.
U ministarstvu tvrde da tako samo primjenjuju rezoluciju o nacionalnom programu suzbijanja kriminaliteta, koja sprječavanje govora mržnje postavlja kao jedan od svojih glavnih ciljeva.
Ako novi zakon o medijima potvrdi parlament, u kojemu stranke iz koalicije premijera Mire Cerara imaju veliku većinu, novinski će urednici morati objaviti jasna pravila s mjerilima koji su komentari u internetskim forumima uz njihove članke korektni, a koji nisu za objavu, te se strogo pridržavati tih kriterija.

baš fino i poželjno za Mojnet ;-))) zar ne

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se