kada direktor pukne 18+

21. lipanj 2014 ob 19:28 | 54
Nakon neočekivanog otpušanja Izvršnog direktora tekstilno-konfekcijske kompanije “Ameriken Aparel” (AA) Dava Černija u javnost je dospeo i na internetu viralan postao video na kome se vidi kako direktor, go golcat, igra pred dvema službenicama kompanije

U trenutku kada se bori da održi svoje pozicije na tržištu, AA je očigledno izgubio strpljenje sa propbematičnim direktorom, koji nije uspeo da ostvari odgovarajuće poslovne rezultate, a uz to je još i pre izlaska kompanije na berzu, a pogotovo nakon njega, bio predmet većeg broja tužbi za seksualno uznemiravanje i maltretiranje zaposlenih.
Optužbi za seksualno uznemiravanje bilo je još i pre izlaska AA na berzu - 2005. - kada su tri bivše službenice podnele tužbu protiv Černija, uz tvrdnju da radno mesto na kome je on rukovodilac nije bezbedno, jer su žene prinuđene da trpe nedolično seksualno ponašanje i nepristojne primedbe.

AA se, sem toga, u više navrata našao i na udaru Komisije za rodnu ravnopravnost, između ostalog i zbog svojih reklama za donji veš sa izrazito erotskim, pa i pornografskim konotacijama, uz tvrdnju da žene izlaže diskriminaciji “kao klasu, na osnovu njihovog ženskog pola, podvrgavajući ih seksualnom uznemiravanju”. Sve ove tužbe rešene su vansudskim poravnanjem, osim jedne, u kojoj je tužilja dobila “veoma malu nadoknadu.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se