Najčešći mitovi o penisu - za žene ...i muškarce :-))

13. srpanj 2013 ob 20:08 | 156
Po pitanju muške alatke vlada čitav niz mitova i laži, posebno po pitanju veličine opreme. Stoga je svakako vrijeme da se najveće laži o penisu raskrinkaju.
Mit: Dužina penisa između 20 i 21 santimetra je uobičajena.

Upravo bi se zbog toga mnogi muškarci trebali osjećati bolje. Ako čujete muškarca da se hvali penisom dužine 20 ili više santimetara, vjerovatno laže. Naime, svega pet odsto muškaraca ima penis veći od 20 santimetara, a i to su uglavnom oni iz filmova za odrasle. Činjenica je da više od dvije trećine muškaraca ima penis dužine između 15 i 17 santimetara, piše ezinearticles.com.

Mit: Veličina ženama nije važna, važna je tehnika.

Naime, svakako je važno da znate na koji način upotrijebiti penis, ali rijetko ko može povjerovati u to da veličina nije bitna. Činjenica je da što je penis veći, to može duže i dublje penetrirati, a to je i povezano sa većim užitkom za žene.

Mit: Najvažnija je dužina penisa.

Da, naravno da je dužina penisa bitna, ali jednako tako je važna i širina. Širina penisa određuje koliko se vagina treba rastegnuti te koliko će zidovi vagine biti stimulisani. Takođe, znatno je lakše stimulisati klitoris za vrijeme odnosa ako je penis nešto širi.

Mit: Veliki penis od vas automatski čini dobroga ljubavnika.

Ako imate veliki penis, a ne možete za vrijeme seksa izdržati duže od 30 sekundi, teško da ćete uspjeti dovesti partnerku do vrhunca, bez obzira koliko vam penis bio velik.

Mit: Tablete koje povećavaju penis koje se reklamiraju kasno naveče zaista pale.

Pogrešno! Naime, ne postoji tableta ili neka supstanca koja će vam povećati penis.

Mit: Svakodnevna ejakulacija loše djeluje na spermu.

Prema nedavnom istraživanju objavljenom u časopisu Fertility and Sterility, svakodnevne ejakulacija može oštetiti DNK sperme. Svakodnevno masturbiranje smanjiće broj spermatozoida u ejakulatu, ali to vas ne bi trebalo zabrinjavati, osim ako ne pokušavate postati otac.

Mit: Sprema ima nizak udio ugljenih hidrata.

Iako se velik broj istraživanja bavio proučavanjem zdravstvenih prednosti sperme, izjava da sperma ima nizak udio ugljenih hidrata pa da je zato dobra baš i ne pali. Naime, sperma se uglavnom sastoji od fruktoze i enzima, a ugljeni hidrati nemaju veze sa time.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se