PITANJE ZA ADMINISTRATORA MOJNETA

08. kolovoz 2014 ob 19:31 | 96
Poštovana gospodo !!!
Povodom otkriča najveće krađa podataka na internetu :
Američka tvrtka za sigurnost na internetu "Hold securitiy" objavila je da su podatci ukradeni sa 420.000 stranica među kojima ima i onih koje pripadaju "liderima u skoro svakoj privrednoj grani na svijetu", piše BBC.
U izvještaju "Holda", koji navodi da je u pitanju najveća krađa podataka ikada zabilježena, ne navode se imena napadnutih kompanija, niti se govori o tome koji korisnici bi trebali obratiti pažnju na svoje šifre.

"Meta nisu bile samo velike kompanije, napadane su doslovno sve stranice koje su žrtve posjećivale. Sa stotinama tisuća napadnutih stranica, lista uključuje i svjetske lidere, ali i veliki broj malih i osobnih stranica", navedeno je u izvještaju.

Grupa ruskih hakera je prvo na crnom tržištu došla do baza podataka, koje je zatim iskoristila za napade na e-mail provajdere, društvene mreže i brojne stranice kako bi se slao spam i širio malver, koji im je zatim pomogao u napadu.

List "New York Times", koji je prvi objavio priču, provjerio je navode američke kompanije kod nezavisnog eksperta za sigurnost i dobio potvrdu autentičnosti.

"Ekspert, koji ne smije o tome govoriti javno, rekao je da su neke velike kompanije svjesne da su ukradeni podaci iz njhovih baza. Hold security neće imenovati žrtve, pozivajući se na ugovore o povjerljivosti", navodi list.

Inače, " Wall street journal" je objavio da je "Hold securitas" namjeravao naplatiti svoja saznanja i da je kompanija željela da po cijeni od 120 dolara mjesečno omogući kompanijama da saznaju da li su napadnute, ali i da imaju svojevrsni "alarm za krađu podataka".

Nešto kasnije, ta ponuda je uklonjena sa sstranica "Holda", tvrtke koja je poznata i po tome što je nedavno otkrila krađu podataka iz trgovačkog lanca "Target".
IMAM PITANJE ZA VAS ,VRLO JEDNOSTAVNO , DA LI JE NAŠA STRANICA POKRADENA ???
U KOJOJ SMO MJERI ZAŠTIČENI NA VAŠIM SERVERIMA ???
DA LI SMO SIGURNI ???
HVALA ...U IME SVIH ČLANOVA NAŠEG NAJDRAŽEG PORTALA !!!
HVALA !!!

Komentari 2

moraš se , ako želiš komentirati
croww
crowwprije 2 godine

...ma kakva zastita,eno Bebac sve radi bez zastite,pa ziv i zdrav...

Dzeki2
Dzeki2prije 2 godine

jeste, ziva istina, meni su maznuli ovu sliku, jedva sam je vratio :)

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se