Poštuj muža svog, daj mu i kad ne želiš

21. travanj 2016 ob 17:22 | 83
U Katedrali svete Terezije Avilske u Bjelovaru u Hrvatskoj pojavio se letak kojim se uz reklamu za knjigu nalazi i nekoliko savjeta kako očuvati brak.

Odnosno, kako ih oni nazivaju, načela koja mogu spasiti vaš brak.

"Žena iskazuje poštovanje držeći se šest načela ili koncepata, koje vidimo u nastavku. Time svom mužu pokazuje koliko joj je on važan, nezamjenjiv", poručuju autori letka

Najviše pažnje izazvalo je posljednje, šesto načelo, koje ukratko ženama poručuju da nema "ne mogu".
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█████████
░░███████░░░░░░░░░░███▒▒▒▒▒▒▒▒███
░░█▒▒▒▒▒▒█░░░░░░░███▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒███
░░░█▒▒▒▒▒▒█░░░░██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██
░░░░█▒▒▒▒▒█░░░██▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒███
░░░░░█▒▒▒█░░░█▒▒▒▒▒▒████▒▒▒▒████▒▒▒▒▒▒██
░░░█████████████▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██
░░░█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██
░██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒██
██▒▒▒███████████▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒▒▒▒██▒▒▒▒▒██
█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒████████▒▒▒▒▒▒▒██
██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██
░█▒▒▒███████████▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒██
░██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒████▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█
░░████████████░░░█████████████████

"Poštujem li njegovu potrebu za polnim odnosom sa mnom i onda kada za to nisam raspoložena?", pitanje je koje bi sebi po ovom crkvenom letku trebalo da postavi svaka žena. Ako je odgovor na njega ne, žena bi trebalo da razmisli o tome da promijeni svoje ponašanje.

Osim toga, žena treba da se zapita je li uvijek uz svog muža i daje li mu do znanja da ga podržava u njegovom poslu i svemu oko čega se trudi. Takođe, žena muškarcu mora pokazati da poštuje i cijeni njegovu želju da štiti nju i njihovu porodicu i da se brine o njima, a to mora i da kaže.

"Priznajem li njegov primarni autoritet koji mu pripada zbog njegove odgovornosti za mene (uključujući spremnost da umre za mene)? Puštam li ga da on bude vođa", još jedno je pitanje "koje bi sebi trebalo da postavi svaka prava supruga".

Letak dalje savjetuje ženama da ne vjeruju u svoju intuiciju (koja se našla pod navodnicima) već samo svom mužu i da provode vrijeme rame uz rame s njim.

eto ... pa vi vidite šta vam je činiti ;-)))

a ako već hoćete sex pa onda nije loše da to radite u jutro zato jer

1. Već ste bez odjeće , piđamu ne brojimo– Nema gubljenja vremena na skidanje, mukotrpno otkopčavanje brusa, skidanja tijesnih farmerki...

2. Možete da preskočite teretanu , .ebo teretanu– Jutarnja gimnastika s orgazmičnim epilogom, zar vam je poslje toga potrebna teretana?

3. Popravlja raspoloženje - Ko ne želi da započne dan orgazmom? neka digne dva prsta :-)))
Hormoni koji se luče tokom seksualnog vrhunca ne samo da će vam trenutno popraviti raspoloženje, već će učiniti da čitav dan nosite osmijeh na licu :-)))))))))))))))))))))))))))))

4. Učvršćuje vezu – Ako ste njoj ili njemu privlačni ujutru, kad vam je lice natečeno od spavanja a kosa raščupana, onda je vaša veza na višem nivou. Jutarnji seks dokazano učvršćuje bliskost među partnerima.
prije ipak usta tj zube morate prati jbg ;-)))

5. Jača imunitet – U slučaju da vam orgazam nije dovoljan razlog, postoje i druge prednosti jutarnjeg seksa. Dokazano povećava proizvodnju antitijela u organizmu, što dovodi do jačanja imuniteta... gripa vam onda ne može ništa

ali pored svega morate da pazite
na seks poza koje su naročito opasne za muškarce

Naime, radi se o pozi u kojoj je žena gore, jer se u njoj najčešće događaju povrede penisa.

Istraživanje je do rezultata došlo preko bolničkih spisa o povredama penisa, u razdoblju od 2000. do 2013. godine pa je tako otkriveno da je čak 50 odsto povreda bilo uzrokovano pomenutom pozom. Druga po redu najopasnija poza je doggy (30 posto povreda), a 21 odsto muškaraca povrijedilo se dok su oni bili gore...ove dvije mi baš nisu najasnije ???

"Kad je žena na vrhu, ona kontroliše pokrete čitavom svojom težinom. Takođe, ona ne može da osjeti da je to pogrešan način, jer šteta je puno manja kod žena", zaključili su stručnjaci ... valjda ljudi znaju...nisu napamet

šta ??? dugo za čitati ... jbg ...
ipak vrijedi pročitati ...a ako nisi šta ti ja mogu ;-))) pokušao sam ... ti vidi

moram dodati ... zaboravio sam :-)))

"Masturbacijom otvarate demonima vrata svog života"
Mak Mejdžor iz izdavačke kuće Eden dekoded napisao je na Facebooku da “previše hrišćanki gubi šansu za vječni život, zato što masturbiraju”.

“Dildoi i sve takve seksi igračke koriste se hiljadama godina u demonskim ritualima”, napisao je on. “To je jedan od glavnih načina na koje su paganska društva obožavala svoje demonske bogove. U tome nema ničeg normalnog i neka bude sram svakog hrišćanina koji tvrdi suprotno”.

U postu je objavljen i link ka tekstu na sajtu Eden dekoded u kom pisac upozorava da Satana koristi seks da “osnaži demonske entitete”.

"Mnogi koji ovo čitaju imaju seksi igračke. Željeli vi to da prihvatite ili ne, ove igračke su portal između demonskog svijeta i vašeg života. Sve dok imate seksi igračke u kući, imate prolaz koji može omogućiti demonima, ne samo da po volji ulaze u vaš život, nego i da vas muče i uništavaju vam određene aspekte života koji imaju veze sa seksom i vašim vezama”, napisao je on.


Seks uopšte, a masturbacija naročito, popularne su teme na tom sajtu. Tako se tu može pročitati još jedan zanimljiv odlomak iz knjige.

“Postoje i seksualni demoni... __________________¶________________¶
_________________¶¶________________¶¶
_______________¶¶¶__________________¶¶¶
_____________¶¶¶¶____________________¶¶¶¶
____________¶¶¶¶¶____________________¶¶¶¶¶
___________¶¶¶¶¶______________________¶¶¶¶¶
__________¶¶¶¶¶¶______________________¶¶¶¶¶¶
__________¶¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶¶¶
__________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
___________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
____________¶¶¶¶¶¶¶¶____¶¶¶¶¶¶____¶¶¶¶¶¶¶¶
___¶________¶¶¶¶¶¶¶______¶¶¶¶______¶¶¶¶¶¶¶
___¶_______¶¶¶¶¶¶¶¶___O_¶¶¶¶¶__O__¶¶¶¶¶¶¶¶
__¶¶¶______¶¶¶¶¶¶¶¶¶____¶¶¶¶¶¶____¶¶¶¶¶¶¶¶¶
__¶¶¶_____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_¶¶¶¶¶____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__¶¶
_¶¶¶¶¶____¶¶¶__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__¶¶¶
___¶¶_____¶¶¶__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__¶¶¶
___¶¶______¶¶¶_____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_____¶¶
____¶¶______¶¶________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_______¶¶
_____¶¶______¶¶¶_______________________¶
_____¶¶________¶¶____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶______¶
______¶¶________¶¶¶_____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__¶
_______¶¶__________¶¶¶_____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_________¶¶___________¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_____________________________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
______________________________¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_______________________________¶¶¶¶¶¶¶ Opasnost masturbacije je u tome što se neko može bespovratno predati demonu seksa, koji se vezuje za vas kroz čin masturbacije. Kada se taj demon zakači, teško je natjerati ga da ode. Navodiće vas na masturbaciju, čak i kad vi to ne želite. Imaćete potrebu da se igrate sa sobom i to tako snažnu da će vam samo orgazam pružiti privremeno olakšanje"

S druge strane, medicinski stručnjaci ne vide ništa loše u masturbaciji, pa čak smatraju i da je zdrava – kako za muškarce, tako i za žene... ja kontam da nije važno koje su vjere :-)))

Komentari 3

moraš se , ako želiš komentirati
ovca009
ovca009prije 11 mjeseci

meni se jako svidja ova poruka ženama da nema "ne mogu" .. ja sam ateista, ali ovu poruku prihvaćam doslovno ... kad god on ne može, ja odem onom drugom ko pita i nema da ne mogu ...oooooo mogu ja sve ... sve .. sve ... ako ovo pročita neki seksualni demon, pliz nek mi se javi ...

fenix13
fenix13prije 11 mjeseci

Želim ti tvrdu sreću u pronalasku takvog koji uvijek može ... i hoće :-))) mada je to anatomski moguće samo ženama ... ali 2 -3 komada bi možda moglo opravdati to UVIJEK :-)))

ovca009
ovca009prije 11 mjeseci

hvala ti na željama ... nadam se da će se stvrdnuti !!!!!

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se