Slovenci opet deru

07. prosinac 2013 ob 17:26 | 58
Slovenski mediji objavili su priču vozačice koja je pokvareni automobil zaustavila u zaustavnoj traci, uključila sva četiri žmigavca, postavila trokut i pozvala vučnu službu, koja je došla u roku od 35 minuta, prenosi Jutarnji.hr.

Prije vučne službe, do automobila su stigli službenici DARS-a. Oko automobila su postavili signalne stubove i sa vozačicom pričekali vučnu službu kako bi ih uklonili. Za nekoliko dana, vozačici je stigao račun DARS-a od čak 350 eura. Za 20 minuta posla postavljanja i uklanjanja stubova.

U DARS-u su vozačici objasnili kako je sve to po zakonu te da su detaljno razradili cjenovnik osiguranja vozila u kvaru. Visina troškova ovisi o tome da li je automobil zaustavljen u voznoj, traci za preticanje, zaustavnoj ili traci za uključivanje na autoput. Ako je u zaustavnoj traci, postavljanje stubova košta 114 eura, kao i uklanjanje.

Naknada za signalizaciju do dva sata košta 4,5 eura, a svaki naredni sat iznosi 18 eura. Ukoliko automobil stoji osam i više sati, nadzor vozila košta 54,20 eura.

Osiguravanje pokvarenog automobila u traci za ulazak na autoput DARS naplaćuje 136,40 eura, kao i uklanjanje. Najskuplje je stati u voznoj ili traci za preticanje. Osiguravanje mjesta zaustavljanja tada košta 214,8 eura, a naknada za signalizaciju je 20,5 eura.

Ukoliko se pokvareni automobil ne ukloni iz trake za zaustavljanje, plaća se kazna od 300 eura.

MAJKU MU OPET IZMISLIŠE NOVI HARAČ...
ALI ZATO I NJIMA NEMA MORA ;-)))

Hrvatska smatra da Sloveniji ne treba teritorijalni dodir sa otvorenim morem, na čemu je ta zemlja sve vrijeme insistirala i zbog toga je odgađano rješenje pitanja granice.

Hrvatski stručnjaci navode da Slovenija može da ima teritorijalni dodir sa morem samo ako Hrvatska ustupi dio svog područja.

Kada je riječ o granici na kopnu, sporni dio odnosio se na rijeku Dragonju kojom ide granica. Hrvatska traži da granica bude starim koritom i prema tome hrvatskoj strani bi pripale polovine teritorije solane u Sečovju i aerodroma u Portorožu.

Očekuje se da arbitražni sud prvu usmenu raspravu o pitanju granice održi na proljeće iduće godine.

Dvije zemlje su do 11. februara morale predati podneske u kojima objašnjavaju, definišu i dokumentima argumenuju svoje stavove o liniji razgraničenja.

Ove sedmice podnijele su arbitražnom sudu odgovore na podneske suprotne strane.

Izvori u objema državama procjenjuju da će konačni ceh svaku državu koštati između četiri i pet miliona eura.

KOLIKO KOŠTA DA KOŠTA MUJO JE SRETAN ČOVJEK...PREVEO JE MOJCU NA ISLAM :-)))
ŠTA JA IMAM OD TOGA...PA NIŠTA SAMO PIŠEM ONAKO...MENI NI IZ ĐEPA NI U ĐEP...ONAKO SAMO DA SE ZNA ;-)))

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se