Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeee...da

26. listopad 2012 ob 12:39 | 24
Koliko često imate veliko čišćenje? Kada ste se zadnji put temeljito riješili svega što vam uistinu ne treba? Moje sestre i ja smo imale danas prijepodne jedno mini-čišćenje. Bolje da ne znate kako je to izgledalo i koliko vreća smeća sada stoji i čeka sutrašnju Čistoću da to odvuku.

Jasna je meni, djelomično doduše, ta potreba za hrčkarenjem. Skupljaš k'o hrčak za ne daj b(l)ože crne dane. Jasno mi je djelomično da je vjerojatno tu i neki evolucijski aspekt u igri, ostaci iz prošlosti, ne može se čovjek odvojiti od tih svojih nagona. No, recite vi meni, ali stvarno, čemu potreba posjedovati 5 pari čizmi? Kužim ja, skupi se s godinama, ali gdje je nestalo ono da nosiš jedne što dulje pa kad više ne izgledaju baš bajno bacaš te i kupuješ nove? Nije da možeš hodati u njih 5 odjednom, jer ne možeš. Nije da prozivam, evo, ja nakon čistke posjedujem 4 para čizmi, a do neki dan sam kontemplirala da kupim jedne presuper koje mi se sviđaju i taman mi neke pare uletile, ali mislim da ću ih prenamijeniti za neke druge stvari.

I nisu mi jasni sentimentalni momenti čuvanja stvari koje više ne trebamo/nećemo/ne želimo nositi. Čemu? Možda se nekad u budućnosti predomislimo? Sumnjam, ja nisam nikad.

Mislim da su posebno ugroženi oni koji imaju dovoljno prostora. I onda se samo trpa i trpa, jer ima se gdje. Živim u kući i mogu reći da su sva mjesta uspješno kolonizirana, još samo tavan nije 'pao', ne zna se kad će.

Što sam starija to sam više pobornik minimalizma. Imaš manje stvari, manje moraš čistiti ergo sve je urednije (to ne znači da nam životni prostor mora izgubiti toplinu ili ono nešto). Mrzim zapravo to robovanje kući i stvarima, a kada ih imaš pun k**** na sve strane, onda te to nekako i preuzme. I naravno onda da me izluđuje živjeti u kolektivu gdje se sve gomila, a ja se polako pretvaram u dežurnu kućanicu jerbo posao još nije na vidiku pa kao nezaposlena imam vremena. Naravno, ništa još nije eskaliralo i upravo zbog tog iracionalnog straha da ne postanem dežurna spremačica stvaram si razne obveze u nadi da će posao stići prije ili poslije. Nadam se prije (Kad sam već tu, treba li tko biologa? Specijalizirala sam se za biljke, ali mogu raditi sve što treba).

Nego, gomilate li i vi?

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se