Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeee...da

28. listopad 2012 ob 11:22 | 41
U potrazi za odgovorima na neodgovorena pitanja posegnimo u arhiv...


06.02.2007., utorak
Tajne službe o tajnim službama – ko o čemu...

Ovih dana negdje duboko duboko u sjedištu rvatskih tajnih služba u toku je dvostruka obavještajna provjera rvatskih tajnih služba…

- PRIZNAJ STOKO! PRIZNAJ DA SI UHODIO POŠTENE I NEVINE GRAĐANE RVATSKE! JA IONAKO ZNAM SVE I ZATO PRIZNAJ, PRIZNAAAJ, PRIZNAAAJ!!!
- …
- Nećeš jeli!?! NEĆEŠ PRIZNAT!!! Čuj ovo – on neće priznat! He-he nemoj me nasmijavat – ej! NEMOJ ME NASMIJAVAT SROLJO! ZNAŠ LI TI S KIM TI IMAŠ POSLA?!?
- …
- Ne znaš jeli!?! NE ZNAŠ JELI!!! Ma gledaj ti gospodičića – on ne zna! Pop zna, moja baba zna, more zna, ja znam, ej! JA ZNAM DA JE ON TAJ, a on ne zna! Još mi samo reci da nisi ti taj šta je procurija povjerljive informacije novinarima! A?!? TI NISI TAJ, A!?! NISI TI TAJ JELI, NISI TI NEGO MOJA MATER JELI!!!
- …
- Šta je!?! Šta si se sad usro?! Aj ti prijatelju lipo potpiši ovu izjavu da si uhodija one ženturače i da si surađiva s novinarima i kunem ti se – ej imaš moju časnu riječ, ej MOJU časnu riječ - da ti noćas zeko neće tražit majku. A šta si sad zinija?? Jesan reka da imaš moju riječ – zeko ti neće tražit majku! Jesan ti reka da ja znam, prema tome ne zajebaji! Kako ono kaže narodna - priznaj i pola ti se prašta! Aj priznaj bogati nemoj me tjerat da primjenim silu!
- …
- Neš´? Neš´priznat i gotovo. Maca popapala jezik jeli!? E prijatelju sad si zajeba, sad si zajeba prijatelju, oćeš da ti kažem kako si zajeba prijatelju - e pa zajeba si kako ni Ćićolina zajebala nije. Sad ima da te zgrabim, sad ima da te davim, sad ima da te ne puštam sve dok ne gukneš golube moj, sve dok ne propjevaš tico pjevico – TI ĆEŠ MENI ŠPIJAT STOKO JEDNA ŠPIJUNSKA I TI ĆEŠ MENI CURIT INFORMACIJE - GOVORI, GOVOOOORI, GOVOOOOORI!!!
- …
- A nu ga šta je trdoglav. Neće i neće. A jesi pizda. E pa prijatelju ja san učinija sve šta je u mojoj moći, ne znam šta će s tobom dalje bit, stvarno ne zna…
Zazvoni mu mobitel – Izvolite šefe?
- Alo-alo, Na Konju?
- Je-je, Na Konju je šefe, izvolite šefe?
- Kako napreduje istraga?
- Ništa šefe, ne priznaje i gotovo. Taman sam htio počet sa fizikalom.
- Dobro-dobro, ne triba se zaletat jeli, katkad treba ljudima vjerovat i na riječ.
- Razumijem šefe.
- I kažeš, ne priznaje?
- Tako je šefe – poriče ikakovu umiješanost.
- Eto vidiš! Čovjek poriče umiješanost, ta zašto mu ne bi vjerovali! Uostalom, to potvrđuje našu tezu – uhođenja nije bilo.
- Izgleda da je tako šefe. Što da radim sa subjektom šefe?
- Ništa, mi smo svoje obavili – puštaj!
- Dakle puštam šefe?
- Tako je Konju, puštaj.
- U redu šefe, over aut.
Tajni obavještajac T. (kodnog imena Na Konju) poklopi mobitel.

- U redu prijatelju, ovaj put si se izvuka. Izgleda da si nevin, ali upamti i upamti dobro – JA ZNAM da si ti taj, jesi čuo!?! Ja znam i imam te na oku, upamti to! Aj sad briši!
T. se nasmiješi, zakopča šlic, namigne sebi u ogledalo i izađe iz praznog WCa. On je Na Konju.

Glavno da institucije i tajne službe funkcioniraju.


30.11.2010., utorak
Špije i beštije

...Za kraj se moram prisjetiti jednog starog-staroooog crtića Blufonci, crtića za kojeg sam tek sada, u kontekstu svih ovih događaja, zapravo skužila da se u originalu zove The Bluffers – Bleferi. Vrlo prigodno.

Radnja ovog crtića, kojeg se vjerujem sjećate, događala se u tajnovitoj šumskoj zemlji zvanoj Blufonia, u kojoj grupica simpatičnih životinjica pokušava sačuvati zadnje ostatke šume od okrutnog i pohlepnog vladara ogromne glave, tiranina zvanog - Misteriozo. Blufonia je nekad bila zemlja u kojoj je vladao mir i prijateljstvo, no tada je zločesti Misteriozo donio tehnologiju i svoju ´Tajnu veeeeeelike moći´ kojom namjerava čitavo šumsko područje pretvoriti u beton. Blufonci su iz epizode u epizodu opsjednuti potragom za Misteriozovom Tajnom, jer vjeruju da će tako zaustaviti njegovo vladanje, spasiti svijet od uništenja i vratiti Blufoniju u stanje u kojem je nekad bila. No do kraja crtića, ni mi - ni Blufonci, nismo uspjeli otkriti koju je to veliku Tajnu Misteriozo skrivao.

Želite li da vam ja konačno, dvadesetak godina nakon emitiranja tog crtića, otkrijem tu veeeeliku TAJNU?

Znate li koja je to velika Misteriozova TAJNA veeeeelike moći koju su današnji svjetski lažovi spremni skrivati preko leševa drugih? Znate li koja je to velika Misteriozova TAJNA zbog koje danas (...umetni ime...) pred novinarima šizi/e, baš kao što su to nekad činili nobelovac Kissinger i ostale perjanice diplomacije i demokracije? Znate koja je bleferska TAJNA blefera? Ta TAJNA je zapravo javna...

Tajna je da tajne nema – Misteriozo je jedan najobičniji bezveznjak.
U pluralu - bezveznjaci. Oni su najobičniji lažljivi bezveznjaci.

A tragedija ovog svijeta je da bezveznjacima (do)pušta nametati svoja bezveznjačka pravila ponašanja, svoj beskrupulozni poredak - kojim(a), na koncu, tim istim svijetom drmaju na blef.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se