Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeee...da

05. studeni 2012 ob 21:09 | 34
Tjedni ne/red...

...“Dalmacija u mom oku...Pitaju me zašto pjevam o tom moru, buri, jugu
Govore mi kako sanjam obećanu zemlju drugu
Govore mi da se trgnem dok je vrijeme, dok se može...“

.

Jutros sam se probudila s druge strane Splitskih vrata prebirući po dojmovima iz Komiže. Ladislav me omeo u namjeri provoda jednog dana duljeg boravka na južnoj strani otoka Visa. Najava dolaska ciklone Marta mi ozbiljno prijeti, ali sve to nadmašiće izlazak Sveki iz bolnice. Ciklon/a B je mala maca za ova turbulentna vremena.
Strah vlada Svijetom. Hrvatskom Linić i Čačić. Savršeno organizirani nered vlada kako kaže Darko Mihajlović u TV nastupu (U2) kod Stankovića. Južni o/tok plina postao je Sjeverni. Nema tih pelena koje bi mogle sačuvati čistoću građana pa čak ni prva knjiga Holy ex ministrice „uređenja okoliša“. Holy u nastavcima u SD-i uči nas PR-u, komunikacijskim vještinama te načinu kako bi zadržali svoju poziciju u sustavu u kojem ni u snu ne bi bili. Tragično je što nas tomu „uči“ osoba koja je do tih saznanja naknadno došla tek nakon pada s Olimpa i sukoba s Bogovima. Pacijenti na valovima RD-e su odabrali Zlatnik mjeseca listopada: Dalmacija u mom oku.
Sinoć sam legla gladna. Nedjeljom u Komiži nema kruha. Nije bilo ni hljeba pa čak ni leba. Komiža je posljednje mjesto na Jadranu gdje će te inače drugim danima bez problema neovisno kako tražite dobiti željeno. Ljudi su naučili na štovanje različitosti.
Po dolasku u Split bilo je kasno za odlazak u neki otvoreni trgovački centar. Na pravljenje kruha u sopstvenoj režiji nisam bila spremna. Za dom nisam spremna.
Jednostavno kruha nema. Neće ga ni biti. Samo novi pečat u kartonu HZZ-oa.
Iza nas je Svi sveti, Dan mrtvih - Dušni dan. Ispred dani borbe za kruh, hljeb oli hleb.
Dani dolazećih ciklona.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se