Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeee...da

22. prosinac 2012 ob 23:19 | 37
S krova stare zgrade u samom centru Zagreba, vise prijeteće sige.

Poznam gospođu koja je takvu jednu dočekala glavom i bila dvije godine na bolovanju. Pošto ju poznam od perioda nakon sigiranja, nemrem reći jesu li posljedice vidljive, mentalne, ne one okomvideće.

Služba za održavanje glava državnih službenika cijelima, saznajem iz pouzdanih izvora, je zvala ovih dana vatrogasce da sige zapale. Ne, ne, pardon, da ih skinu. Makneju. E al vatrogasci su razmažena čeljad i veliju – nek se maknu dužnosnički auteki (to su takvi auteki da ne postojiju još ni igračke za decu koje se zovu po tom autu). Ajd sad ti misli: Maknuti aute, zabraniti parkiranje od – do (nemrem procijeniti al cela akcija ne bi sigurno trajala duže od ćuke vremena). Što je jelte 60 minuta po srednjoevropskom vremenu. Ma jeftiniji je jedan život. Može se fino dalje čekat da neko gekne od sige. Uvijek postoji mogućnost preživljavanja, evo gospođa s početka posta - ko primjer.

Alzo to s gastrovascima i micanjem autih: Jeeeee, face non grate bi trebale doći ćuku vremena kasnije na posel, a dotle bi se u zao čas tam parkiral, po odlasku vatrogascih, možebitno neki službenik s pet puta manjom plaćom, sa starim jugićem. Katastrofa, keine? Tak bolje da državnog službenika ubije jedna pozamašna strela božja u vidu sigetine (ne mešati Siget s centrom grada, fala) nego maknuti aute na niti ćuku vremena. Državni službenici su niskobudžetna lakozamjenjiva roba, a osim toga, otvorilo bi se novo radno mesto na koje bi došel neko ko nema pojma o poslu al ima žnoru u grackoj upravi. Pa ga zaposliju u državnoj.

Dakle, željno čekamo proljeće (kad ono zima počinje, ah, da sa Cmakom Cveta, 21. o.m.). S iste zgrade doduše otpada i krov, ali ako rikneš ispred zgrade, dakle ne drito na poslu, država ti ne plaća niš, navodno nasljednicima (u prvom koljenu, tj. deci) uvali po 3.200 kuncih. I to do izmjene Zakona o radu, a posle uopće nebu. Tak da je jedina mogućnost da sad nabrzaka vloviš padajuću sigu, nabiješ si ju u bulju na samom radnom mjestu i ak si dobar s kolegicama u sobi, dogovoriš da po tvom rikavanju promptno pozoveju odgovornog da konstatira da si umro na poslu pa ti platiju pogreb.

Razmišljam si da prestanem plaćati posmrtno, hm.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se