Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeee...da

29. prosinac 2012 ob 12:37 | 29
Tiha noć, blaga noć…U se vrime dodišta…čije lice nije radosno dok se te pjesme pjevaju?
Bile su to značajke 'Tihe noći' onih nekih godina nekog umrlog vremena dok su djeca pucala 'karabitom' ili 'ključem' pa ometali svećenika i vjernike u najradosnijim trenutcima a opet niko im to nije uzimao za zlo. Kad bi izašli iz crkve grljenju, ljubljenju i čestitanju ne bi kraja bilo. Pjesma se čula do zore.
A sad, sad je odnekud kao da je s cunamijem doplutao, došo taj 'Jovanović' i bez njegove nazočnosti pošten čovjek ni bračnu dužnost ne može obaviti a kamoli dijete učiniti jer, 'što će ga učiti sutra kad u školu krene'?
Kriv je! I vjerujem da će ga maškari osuditi kao krnju bez mogućnosti da ga brani neki od poznatih.

Kad je kročio za ambon odmah nakon 'braćo i sestre' na scenu je stupio 'jovanović' i čekićao ove i tako prezasićene uši da su žene zgražajući se jedna drugoj potiho na uho govorile: 'sestro moja pogledaj ti što nam to čini ovaj 'jovanović''?
Žamor je bio sve prisutniji a na spomen spolnosti i nehotice ruka mi zaštitnički pođe u 'svijet tišine', u obranu suvereniteta.
Zaustio bih glasno 'evo uzmite sve ali nam ostavite Božić'! No u crkvi samo svećenik smije govoriti.

Pa znaš li ti 'Jovanoviću' da nas katolika ima po (p(r)opisu) preko 80%? Pa di ćeš ti protiv nas čovječe a još nam zaleđe čuva niko drugi već Kara-Lija.
Kakvi zakoni i kakvi bakrači, sjeti se onih spaljenih vještica, križarskih ratova, pedofila, jebiguza, Dajle, dvora od oniksa…pazi što činiš!
Da da, sjeti se! Pogledaj se kako si zločest kad nisi niti kod svojih profesora pravičan. Evo, koliko ti je plaćen profesor u civilnoj a koliko u crkvenoj školi?
Ne čudi se nego odgovori zašto profesore ne plaćaš isto kad je novac iz istog proračuna?
Uz to članovi obitelji 'crkvenih' profesora imaju besplatne obrede kao što su krštenja, pričesti, krizme, vjenčanja pa čak i zadnju pomast te ispraćaj kod 'preseljenja'.
Vidiš Oni (kler) radi te nejednakosti se ljute, da s pravom se ljute jer ne trpe nepravdu.

E moj 'Jovanoviću' ne srdi onoga koga je moliti već reci kolegi 'Liniću' da onu siću od 350 milijuna što daje crkvi poveća i to pod hitno.
Ti kao liječnik dobro znaš da nezadovoljstvo direktno utječe na zdravlje a naročito spolno pa ako tako nastaviš i 'celibat' će biti ugrožen.

Te neke misli okupirale su me ovih dana i mislim se, ako ovo Isus vidi ko zna čiju On stranu drži?
U takvom razmišljanju su me zatekli i svećenik s pratnjom u obilasku blagoslova kuća.
- 'Mir kući ovoj'! -'I svima koji prebivaju u njoj'! – odgovorim.
Zakadili su, poškropio je, pročitao par rečenica iz 'svete knjige' a onda onaj što nosi tašku izvadi kalendar i naljepnicu u obliku slova 'U' te se nakašlje.
Budimo realni neće činiti blagoslov, dijeliti kalendare i pješačiti besplatno.
Mašim se za džep, izvučem maći takujin i bez preše kako to i priliči svečanom trenutku izvučem kreditnu karticu i pružim.
Zblenuto me gledaju i niječu glavom. – Ma kakvi ne primamo to!-
- Kako? Poslovni ste partneri a u konzumu jedino i plaćam s karticom?

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se