Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeee...da

29. prosinac 2012 ob 20:47 | 47
Twirl je izdužio vrat dok je prolazio pored pilotske kabine. Pjaceta ga je zgrabila za mišicu.

- Da se nisi usudio ! – prosiktala je.
- Neću, mama. Samo gledam – titrao je Twirl prstićima.

Pjaceta ga je sprovela do sjedala i dobro zavezala. Htjela je čak posuditi pojas od Primakke koja se udobno smjestila do Twirla, ali se Primakka pobunila i tako je Twirl ostao nedovoljno privezan. Hoće li to utjecati na kvalitetu putovanja ? Nadajmo se da neće.

- Maaaama, gladan sam – cvilio je Twirl, a Pjaceta automatskim pokretom izvadila sendvič. Neko vrijeme je bilo mirno.
- Maaaaama, ja bi žvaku – Pjaceta izvadi paketić žvakaćih guma što izazove napad bijesa kod Twirla. - Neću tu žvaku. Ja volim žvakat šišmišovo krilo.

Tu je pak Pjaceta bila nemoćna. Nije znala da takve žvakaće postoje, pa ih nije ni kupila. Twirl je bio uporan. Molio je Pjacetu da ga pusti da se spusti u dio za prtljagu. Tamo su žvakaće od šišmišovih krila. U njegovoj škrinji. Pjaceta ga je uvjeravala da se ne smije ići dolje.

- Dâ bi mu ja da je moj – javio se Kontrapiz.
- Šta će dite ! Uznemiren je – pokuša Twirlovo ponašanje opravdati Čiovka.
- Twirle, sjedni između mene i Danijele – javi se i Buba što je izazvalo mrke poglede Lida i Blogdogga.
- Maaaama, meni se piški, puno mi se piški.

Pjaceta se nije mogla boriti protiv zova prirode, pa reče Twirlu da bude pažljiv u WC-u i da ne pritišće nikakvu dugmad. Twirl svečano obeća i ode. Vratio se brzo i rekao da tamo nije bilo nikakve dugmadi. Pjaceta odahne i omota Twirla pojasom, pa se i sama namjesti u sjedištu nadajući se spokojnom nastavku puta.

- Ja ti očistim dobro koru s naranača, sve ono bijelo, jer to daje marmeladi gorčinu, samo ostavim naranč... – Čiovka naglo zašuti i okrene glavu prema stjuardesi koja je jurišala prema repu aviona. S vatrogasnom bocom u naručju.

Iz kabine je izletio pilot i u nekoliko divovskih koraka proskakao prolazom. Čulo se šištanje nečega što je izlazilo pod pritiskom. Oblak dima se valjao između sjedala i štipao za nos. Yulunga dohvati masku i stavi je preko nosa. Čiovka i Primakka također, što je privremeno utjecalo na razmjenu recepata. Blogdogg poviče Vota fak ! Lido reče Nešto se zapalilo. Pilot i stjuardesa su se vraćali. Pilot je sličio Al Johnsonu. Samo mu je truba nedostajala. Nestane u kabini, a stjuardesa uze mikrofon u ruke i nakašlje se.

- Poštovani putnici, imali smo malu nezgodu, ali sada je sve pod kontrolom. Osoblje vam želi ugodan nastavak putovanja.

Lido je iskoristio situaciju i uvalio se između Danijele i Bube. Blogdogg je protestirao tvrdeći da je to njegovo mjesto. Lido se samo nasmijao i rekao Taknuto maknuto. Nikad nećemo saznati zbog čega je Blogdogg osjetljiv na te riječi, ali nastupio je prema Lidu prilično agresivno izazivajući ga na dvoboj, što bi značilo golo šaketanje, ne da se goli tuku nego da nemaju ništa na rukama, u prolazu između sjedišta. Stjuardesa je intervenirala, ali kao da i nije. Opet se morao oglasiti pilot. Zaprijetio je da će ih staviti u ćeliju.

Riječ ćelija je izazvala bolna sjećanja u Kontrapizovom mozgu, pa nam je održao jedno malo predavanje o Moši Pijadi. Pustili smo ga da govori, a Pjaceta je zaprijetila prstom Lidu i Blogdoggu. Čiovka je tiho reka Vidite li šta ste učinili. Sad će prić na Kardelja, pa na Tita, sedam sekretara Skoja. Nagrabusili smo do Aspena. No, Bog je milostiv. Kontrapiz je osjetio jet leg ili već nešto slično. Zaspao je. Točnije, zahrkao. Bolje je bilo dok je pričao.

Sredovječnom je bilo vruće, pa je otvorio patent na svom skijaškom odijelu tako da mu je na desnoj strani pisalo bl a na lijevoj og. Marjoneta ga upita što se ne skine na što se Sredovječni sablazni.

- Ma nisan mislila da se skineš skroz, nego samo taj skafander – pojasni Marjoneta.
- Ako skinem skafander, ostat ću u majici i boksericama.
- Šta ima veze ! Nisi gol – prisnaži i Toxica.

Sredovječni popusti pred njihovim nagovaranjem i počne se skidati. Malo mu je bilo nezgodno na sjedalu, pa izađe u prolaz. Lido je u čudu gledao ovaj preformans i sasvim ga krivo protumačio. Neće njemu jedan obični Sredovječnjak biti prijetnja. Izađe i on u prolaz i počne raskopčavati patent na hlačama. E, pa neće moći tako, pomisli Blogdogg. U hipu se nađe pored njih i raskopča košulju , a onda je maznim pokretima počne skidati.

Tessa nije mogla vjerovati svojim očima kakva se pozornica otvara pred njenim fotoaparatom. Istupi u prolaz i počne škljocati. Yulunga bi ponešena Tessinim poletom, pa zgrabi i ona spravu u ruke , preskoči preko zbunjene Primakke i uskoči između Lida i Blogdogga.

- Mirujte – vikala je. – Moram vam uhvatiti dlake na prsima. Makro.

Blogdogg se pobuni. Nema on nikakvih prsnih dlaka. On je metroseksualac. Sredovječni reče da je on veloseksualac, što znači da se morao izbrijati iz razloga aerodinamičnosti.

- Slikaj mene – isprsi se Lido. – Ja sam obični seksualac.

Čiovka se uspenje na sjedište i odatle počne fotografirati.

- Ovo će biti odlična reportaža. Izist će se oni na blogu. Lako je bilo dok sam po Trogiru slikavala, ali iz aviona, e, to je bome malo žešće.
- Čekaj, mogla sam i ja okinit koju da ne misle da slikajan samo kokoše – popenje se i Marjoneta na svoje sjedište.
- Nisan ni ja za bacit, još kad ispod toga napišen jedan lirski tekst – uspuhano se penjala Primakka na svoje sjedalo.

Stjuardesa izađe iz priručne kuhinjice. Oči joj se rašire na prizor Sodome i Gomore koji je ugledala. Pojuri prema pilotskoj kabini i za nekoliko trenutaka zakrči zvučnik.

- Pažnja, pažnja, govori vam vaš pilot. Molim raspojasane muškarce da se smire, obuku i vrate na svoja sjedala, a gospođama će biti oduzeti fotoaparati i predani Odjelu za borbu protiv poroka Majam..., pardon , samo poroka, uža specijalnost - pornografija. Izvolite se svi vratiti na svoja mjesta i privezati pojasevima. Provjerit ću svakog putnika. Osobno. – što je dalje odmicalo,ovo je sve više sličilo na prijetnju.

U nastavku je let bio gotovo miran dok Twirl nije povikao Mama, vidi alijene. Avion se nagnuo na desni bok, pa smo vidjeli više oblaka nego neba , i tko zna kako bi sve skupa završilo da pilot nije iz kabine gromko povikao Stoko nedokazana, vratite se na svoja mjesta ! Taj čovjek ima stvarno slabe živce.

Vani je nebo iz ljubičaste prešlo u crnu. Pojavila su se rijetka svjetla ispod nas. Pružala su se u dva niza i izgledalo je kao kad se u filmovima avion mora prisilno spustiti. Bez pilota i bez navođenja sa zemlje. Naše su se crne slutnje potvrdile. Opet je zakrčao zvučnik.

- Poštovani putnici, molimo vas da provjerite jeste li još privezani. Upravo se počinjemo spuštati na Lanai airport. Zahvaljujemo što ste letjeli s nama i želimo vam odličan provod na otoku Lanai.

Pogledavali smo se međusobno, a onda su se sve glave okrenule prema meni. Čelo mi se žarilo, vjeđe mi se potile. Opet sam zajebala stvar.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se