Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeeee da

28. siječanj 2013 ob 03:06 | 18
Ležala je na kauču, tipkala na IPadu, poklonu koji je dobila od svog sina. Njezin pas je ležao do njezinih nogu. Crni veliki šnaucer. Izuzetno pametna i prenježna kuja, svilene crne dlake i snažna tijela.
Sad ispadne da su IPad i kuja najvažniji na svijetu. Nisu a nije ni ona koja tipka. Ne volim samoću, mrska mi je posve. Ne volim ni gužvu i strku. I one su mi mrske i umaraju me.
Volim otkrivati što volim u nadi da ću tako otkriti, tko sam zapravo ja. Odradim ja naspram drugoga svoju ulogu i dam sve od sebe da ponesu sobom, pošto su došli. Ali ajde ti uvidi pošto je došla majka, sin, drugi ljudi. I koji smisao i značenje tražim za sebe u tome odnosu.
A nije nitko da ne traži ništa. I ne slušajte me, jer svatko svoje zna i tko sam ja, da znam nešto više ili nešto drugo. I pitam se koji smisao i značenje ima pisana riječ? Kao da sav narod, a ima ga puno. Tko bi stigao upoznati sve jednog po jednog. I svi mogu doći tu i čitati. A majke mi, svi su tako različiti. Za mene jednu oni su oni drugi ljudi. I ja sam samo trun u tomu plastu sijena. Što miriše na tek pokošenu livadu. I na livadi zuje pčele, kao misli onih koji čitaju. I imaju slobodu misliti što žele i mogu. I pitam se jesu li misli predodređene nečim? Zašto jedan misli ovo, drugi ono? Sad se ogledavam u vašim očima kao da ste iza ogledala. Tik tu do mene, sasvim bliski i doživljavam vas dobrim i dragim bićima. Jer netko tko nije dobar i drag, već odavna bi odustao od čitanja ovih promišljanja. Za ovo treba volje, vremena i neki smisao i značenje koji svatko po volji može dati pročitanome. I znamo li baš uvijek smisao svoga djlovanja....? I što bi znali, kad najbolje stvari činimo iz ne znanja. Ima u nama nešto mudrije od nas samih, nije nam dato da sve znamo i da smo svega svjesni. Dato nam je možda taman toliko, koliko možemo nositi na leđima svakodnevnice. A ja danas ne mogu puno, zato ležim, tipkam i kazujem svijetu da postojim.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.




trajni link



Prijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti me



Zaboravljena lozinka Registriraj se