Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeeeee da

10. ožujak 2013 ob 04:26 | 28
Mogao bih pisati beskonačno dugo o njenom pogledu koji je usmjeren ka meni nasilno kao Sauronovo sudnje oko smrti taj tren kada sam ušao u prostoriju. I mada bi mogao pripisati količinu njene atencije jednostavnim ulaskom u prostoriju kao kompliment, poznajući nju, možda ne bih bio u pravu. Trajalo je nadasve kratko. Dovoljno dugo da me zamrzi iznova, i ode pogled dalje, mjenjajući izraz u smijeh u savršenoj proporciji odlaska sa moga lica na neko drugo. Ne uzimam joj to za zlo. Taj je smješak namješten. Na autopilotu. Jedan od onih koje nosimo u slučaju javnog izlaganja. Jedan od onih kada te zabole usne nakon nekog vremena, no pokušavaš ga ostaviti na licu dovoljno dugo dok osoba sa kojom ne govoriš odvrati pogled dovoljno dugo da opustiš lice i vratiš smiješak natrag. U tom je trenutku odmora kretenski iskrena. Njeno lice, istrenirano u rangu slonova bijele boje u cirkusima planete, u tom trenutku jednostavnosti sruši gard, padne zid, resetira se i opusti, i rekolekcija pravih emocija, odavno zataškanih u kutu negdje gdje takvi kutovi obično budu, ispliva na površinu njenog lica kao balončići odbjelog zraka koje ne možeš više zaustaviti, ne, pobjegli su, pobjedonosni su, sva sila slobode i ljepote ih fura gore, i neće stati za ništa i nikoga. Dobro, osim ako imaš kantu veću od baločnića i zaustaviš ih na taj način. Što je pogubno za moju poantu stoga ne vizualiziram to tako. No, u tom trenutku odmora njenog lica, sve ono što je do sada tajila vrati se natrag u gesti iskrenosti koju malo tko može dovesti na svijet, i mojim emocijama prema njoj usprkos, u tom je trenutku prelijepa. Ne prekrasna, jer nije nimalo krasna kako god okreneš. Ne, nema poze, kuta gledanja ili vizure koja joj može zatajiti bore mržnje, ljubomore i nesigurnosti koje nosi kao trofeje nekih pobjeda koje su se u tom trenutku činile nadasve važne pobijediti. Krasna neće biti. Ne meni. Ne, ti dani su prošli. No u tom trenutku, kojeg sad odviše spominjem iznova, njena iskrenost je razoružavajuća.

Balončići se kreću ka površini njenog lica. Neki mali neki manje mali. Prvi, jer su najmanji, stižu oni iritacije prema sugovorniku koji je imao sreće maknuti pogled u tom trenutku da ih ne spozna, mada da ga nije maknuo oni ne bi ni isplivali. Ne, tada bi se svi baločnići spojili u jedan grozno veliki, i strah me da se takav skuplja odviše dugo u njoj, i u ime njenog zdravlja se nadam da lice često odmori na ovaj način da se više ne skuplja u njoj nego vani. Naočigled joj. Možda ih onda prepozna. Zatim arogancija. Ne znam zašto je taj redosljed balončića, no taj je. Arogancija, i jako brzo nešto tipa ljubomora, mislim, na to da se ne trude sa njom tako lažno govoriti. Jer, strahujem, lažna ljupkost za nju znak je poštovanja.

Razni balončići skaču na sve strane, i putuju gore ka slobodi dok se portal ne zatvori, no onaj najsporiji i najveći, debeo i pažljiv no možda sa najvećim veseljem što se penje, balončić takve veličine da bi se oni glomazni kitovi svijeta iz poštovanja naklonili, balončić koji slama i stvara persone preko noći, penje se i prijeti joj oduzeti moć prenemaganja i potaknuti čitav niz i sklop i kombinaciju emocija koje bi, po dogovoru, ispustile sve suze ovoga svijeta, što si u javnosti nikako ne smije dopustiti, balončić koji taji i čuva i rida o; umor.

I tek kad joj dotakne lice, i kada ju oda bezgrešno za sve koji promatraju, kada njeno lice i njene pore cijede taj umor na rubu da izgubi kontrolu, ona zatvori ventil, jer eto pogled sugovornika se vraća, i smješak je natrag kao izgubljenoj starleti na live TV showu.

Stojim pred vratima, jer sam upravo ušao, i nađem se kako ju promatram, i mada već polako urlam na sebe da se pokrenem prije nego što me pogleda opet, ili prije nego što svi primjete da ju promatram kretenski, stojim tamo i gledam ju. I kada se taj pogled vratio natrag, svoj sam spustio nastavio hodati prema šanku, jer je šank bio najdalji od nje što mogu ići.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se