Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeeeeee da

01. kolovoz 2013 ob 21:28 | 36
slika 1470703

Osjećao sam se kao Pale sam na svijetu, moram dodati, jer svi oko mene imahu barem dvadeset godina više od mene sama, pa se ohrabrih i upitah gdje su im djeca.
Svih devet, kazaše mi, se nalaze na plaži, bio bi red, dodali – da im se sutradan i pridružim...
I tako, dok je gerijatrija pijuckala vino, ja sam se, da nitko ne vidi i ne primjeti, dočepao ljestava i odnio ih na kat. Zabarakadirao sam vrata i postavio ih ispod tavanskog otvora...
S osmjehom sam zgrabio ručkicu, namastio sam šarke, da mi ubuduće vratašca ne škripe i polako se, premda teškom mukom - popeo na tavan...

xxx


Prvo se pojavila žuta glavica, pa potom ramena uvučena u modru majicu poludugih rukava, odmah zatim desno koljeno, dobrano ogrebano...
Trajalo je poprilično dugo dok se nije pojavila i druga noga malena dječaka.
Namučio se, siroče i kada se na kraju pobjednosno pokušao ustati - svom je silinom udario glavom o gredu. Počešao se, zbunjeno, po mjestu gdje mu je glava dodirnula stoljetno drvo, a zatim se pažljivo osvrnuo oko sebe.
Mrak.
I to ne bilo kakav mrak – težak, zagušljiv, ljepljiv i sparan.
Odmah se dosjetio dječarac, pa skinuo majicu i omotao ju oko ruke i stao pipati u visini očiju, ne bi li, valjda, nabasao na kakav otvor.
To mu je nakon nekih desetak minuta i pošlo za rukom, napipao je stropni prozor i nakrivio ga – veselo ljeto sunce odmah je zaplesalo na zrncima prašine ispunjenom prostoru, a zajedno sa svjetlom u prostor nahrupio i svjež zrak, pa se dječak od radosti još jednom poskakujući udario – o gredu, ovoga puta – drugom stranom glave,
- - Jebem ti gredu, da ti jebem i od grede babinu gredu!
To je od bijesa kroz zube promrsio, valjda svjestan da ga nitko doli njega sama ne može čuti.
Tavan je velik koliko i kuća pod njim, samo je u sljemenu visok toliko da se odrastao čovjek može uspraviti, u rubovima pod crijepom smještene su škrinje, sve jedna do druge, sve, čini se na prvu – jednake i oblikom i veličinom.
Dječak ih gleda kao da je pronašao blago, ne može vjerovati svojim očima, pa ih trlja, pa opet gleda, a onda se okrenu na peti i pažljivo se vrati niz otvor u kuću.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se