Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeeeeee da

26. rujan 2013 ob 18:53 | 30
ZNAO SE RED Kako su učitelji nekad kažnjavali po školama

Danas biti učitelj ili profesor nije lako. Čim je profesor strog, riskira posjet roditelja stokilaša koji sam utjeruje pravdu, a svjedoci smo da i djeca prijete.
Eno dijete od 10 godina okačilo na Fejzbuk sliku kalašnjikova i napisalo, citiram: "Ovime treba ubit učiteljicu!!!!!!" Dijete je sad završilo u domu za djecu, a roditelj u pritvoru.

Ne znam kakvi su današnji profesori, no nema jebene šanse da su gori od onih iz mog vremena. Evo nekih od metoda onih starih profesora s kraja 80-ih i početka 90-ih.
1. Čupanje za kosu odmah iznad uha, tamo gdje najviše boli

Mila majko, kad bi te to primilo iznad uha, pa počelo natezat prema gore. Sve je bilo dobro dok si se mogao propeti na vrhove prstiju, a onda kad više nisi, onda je nastupila bol jer učiteljica i dalje vuče, a ti se više propet ne možeš. Vrištiš, a čuješ nju ili njega: "Oćeš još?! A? Ooooćeš još?!"


2. Stajanje u kutu

Za najmanju pizdariju odmah se slalo u kut. U kutu bi se imao prilike družiti s košem za smeće, jer su uvijek tjerali u taj kut di je koš. Okreneš li glavu da bi nekog pogledao, odma bi još jednom najeba. Stajalo se po cijeli školski sat, svih 45 minuta.


3. Potvrda od roditelja

Meni je ovo bila najgora metoda. Kad bih napravio neko sranje, onda kad dođem kući, onda sam morao roditeljima ispričati kakvo sam sranje napravio, a onda bi roditelji na komadu papira napisali da sam im sve rekao. Moj ćaća bi na papir sve napisao što sam rekao i to potpisao i poslao učiteljici, a učiteljica bi po napisanom znala jesam li rekao sve ili sam nešto zatajio. E da, ćaća me redovito lemao ka vola u kupusu svaki put kad je morao pisati potvrdu. Ta potvrda je automatski značila da ćeš dobit batine čim dođeš kući.


4. Čveger u glavu

Mila majko, kad bi onaj iz matematike opizdio čvegerčinu u glavu, mali mozak bi se zabio o veliki. Jeba sebe, kad bi on preko palca napeo prst, pa ti spizderio čvegerčinu u glavu… Da to danas nekom napravi, u komi bi se završilo.


5. Šibom po prstima

Učitelji rođeni prije Drugog svjetskog rata su zadržali one starinske metode. Mogu reći da sam posljednja generacija koja je to osjetila, to šibom po prstima. Skupiš sve prste na ruci i ispružiš prema učiteljici/učitelju, a on opleti po prstima, a ti opleti kozaračko kolo… Jebate, kad se sjetim.

Roditelji i učitelji tada su bili saveznici. Ako si najeba od učitelja, znaj da si još jednom najeba od roditelja koji bi ubio boga u tebi. Zajeb u školi je automatski značio porciju batina i kod kuće.
Tako je nekad bilo, nekad davno, al to po običaju ne valja. Bit će, ovo danas je bolje…

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se