Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeeeeee da

26. ožujak 2015 ob 18:32 | 41
slika 1585590

eeeee ako niste čitali o rakijašu našem..hihihi..
"Ja rakiju ne prodajem, ali za nju živim, pa vas ovim putem molim da mi se odobri peći jedno 300 litara... Ma za svaki slučaj 400 litara", napisao je čovjek Carini.
Kako je Hrvatska članica Europske unije, tako se mora pridržavati određenih pravila. Jedno od pravila je i o količini rakije koju čovjek može proizvesti za osobne potrebe.

Njih zakon sada prepoznaje kao male proizvođače te se kao takvi moraju prijaviti nadležnoj ispostavi Carinske uprave.
Mali proizvođač smije proizvesti 50 litara rakije. Za svako prekoračenje plaća se trošarina i to u iznosu od čak 53 kune po litri.

Jedan od onih kojima je ovo pravilo nepojmljivo, pisao je Carinskoj upravi, piše 24 sata.
Pismo proizvođača rakije iz Moslavine počelo se širiti društvenim mrežama i postalo je pravi hit.

Prenosimo ga u cijelosti, a vi ga obavezno pročitajte jer je urnebesno:

Poštovani, duboko sam iznenađen odlukom da se smije peći samo 50 litara rakije godišnje za vlastite potrebe. Ne znam tko je pisao takva pravila, valjda neki koji sjedi tamo u Briselu, ali takva odluka nije normalna. Ona će nas gurnuti u propast, jer ćemo morati kupovati ona stranjska pića sa samo 40% alkohola. Pa recite vi meni, bi li vama bilo dovoljno 50 litara rakije godišnje? Za vaše vlastite potrebe? To vam ispada jedno deci i pol rakije po danu, a to nije niti za lijek!!! To je za one balavce, a svakom pravom Hrvatu sve ispod 300 litara se ne računa.
Ja sebi inače ispečem oko 300 litara godišnje - malo da ja imam svaki dan za sebe, malo da počastim prijatelje kada mi dođu. S time mi žena pere prozore, koristim je kao antifriz, a ako ponovo počnu rasti cijene gorive, voziti će i Jugo na nju. Ako mi dođu vaši inspektori, i njih ću počastiti, i svakome od njih dati po jednu litru da imaju za doma. Ako im je to malo, dati ću im još jednu, i još jednu.
Ja rakiju ne prodajem, ali za nju živim, pa vas ovim putem molim da mi se odobri peći jedno 300 litara, ma za svaki slučaj 400 litara rakije godišnje, jer su to moje vlastite potrebe. U protivnom, spreman sam ići na sud da dokažem svoje potrebe.
Ajde uzdravlje!
slika 1634428

Komentari 2

moraš se , ako želiš komentirati
acidiborici
acidiboriciprije 2 godine

...haha, briga njih, ko koliko i zasto...ma plati bre covece, kasa prazna. Svuda, pa i kod nas.

nikolinav
nikolinavprije 2 godine

...haha...čovjek je 100% u pravu...ne znam točno te propise, ali valjda postoje i izuzeci??'...

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.




trajni link



Prijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti me



Zaboravljena lozinka Registriraj se