Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeeeeeeee da

15. srpanj 2013 ob 03:03 | 124
slika 1578074

Poveja se razgovor o školi pa se Umuknica fali da je prošla s pet šesti razred. Grakću i ostali ali Ona je pari 'konkord' naspram 'tomosa'.
Čestitam joj a potom odma podjarim kako san ja bija bolji đak od nje.
'Kako'? 'Lipo ja san pao treći'? 'Pao…mamaA, kako didonja može bit bolji od mene a pa je treći'? 'A šta ja znan njega pitaj'! 'A kako to didonja'? 'Tako, da bi ti bila bolja od mene moraš past bar dva puta, kuiš'! 'Ne'!

Svrdla kažiprston slipočnicu što će reć da san maka, neš ti novosti, a onda navalili da in pričan kako je to bilo ka san ja odio u školu i okolo nje.
- A kakoe bilo?- očepin ja.- Sutri riči: 'bilo je lipo' ili sučetiri riči: 'bilo je još lišpe'.
- Didonja čuješ, čuješ, jesili ti kad picao?
- Ne!
- Nikad nisi picao?
- C, nije se to tako zvalo, a da san falija s nastave to jesan ali uvik opravdano.
- A kako si pravdao kad fališ?
- Ha, umirali su mi baba, dida, ćaća, mater, tetka, strina, stric, ujna…onda je jedan put nastavnik reka kako ja više neću izostat s nastave jer su mi svi poumirali i nasmija se.
Nega recti meni jel ima krađe u tvojoj školi a?
- Ima ponekad a jel bilo ka si ti iša?
- Dakuće! E sa ću ja vami ispričat kako je naš diretor škole a ujedno i nastavnik vatao lopova.
- Pričaj didonja, pričaj!
- Jedanput je Dani iz torbe nestala marenda a to ti je bija oni siromašni 'sengvić' od pršuta i kruva ispo sača, neš ti 'sengvića' o svinjarije, i Dane to javi razredniku to jest direktoru škole.
Kako neće jadničak umalo ga debulica nije uvatila o glada. Inače Dane je u šestom imao 80kg a prija ručka mater ga je uvik tražila po selu i dozivala, 'jadno moje dite oće li krepat o gladi'.

Stari je učitelj par puta učinija hm, hm, i reka da se mora nać oti miš šta je izija 'sengvić' jer inače se to širi ka virus.
Postroija je cili razred i naredija da ga moramo gledat u oči. Imao sam osjećaj da mi njegov pogled šeta unutra glave i prebire svaku možjanu vijugu ali kad si prav nema straja. Uglavnom svi su izdržali taj dugotrajni sken pa je učitelj nezadovoljan učinjenim morao pribjeći drugoj metodi.
Mi smo i dalje visili na nogama a on je seja, uzeja novinu i lagano parao listove u trake širine nekih 10 cenata. Kako je parao listove tako je parao i naše živce i to je radija 'kap po kap'.
Onda je svaku traku presavija po dužini da se može držati okomito i podilija nam stin da podignemo visoko ruku koliko god možemo i držimo to u šaci.
Sličili smo kipu slobode s tom razlikon da se kipu ne tresu gaće a On je mirno promatrao.
Nakon desetak minuta veli da je zadatak uspješno obavljen i da mu se u zbornicu dođe javit 'zna on ko'!
- A didonja nisi nam kazao kako ga je otkrija?
- Hehe potomak, nismo ni mi onda znali nega tek puno puno godina kasnije. On ti je promatrao one novinske trake u zraku i njiove vibracije i ona koja se najviše tresla bila je u rukama lopova.
Pogleda ga je u oči i obadvojici je bilo jasno da je otkriven.
- Jebate koji dektiv aaa. I jel taj ikad više kra?
- Dašta je i ne samo kra nega je radija svakakve druge pizdarije.
- Ae još pričaj ae.
- Drugi put je učitelj na isti način sproveja istragu ali ne za 'sengvić' o svinjarije nega za požar.
- Požar!! Aaaa…
- Je je požar pa smo svi morali gasit dodajući kante iz ruke u ruku i čoviku ispraznili cilu gustirnu vode. Onda je čovik zaplaka i reka: 'jadan ti san sad iman više vina nega vode'!
- I?
- Isto ka prvi put, učitelj nas je postroija, podilija novinske trake i reka: 'sad ćemo vidit ko je bija pališuma a ko šibicodavac'!
Pomoću RNM (ručna novinska metoda) metode odma je naša njega i pomagača pa su in ćaće morali nadoknadit svu učinjenu štetu a oni su klečali na kukuruzu dok nije proklijao. Kako su prošli kod kuće to in znaju rebra i guica. Nije onda bilo crvenog, plavog, ružičastog i štatijaznan kojeg telefona da se požališ nega opleti pa da vidiš oće li mu drugi put past na pamet.

- Jebate gori je bija od policije.- ushićen je mali a 'Umuknica' odvezala.
- E ali ja san ti najbolja u brzom pričanju.
- U pričanju?
- Aha, mogu izgovorit 90 riči u minuti, to ti nama nastavnica gleda na štopericu, eto ti opet san bolja o tebe.
- A je li to za nagradu ili..?
- Nije ali sam prva eto ti.
- E svaka čast unuka, ka bi ja uspio i trideset pobrkalo bi mi se paljenje. A bloga ti onda predloži nastavnici da vam podili diplome za tu vještinu.
- Kakve, jel one lipo ispisane?
- E te, bravo. Vako bi ja: treće misto neka bude-brončani krajnik, drugo misto-srebrni jezik a prvo misto-prva lajača 6a!
- Ajmeee ovo je dobro!
- A jadan on s tobon.
- Ko didonja.
- Budući da ko.
- Hihihihi…

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se