Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeeeeeeee da

24. srpanj 2013 ob 02:22 | 30
slika 1682362

- Mande moja gledala san malo prija na televiziji onoga tvoga unuka Milu. Borami je on pošteno avancirao, je Gospemi o Tarca, eno ga posta je gradonačelnik ciloga grada. Kako je krenija evo njega za koju godinu za prežidenta države nediljemi.
- Si vidla a, i ja san gledala pa mi se nekako smililo, štatijaznan, stislo me nešto priko ovoga mog priskakla i ne pušća. A borami od malena se znalo da će mali Mile avancirat.
- Ae đavlu ali nije Đuro ispo Velebit davno umra?
- Ne po tome grdobino ne po tome nega vaik ka bi ga mater pitala oš samo mliko ili s čokolinon on bi kenjkao: 'mama ja bi kakao'!
- Nu ti Mile našega krava ga ubola.
- I Stane, ama nije gradonačelnik nega dogradonačelnik ženska glavo.
- Nu tebe sa, kadato nije svedno, bitno damuje mekano pod guzicon štatije u glavi.
- Je ma…
- A šta ti sa nevalja ala zini da čujen?
- Ne znaš ti koju je on golgotu proša za doć di je sad. Prvo se mora učlanit u stranku jer brez toga nema govora za učinit korak naprid. Ni po mise ti ne znaš moja Stane, proša je on golgotu pari Isus pod križem da bi doša di je doša.
Ma jopet…si vidla, oni okolo njega parlaju brale ki navijeni a on jadan ki da ne zna rečenicu sastavit pa me nekako sram zašto san pare dala da ti prao rečen.
- Ajde bona ne sekiraj se nadoće to, ne uči auto vozit da se mora školat i polagat.

I doista u ovdašnje vrime kad su 'čistoća' i lutrija najjače privredne grane u državi najbolje se uvući u politiku i rješeni svi životni problemi.
Politika mu dođe kao okvirna organizacija a 'čistoća' i lutrija dvije snažne ruke koje zarađuju (čitaj grabe) s tim da lutriju ne moraš igrati ali je neš priskočit a čistoću moraš plaćat pa imao otpada ne imao isto ti se piše.
Uzmimo je(a)dnog radničkog penzijonera koji misečno potroši 40 kn za kruh a kako jede ka tić ostane mu i od toga pa se panja osuši i mora je bacit u smeće, to ga košta 30kn misečno. Dakle penzijoner njegovog kova, budimo realni, kantu o sto litara ne more napunit niti u godinu dana a to ustajalog zraka godišnje mora platit 360kn.
U 'čistoće' se moreš zaposlit samo priko debele veze ili još debljega džepa a kad jednom zabiješ lašun u taj kunski rudnik onda si sebi osigurao egzistenciju za cili život uz besplatno gorivo i sve ostalo s čime se susreće djelatnik 'čistoće'.

Mile je prodavao cipele, etotiih đavle i to se malo prodaje ne moš za špigete ukrast, i borami uz dobar konop za ne reć vezu uskoči Mile u 'čistoće' a kad se dobro školao i zavolija čista posla onda je istin puten skočija u politiku i sad sidi rame uz rame s gradonačelnikon zadužen za privredu; ipak je on došo iz privrede. Prvo je kako rekoh prodavao cipele a onda se školao u 'čistoće' i sad sa svršenin fakulteton 'noćne bravarije' prodaje maglu.
No tu ga je dočekao veliki neugodnjak srama i crvenila jer je s 3000kn skočija na 13000kn ali kakav bi on skakač bija kad i tu nelagodu ne bi priskočija.

Ipak, ja kao jedrilica iz klase optimist tu vidin dobru stranu jer ako ništa drugo makar nema potresa na nivou standarda već mirno kao smočeni komad kruva tonemo a kad potonemo opet nismo u nepoznato, dolje nas čeka kanalizacija.

Dakle dobro je što nas neće zahvatit sindrom Detroita a i naučili smo, osnažili smo se i oguglali pa nas mogu guglat kolko oće a mi isti, isti…ovu šaku duše što nam je ostala ne mogu nam uzest.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se