Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

eeeeeeeeeeeeeeeeee da...

08. kolovoz 2016 ob 21:33 | 63
slika 1479882


U to vrijeme mi muškići smo imali svoje“specijalne“ igračke pa nam starci nisu morali tražiti posvuda nešto specijalno kao danas današnjoj djeci....
Sećam se: Beba (lutka) se zvala Virdžinija (ne znam otkud to ime ., nije bilo ni TV-ja, radio i tak nisam kužio osim Dobro jutro, djeco, i to prerano, u pol 8 vjutro), starci su užasno puno čitali i to ne znam kad su stizali, valjda su oni i uveli tečaj brzog čitanja, pa je to mama suflirala? Iz Prohujalo s vihorom? - Tad se tak zvalo, ne Zameo ih vjetar, prosim lepo!

Uglavnom ta beba,sestrina, je mogla stajati. Imala je platfus u tu svruhu. I bele sandalice. I sused, moj vršnjak, joj je potrgal ruku i gurnul joj oči u glavu (danas bi to bilo Znam što si radila prošlog ljeta) sestra je dobila frazeologiju, još čujem kak u očaju urla,- mama se zapravo smijala onak poskrivečki da je ne vidi (zakaj - uključujući mene! odrasli misle da su deca tabule rase, idioti i bezrezervno neosjetljivi???). Dobro uglavnom stara ju je smirivala i rekla da bu Virdžinija išla u bolnicu za bebe. Normalno da joj nije verovala jer Virdžinija nije imala krvne žile a u bolnici ti prvo krv zvadiju (eto ti kolko su deca glupa). Ne znam kak su je smirili al bilo je strašno. Oči upale u glavu, šaka od bebe potrgana, koma.

život je preokrutan! Al ko se više danas igra z bebama.

Alzo di smo stali: Tak da znate, je, postojale su popravljaonice za lutke. Ko i poplunare kak su postojale i šusterijade i tak. I kišobrani su se popravljali i rajngle.... Dolazil je jedan suhi čovek sa njega je svašta visilo i vikal je Kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiišobrane popravljam, brusim škareeeeeeeeeeee, popravljam rajngle - iskreno sećam se samo uzkvika o kišobranima a stara se srdila da joj je škare potupil a ne naoštril. I da je skupi. A rajngle su bile od aluminija i mislim da još imam nekaj kaj deca očeju baciti, neki kao čajnik, zakrpani. Inače dok taj krparoš nije stigel, a trebalo je zaliti cveće, stara je kroz tu rupu provukla neku krpicu da ne scuri sve dok ona zaleva, ma.

E, da, to je bilo tak ali: I u to vreme je i data ljudska riječ je još vrijedila. Da se ne zavaravamo, ljudi su bili zločesti ko i danas, ali zbog životnog standarda i dvorišne zajednice, nisi smel pogazit reč, nije dolazilo u obzir.
slika 1479883


slika 1338139

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se