Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

ISPUŠTANJE ŠTETNIH PLINOVA MORA SE DRASTIČNO SMANJITI WWF upozorava na opasne klimatske promjene

16. siječanj 2011 ob 13:36 | 229

Ako se emisija štetnih plinova u industrijskim zemljama drastično ne smanji do 2014. godine, neće biti moguće zaustaviti globalno zagrijavanje.

blog slika


Ako se emisija štetnih plinova u industrijskim zemljama drastično ne smanji do 2014. godine, neće biti moguće zaustaviti globalno zagrijavanje. 


Ne zaustavi li se brzo zagađivanje okoliša, stručnjaci koji sudjeluju u istraživanju o zaštiti okoliša predviđaju porast temperature od čak dva Celzijeva stupnja do 2014. godine. Istraživanje upozorava na to da se što prije mora prijeći na obnovljive izvore energije, smanjenje emisije štetnih plinova i sječe šuma te na povećanje energetske učinkovitosti. 


Izvještaj je ponovno upozorenje najmoćnijim državama svijeta kako je potrebna promjena u politici suzbijanja ekološkog zagađenja. Uoči UN-ova sastanka u Kopenhagenu, gdje će se pripremati teren za razdoblje koje slijedi nakon sporazuma iz Kyota, ovo istraživanje koje je predstavljeno na gospodarskom forumu u Velikoj Britaniji moglo bi također imati svoju ulogu. 


Politika mora podupirati politiku energetske učinkovitosti te potpomagati one koji se odluče sudjelovati u tom plemenitom činu.

- Samo na taj način 'čista' energija može dospjeti do širokih masa - zaključio je Keith Allot, predstavnik WWF-a. 


Autori istraživanja zaključili su da je prekomjerno ispuštanje štetnih plinova moguće smanjiti novčanim kaznama kojima bi se velike industrije primorale na smanjenje emisije štetnih plinova. 


No čak i bez kazni za nesavjesne industrijske grane, istraživanje WWF-a predviđa da će obnovljivi izvori energije moći konkurirati fosilnim izvorima već između 2013. i 2025. godine.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se