Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

Postblagdanski sindrom i kako ga preživjeti

15. siječanj 2011 ob 14:02 | 43


Zima, blagdani, ne kretanje, izobilje hrane i uobičajeno sjedenje pred TV-om! Razoružani šarenilom jestivih mogućnosti, odlučno odbacujemo prehrambene kriterije koji su ionako bili samo privremeno, ideološki smješteni u kontekst neke od mnogih trendovskih dijeta.

Ako su blagdani već neizbježno obilježeni organoleptičkim ekstremnim nadražajima i hedonističkim avanturizmom, nikada nije kasno ući u avanturu promjena svojih prehrambenih navika!

Možda je sada trenutak da se hrabro sebi i drugima dokaže da prejedanje nije vrlina, da neumjerenost nije uvjetovana okolnostima koji se pokušavaju argumentirati u stilu: ''No...no…daj molim te. Pa blagdani su, ne?!'' Teatralno poprativši te riječi začudno široko raširenim rukama i značajno nakrivljenom glavom. I tako u tom položaju ostanemo nekoliko trenutaka kako bi i tišina dodatno dala značaja upravo izrečenoj besmislici.

Sljedeći dražesan trenutak je kada ustajemo od stola tapkajući se rukom po trbuhu i kažemo : ''Kako sam se natrpao. Zaista ne mogu više. Moram ostaviti mjesta za desert!'' Na što su svi potvrdno zaroktali : ''He, he.. ho, ho… da, da …''. I pri tome klimali harmonično glavama, a potom ''usisali'' sljedeći zalogaj! E, upravo taj desert je možda onaj fatalni, mali doprinos koji zdravi organizam kvalificira u bolesni.

blog slika


Dijagnoze koje slijede su: dijabetes, povišeni kolesterol, srčane tegobe, moždani udar, problem sa žuči, tromboza, pad imuniteta, intoksikacija, želučane tegobe, oštećenja jetre, povišeni trigliceridi …No, nikada nije kasno učiniti ponešto u saniranju posljedica gubitka osjećaja za mjeru. I ova naknadna reakcija može biti izuzetno značajna, gotovo doslovno spašavanje vlastitog života!

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se