Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

SLOBODNA LJUBAV Otvorene veze, postoje li?

08. siječanj 2011 ob 17:48 | 188

Otvorena veza sasvim sigurno nije za svakoga, tako da, prije nego što zagazite u takvo što, zapitajte se: mogu li njega, odnosno nju zamisliti u zagrljaju drugoga ili druge?

slika


Otvorene veze, jesu li one neka vrsta mita o kojem svi pričaju ili uistinu postoje? Koliko takvih veza doista ima u praksi ili je sve na pričama?

Otvorena veza trebala bi se - ako objektivno gledamo - temeljiti na krajnjem povjerenju, poštovanju ali i toleranciji obaju partnera prema slobodnom izboru onoga drugog kada su u pitanju treće osobe.

Druga polovica jabuke

Otvorene veze obično funkcioniraju, bez obzira na to što su se partneri dogovorili, na način da je samo polovica para sprema na otvorenu vezu kakvu su dogovorili, a druga polovica o tome, ma koliko to ne željela pokazati, ima sasvim drugačije mišljenje.

Što učiniti ako se nađete u situaciji da vam partner ili partnerica ponude otvorenu vezu?

Jeste li i koliko spremni prihvatiti je?

Otvorena veza sasvim sigurno nije za svakoga, tako da, prije nego što zagazite u takvo što, zapitajte se: mogu li njega, odnosno nju zamisliti u zagrljaju drugoga ili druge?

Odgovorite iskreno, a ako osjetite i najmanji tračak ljubomore, što je u ljubavnoj vezi sasvim normalan osjećaj, otvorena veza nije za vas.

Što kad ljubav nestane?

Ako nema traga ljubomori, postavite si iduće pitanje: kako bi moj partner ili partnerica reagirao kada bih se našao u zagrljaju druge - drugog? Bi li ga to povrijedilo?

Pritom zanemarite vlastite osjećaje i porive.

Ako ste sasvim sigurni da partnera ili partnericu to ne bi povrijedilo, porazgovarajte o otvorenoj vezi; kako bi ona trebala izgledati i koliko bi duboko trebalo ići kad su u pitanju treće osobe. I da, ne zaboravite pritom da je i u takvim otvorenim vezama važan "detalj" - ljubav. Ipak je ona ta koja vas je spojila.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se