Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

SLOMLJENO SRCE Krah veze izaziva jednake osjećaje kao smrt bliskog prijatelja

26. siječanj 2011 ob 20:56 | 151

Osjećaji koje izaziva krah ljubavne veze slični su osjećajima koje izaziva smrt bliske osobe, a tugovanje može trajati oko šest mjeseci.

blog slika


Ljutnja, panika, očaj, depresija.... Sve su ovo simptomi kraja ljubavne veze ili braka, a mogu biti poprilično intenzivni i čak završiti smrću. Dakle, od ljubavi i slomljenog srca ipak se umire. Prema nekim istraživanjima talijanskih psihologa, piše LaRepublica , osjećaji koje izaziva krah ljubavne veze slični su osjećajima koje izaziva smrt bliske osobe, a tugovanje može trajati oko šest mjeseci. Kako se izvući?

Suočite se s činjenicama

Prvi je korak svijest i snaga da se prihvati ono što se dogodilo. To je vrijeme u kojem se prolazi kroz bol i pokušava posložiti razloge koji su dokrajčili ljubav. Sa žalosti i tugovanjem nosimo se bolje kad nađemo smisao. Drugi je korak omogućiti si sagledavanje situacije iz novog kuta, primjerice naglašavajući pozitivne aspekte povratka među samce. Koliko dugo živite u stanju apatije i tuge?

Neka "ne" bude konačno

Nakon pola godine bol više nije akutna, tjeskobe su rjeđe i počinjete liječiti ranjeni ponos. U trenutku kada se počinjete veseliti idućem danu na početku ste ozdravljenja. Bitno je držati se na sigurnoj udaljenosti od bivše ljubavi, barem u prvo vrijeme. Dvosmislenosti, nesporazumi, prepirke... sve to može uvelike ugroziti proces oporavka i vraćanja u svijet samaca. Svaki je kontakt rizik da ćete obnoviti vezu na nezdravim temeljima koji će se urušiti pri prvoj svađi ili problemu te nanovo prolaziti kroz sve faze liječenja slomljenog srca. Budite odlučni i kad jednom kažete ili čujete "ne" neka ono bude definitivno. Svako podgrijavanje odgađanje je brodoloma koji je na pomolu.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se