Stranica Mojnet.com 1.6.2017 prestaje sa radom. Svi korisnički računi i sadržaji će biti izbrisani. Hvala na razumijevanju!

SVE U ZNAKU SRCA Talijani među Europljanima najviše drže do Valentinova

15. siječanj 2011 ob 19:39 | 47

Čak ni najagresivnije kampanje ‘podvućene’ ljubavlju, srcima, ružicama - ne prolaze. Razlozi su dobrim dijelom u recesiji, ali i u kroničnom nedostatku emocija, ljubavi i romantike

blog slika


Valentinovo...veselje za zaljubjene, a prava noćna mora za za samce i rastavljene. Svake godine praznik, koji ima utemeljenje još u davnom slavljenju rastanka sa zimom i nagovještaja proljeća i plodnosti, postaje prava prilika da trgovci iz ionako stanjenih lisnica izbiju i posljednji novčić koji je ondje ostao nakon blagdana. Talijanki portal pourfemme piše kako je veliko istraživanje agnecije Plavi telefon pokazalo da svi trgovci, uključujući i industriju modnog dizajna koja je za ovu prigodu dizajnirala posene kolekcije i zadovoljno trljala ruke, posljednje tri godine bilježe značajan pad prodaje.

Posebne valentinovske kolekcije - kojima bi se snažniji spol tradicionalno ulagivao ženama olovicom veljaće - slabo se prodaju. Čak ni najagresivnije kampanje tradicionalno ‘podvućene’ ljubavlju, srcima, ružicama jednostavno - ne prolaze. Razlozi su dobrim dijelom u recesiji, ali i u kroničnom nedostatku emocija, ljubavi i romantike.

Barem u večini europsih zemalja - osim u Italiji. Talijani, tradicionalisti i vatreni ljubavnici još uvijek se drže tradicije i brižljivo, nježno i elegantno daruju svoje dame.

Evo što su prošle godine ženama oko sebe darivali Talijani;cvjeće je bilo izbor u čak 72% slučajeva i vrlo često nije ostalo i jedini dar. Kozmetičke proizvode i parfeme odabralo je 32% pažljivih muškaraca, nakit i zlatninu 20%, a za žensko rublje odlučilo se 16% Talijana. Čokolade, slastice i kolačiće izabralo je 18% ispitanika, a domaće deserte 23%

Odjeću je ženama drivalo 14% ispitanih, a neku modernu elektronsku igračku 15% muškaraca.

Lani je u Italiji dostavljeno više od 14 milijuna ruža, i 20 milijuna čokolatina, a čak 200 Talijana otputovalo je u to doba na neku egzotičnu i toplu destinaciju i neki od europskih gradova ljubavi.

Najromantičniji, najpažljiviji ali i navelikodušniji su se pokazali Milanezi, Rimljani, te muškarci iz Bologne, tradicionalnog Napulja i regije i Romagna.

Komentari 0

moraš se , ako želiš komentirati

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se