Mahjong igrice

12. siječanj 2015 ob 03:58 | 160
Šta je mahjong?

Mahjong je igra podrijetlom iz Kine koju uobičajeno igraju četiri igrača (postoje i varijacije s tri igrača zabilježene u Koreji i Japanu). Slično kao i u zapadnjačkoj igri s kartama - remiju, mahjong je igra sposobnosti, strategije i kalkuliranja te uključuje određeni stupanj slučajnosti.

Za sve one koje vole mahjong, puzlice i slično, ove stranice su super:
http://www.mahjonggames.com/
http://www.jogos123.net/jogos-de-mahjong/
http://freeonlinemahjonggames.net/

Mahjong se igra sa setom od 144 pločice na kojima se nalaze kineski znakovi i simboli. Iako neke regionalne verzije igre koriste različiti broj pločica, u većini verzija ove igre svaki igrač započinje igru tako da dobije 13 pločica. U krugu igrači dijele i bacaju pločice dok se krug ne završi sa četrnaestim dijeljenjem da bi se formirale četiri skupine pločica (rezultat) i jedan par (glava).

Više o mahjongu na Wikipedii:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Mahjong

Postoje poprilično ustaljena pravila kako pločicu ukrasti od protivnika i pobijediti, kako koristiti jednostavne (numerirane) i časne (vjetrovi i zmajevi) pločice, kako dijeliti i igrati. No, u igri postoji mnogo regionalnih pravila, primjerice sustav bodovanja i minimalno jedna ruka dovoljna za pobjedu značajno variraju ovisno o pravilima koja se primjenjuju.

Komentari 1

moraš se , ako želiš komentirati
nosogur
nosogurprije 2 godine

hvala na linkovima, volim tu igru

Unesi email osobe kojoj želiš preporučiti ovaj blog.
trajni linkPrijavi se za nastavak

Prijavi se pomoću Facebook-a

Facebook prijava

Prijavi se pomoću Email-a

Zapamti meZaboravljena lozinka Registriraj se